keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Kauppalehti Moderaattorit, sananvapauden terroristitKaikkeen sitä vanha mies joutuu. Nyt alkavat ilmeisesti Matti Apusen kumppanit lähettää taas kerran nuhtelukirjelmiään. Nyt ei vielä nimimerkeistä - eihän sitä jatkuvasti toistamalla onnistu - vaan taas kerran kommenttien linkeistä.
Hei nimimerkki Eagles fly singly,
olemme saaneet palautetta muilta kirjoittajilta siitä, että liität blogilinkkejä viestiesi yhteyteen keskustelupalstalla. Käytännössä tämä ei kuulu palstakirjoitteluun, koska se on toistuvaa mainontaa. Blogilinkit voit käydä jatkossa laittamassa keskustelupalstan "Linkkivinkit" -osioon.
Sääntörikkomusten seurauksista voit lukea FAQ -osiostamme: http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/info/faq.jsp#jaahyt

Rakentavin keskusteluterveisin,
Kauppalehti Moderaattorit

Kun uskon markkinatalouteen, omistusoikeuden koskemattomuuteen ja lehden kustantajan yksinomaiseen oikeuteen päättää julkaisunsa linjasta päätin, kohteliaana ja auktoriteettiuskoisena vastata niin ikään kohteliaasti:

Arvoisat Kauppalehti Moderaattorit

Olen vastaanottanut tämän viestinne ja nauranut itseni lähes kuoliaaksi.

Varmasti olette saaneet viestejä sieltä sun täältä, että lähes aina liitän kommenttiini lukijalle mahdollisuuden tutustua asiasta aiemmin, ja useimmiten yksityiskohtaisemmin, kirjoittamaani artikkeliin täällä KL.fin blogisivuilla. Jos olette moderaattoreina menneen viiden yhteistyövuotemme aikana toimineet, olette jossain vaiheesa varmasti moisen itsekin voineet todeta? En tiedä pakottaneeni ketään painamaan sitä. Enkä edelleenkään ymmärrä millä tavalla tämä lisämahdollisuus keskustelua häiritsee. Jopa mainos selityksenne jälkeen. Tehän mainostatte, mielestäni aivan ymmärrettävästi, "omia blogejanne" täysin ylivertaisesti tällaiseen tavisblogiin verrattuna. Sallin sen toki teille.

Jos erilaiset toimituksenne omat, sponssatut ja mainonnallisesti muuten tuetut bloginne saavat vähemmän lukijoita (20.9.) kuin allekirjoittanut, etsisin kyllä syytä jostain muualta kuin siitä, että liitän lukijalle mahdollisuuden asiaan liittyvään lisänäkökulmaan. Samalla tavalla toimin erityisesti Uudessa Suomessa siten, että sikäläiset lukijat edes hetkeksi siirtyvät näile Kauppalehden sivuille.
Mutta luonnollisesti Kauppalehti päättää omasta politiikastaan.

Olette ilmeisesti aikaansaaneet omaa erinomaisuuttanne tukevan Kauppalehden päätöksen, jonka mukaan 3.10. alkaen uutiskommentointi edellyttää kommentoijan nimen julkaisemista? Lupaan, että sen jälkeen en enää uutisianne kommentoi. Linkkivinkin voitte työntää ihan sinne minne ne kuuluvat. Jos uhkailunne seurauksista estävät uutiskommentointini siihen asti; minkäs minä moiselle typeryydelle voin?

Kuten varmasti tiedätte, olemme aiemminkin, aina yhtä päätoimittajaa ja entistä blogaria myöten tästä samasta asiasta keskustelleet? Viimeisin taltioimistani sähköposteista on päivätty 23.10.2010. Mikään ja alleviivaan mikään muu kuin edellä mainittu Kauppalehden päätös ei ole en jälkeen muuttunut. Paitsi Evan johtajan, ent. Aamulehden päätoimittajan Matti Apusen yli-innostunut tuliainen Bilderbergin viimeisimmästä ohjeistuspalaverista.

Aivan ilmeisesti sekä EVA, Bilderberg, Alma Media yleensä ja Kauppalehti erityisesti on päättänyt ryhtyä aktiivisesti kaventamaan kansalaisten sananvapautta. Kovin lyhytnäköinen median kantana, jopa yhden totuuden Suomessa. Mutta istuu ilmeisen hyvin aikaamme.

Edellisessä tätä asiaa koskevassa kirjoituksessani ryhdyin etsimään itselleni uutta kotia. Viisi vittuilun vuotta riittää noin 2500 - 3000 viikoittaisesta lukijasta kiitokseksi. (En kuitenkaan katso teidän olevan niistä minulle velkaa. Olitte aiemmin respektaabeli portaali.) Ja jos minusta on kiinni lupaan tehdä kaikkeni, että te Kauppalehden moderaattorit saatte ansionne mukaan.

Malttakaa vähän. Kyllä te minusta pääsette.

Hakki, Eagles fly singly

PS.
Mikä tai kuka virkamies valvoo tässä maassa sananvapauden toteutumista mediassa? Anteeksi, kenen virkamiehen tehtävänä on huolehtia kansalaisten  sananvapauden toteutumisesta mediassa? Maksullisen median JSN ei enää ole uskottava. Sillä on oma lehmä ojassa. Ja syvässä.

Ei kommentteja: