perjantai 16. syyskuuta 2011

Huuettu onei riitä oppilasvääpeliltä puolustukseksi, jos aliupseerikoulu ei ole määräaikaan järjestäytynyt kentälle. Näin yksinkertaista se puolustuslaitoksen antama johtamiskoulutus on. Yksinkertaista ja tarkoituksenmukaista. Ilmeisesti samasta opista eivät ole nauttineet sen paremmin suomalaiset kuin muidenkaan euro- ja EU maiden poliitikot eivätkä virkamiehet?

Ei riitä, että ennen lomia heinäkuussa päätetään euro-maiden uusista pelastuspaketeista Kreikalle, kun mitään ei tapahdu sen paremmin Euroopan perinteisen elokuun loma-aikana kuin nyt syyskuun alkupuoliskolla. Eivät kauniit sanat ja hyvät aikomukset mitään pelasta. Tarvitaan tekoja. Puheitten säestämänä tai ilman.

Hyvä osoitus tästä varsin yksinkertaisesta totuudesta on eilinen keskuspankkien päätös lainata dollareita pankeille, jotta euromaiden suurten pankkien (ilmeisesti taas kerran Ranskan ja Saksan pankkien) taalahuolto saadaan turvattua. Ei siinä pelkät puheet vakuuttaneet. Ne taisivat tulla vasta toimenpiteitten jälkeen? Ja ihme tapahtui; valuutta vahvistui ja pörssit pomppasivat. Olisiko mahdollista toivoa, että sekä EU että EKP nyt vihdoin ymmärtäisivät viestin marssijärjestyksen merkityksestä? "Liian vähän, liian myöhään ja vielä ilman näkyvää vaikutusta" - strategia ei vain toimi.


PS.

Tärkeää on tietysti havaita, että kyseessä on laina. USAn Fedin laina EKPlle, Iso-Britannian, Japanin ja Sveitsin keskuspankeille. Siitä maksetaan korkoa ja ehkä se on joskus vielä maksettava takaisin. Eikä sitäkään lainaa pyyteittä anneta. Koko "Pohjois-Atlantisen" eli länsimaisen finanssimarkkinan perusta, velkaan perustuva FIAT-pyramidi horjuu. Ja sen perustana ovat Yhdysvaltain suurimmat pankit. Eikä valtio ollenkaan.

Ei kommentteja: