maanantai 19. syyskuuta 2011

Kauppalehti karsii sananvapauttaOnhan tätä jo odotettu. Sitä kun on ollut ilmassa jo pitkään. Maksullinen media kiristää otettaan. Tässä vaiheessa 3.10. voimaan tuleva muutos koskee vain uutiskommentteja. Mutta on vain ajan kysymys, milloin myös blogikäytäntöön tehdään vastaava muutos. Onhan luonnollisesti sietämätöntä, että luettuimpien blogien joukosta löytyy ns. tavisten kirjoitelmia.

Myönnettäköön, että moderointi - siis erityisesti keskustelupalstojen ja uutiskommenttien moderointi - on epäonnistunut tehtävässään. Pelkän lukutaidon ja yhteenlaskun lisäksi korvien välistä pitäisi löytyä myös muuta. Kokemusta, arvoja, käytöstä ja vaikka mitä. Mutta taitaa mennä lapsi nyt pesuveden mukana. Eikä taida jäädä ainokaiseksi.

Maksullinen media valitsee käytettävissä olevista vaihtoehdoista luonnollisesti itsensä kannalta edullisimmat. Halvimmat. Ongelma on uutiskommentoinnissa ja keskustelupalstoilla ilmeinen.

Blogeilla tilanne on, ainakin kai Kauppalehden osalta helpompi? Aktiivisia blogeja kun ei montaakaan ole. Tätä toimintamallia jatkamalla ja laajentamalla ei kohta enää näinkään monta.

Sääli.


PS.

Mistä Kotkalle uusi koti?

Ei kommentteja: