lauantai 17. syyskuuta 2011

Tapaus Anneli AuerNimimerkki Pee Blizzard kertoo, että tapaus on rikastuttanut puolustusasianajajaa jo 5 vuotta. Näin saattaa hyvin olla. Saattaa myös olla, että hän on syyllinen johonkin tai peräti kaikkeen mistä häntä on syytetty. Mutta, mutta...

5 vuotta kestänyt prosessi, jonka aikana syyttäjä ei ainakaan vielä ole pystynyt todistamaan tähän mennessä esitettyjä syytteitä murhasta. Kahdessa eri oikeusasteessa. Ja varmasti syyttäjä valittaa myös kolmanteen, eli Korkeimpaan oikeuteen jos luvan saa. Kun Auer muutama viikko sitten, muistaakseni Korkeimman oikeuden päätöksellä vapautettiin oli siinäkin jotain poikkeuksellista. Ja sitten uudet, aiempaan liittymättömät syytteet, nyt raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä tulevat esille. Kuin tilauksesta.

Pidän varmana, että puolustusasianajajan kustannukset maksetaan valtion toimesta. Ja varsinki tässä tapauksessa hyvä niin. Eikö oikeusvaltioksi kutsuttavassa Suomessa näinkin karmesta rikoksista, näin kauan puolustautumaan joutuneelle yksittäiselle ihmiselle yhteiskunnan pidäkin taata edes tämä? Mahdollisuus puolustautua asiantuntijan avulla? Vastassa oleva muu yhteiskunnan koneisto kun taatusti koostuu asiantuntijoista.

Ja lain mukaan kai syytetty on syytön ellei muuta pystytä toteen näyttämään?

Ei kommentteja: