torstai 29. syyskuuta 2011

Tanssi Zorbas, tanssiOikein ihmetellä täytyy, mihin kaikkeen Kreikka ja kreikkalaiset aiotaan pakottaa? Viimeisin uutinen kertoo, että kaikkien kreikkalaisten edellytetään toimittavan kuitit kaikista ostoksistaan, tilisiirroistaan ja laskuistaan verottajalle. Tulojen ja ilmoitetun kulutuksen sekä varallisuuden erotuksesta peritään tämän jälkeen 10 prosentin lisävero. Varmaankin jonkun täytyy nuo kuitit tarkastaakin?

Olen muistavinani, että yksi keskeisin syy Kreikan velkaongelmaan on ylisuuuri julkinen sektori. Ei taida moinen kuittirumba lyödä leiville, vaikka tarvittava verotarkastajien armeija saataisi rekrytoituakin.

Samalla voisi harjoittaa empatiaakin. Kuinka moni meistä suomalaisista vielä moiseen suostuisi?

Onkohan Kreikan hallituksen strategia muuttumassa? Aiheutetaan tarkoituksellisesti kansannousu ja sisällissota, jotta päästään irti tästä järkyttävästä tilanteesta. Maalla kun ei mitenkään, eikä millään korolla ole koskaan mahdollisuutta tervehtyä, ellei hyvin suurta, suurinta osaa se veloista jätetä lainoittajapankkien murheeksi, siitä riippumatta missä ne majaansa pitävät.

Velkojille valtiovarainministeri Evangelos Venizelos voisi suulla suuremmalla: "Kyllä. Velat ovat meidän, mutta ongelmat ovat teidän."

PS.

Tämä suositus perustuu eilisen artikkelini oletuksen varaan. Siis, että suuri tai jopa suurin osa velasta perustuu suoraan tai mutkan kautta lainoittajamailta ostettuihin sotatarvikkeisiin.

http://www.eurasiacritic.com/articles/effect-greece%E2%80%99s-economic-crisis-military-purchases

Ei kommentteja: