keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Laatukeskustelua maahanmuutosta

 


Uusi Suomi uutisoi näyttävästi Halla-ahon ryöpytys jatkuu: "Rasisti" . Kun kerrankin satuin olemaan paikalla ennen ensimmäistäkään kommettia ja arvasin odottaa määrätyntasoista kommentointi, ajattelin osallistua alusta alkaen. J aosallistuin 4 eri kommenttiin 4 kertaa samalla kommentilla:


"Mistä näitä asiallisia ja perusteltuja kommentteja oikein kumpuaa?" (Sillä myös aloitin sen kommentini, josta nyt vain otsikko on näyvissä.)Puolen tunnin satoa: • Mistä näitä kukkahattutätejä oikein piisaa?

 • Taitaa olla vain proffan upouuden kirjan puffi? Tiedoksi vaan proffalle että tuo rasismi-plätinä ei ole enää muodissa. Se katkesi RKP-sakin pöyristyneeseen vaatimukseen että suomenkieltä EI SAA puhua ruattinkiälisissä kouluissa.

 • musta-valkoinen tyyppi toi rohvessori Lehtonen.

 • Se, että se kieltää olevansa noita, todistaa että se on noita!

 • sisältää erivärisiä ja kokoisia paakkuja muodottomassa rykelmässä. Maistuu epämääriäiseltä ja kriittisellä hetkellä todennäköisesti "musta tuntuu" pahalta. Oliko niitä subjektiivisia kokemuksia muitakin?

 • Ei Suomi ole koko mailman sosiaalitoimisto.

 • Olisi kannattanut toimittajankin perehtyä hieman professorin taustoihin. Ex-taistolaisten puheille ei kannata liikaa paino-arvoa antaa.

 • Kas, tänne Jaskakin pääsi, Hyyskä .. eiku Huusko bänni Puheenvuorosta, kun mainitsin h-alkuisen sanan ylistämättä aatetta. No, en liene täällä pitkään, joten hyvästit samantien ;=).

 • no sitten ymmärtää tuon purkauksen. Sitä Kontulan jengiä.

 • Lehtonen on syistä ja seurauksista pihalla kuin entinen kuoriämpäri. Lehtosen viran voisi aivan hyvin lakkauttaa ja kukaan ei huomaisi mitään.

 • Ääneni saa nyt Halla-Aho ja Jabba-Jabba saa pistää mekon päälleen! Kerrankin meillä on eduskunnassa mies, joka uskaltaa sanoa asiat niinkuin ne on, TSEMPPIÄ Jussi :=)!

 • Tampereen yliopisto on maineensa veroinen. Mielenkiintoista, että mies tietää paremmin, että onko joku ihminen rasisti kuin tämä itse.Omat kommenttini, neljään ensimmäiseen ja edellisiin liittyvään hengentuotteeseen, ja tämänkin kommentin alussa esiintyvää kysymystä oli moderaattori ilmeisesti katsonut aiheelliseksi poistaa. Johtuen joko kysymyksen toistamisesta tai muusta syystä?

Tämäkö todella on sitä median perään kuuluttamaa laatukeskustelua yhteiskunnallisesti tärkeästä aiheesta, maahanmuutosta? Ei kai tällaisen porukan kanssa viitsi edes keskustella asiasta?

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/24840/viha-vie-ihmisyyden

Olisi mielenkiintoista tietää mitä muuta Uuden Suomen moderaattorit hallitsevat kuin yhteenlaskun?"


Kovasti valtamedia antaa ymmärtää, että blogeja ja keskustelupalstoja yritetään siivota. Tässä tapauksessa sinne mediaan voi mennä katsomaan, miten on onnistuttu, linkki on tuolla alussa. Jos siivoamisessa alkaa auttamaan yksityinen nimimerkki, se ei sitten liene toivottavaa? Teho saattaisi kaikesta huolimatta ehkä olla toinen?


On kuitenkin varmaa, että tuolla örveltämisen tasolla asiallisesta keskustelusta ei vaan koskaan tule yhtikäs mitään.

24 kommenttia:

oivvoi kirjoitti...

Varmaan halla - aholla sama kohtalo linkolan kanssa, oli oikessa ja paras unohtaa.
Samaa sarjaa Väyrysen kanssa lienee tämä Halla - aho ?

hakki kirjoitti...

oivvoi

Varmaan havaitsit, että en ottanut kantaa sen paremmin Linkolaan kuin Halla-ahoonkaan? Enkä tässä yhteydesä edes Idolsistasi. Väyrysestä.

Halla-aho ja Väyrynen. Mielenkiintoinen vertailu.

peeblizzard kirjoitti...

Taitaakin teidän jutut olla ns. Huru-ukkojen" hopinöitä, vaikka olettekin olevinanne niin niin niin viisaita..........

Ei millään pahalla, mutta kun niin ......

oivvoi kirjoitti...

Minkäs mahtaa ja metia peesaa.

hakki kirjoitti...

peeblizzard

Sinun kai tämä tulkinta on tehtävä? Tuosta kommentoijanimimerkistä en tiedä, mutta poronpurijaksi uskoisin.

Sama koskee artikkelissa esiin nostettujen hengentuotteiden tuttuutta. En tiedä heistä mitään. Ja jos oikein viisaita puhun, en haluaisi heistä tietääkään. Mutta minkäs voi? Elämme epätäydellisessä maailmassa.

ToBe kirjoitti...

Olen joskus aiemmin puolustanut Halla Ahojen (huom.monikko) oikeutta sanoa mielipiteensä.
Olen myös ollut sitämieltä ettei niiden ihan hölmöjen kanssa pidä keskustella.Ei pidä provosoitua selvien pönttöjen huutelusta.
Jussi H.A. on itse ampunut omaan nilkkaansa kun on kirjoittanut sitä mitä rääväsakki häneltä ilmeisesti odottaa.
Kysynnän ja tarjonnan laki?
Kannattajansa puhuvat rohkeudesta.Tässä unohtuu tuolta porukalta ettei puhe ole tekoja joilla olisi pysyvä arvo ja muutosvaikutus.

Nämä sekavat puheet Jussia vastaan ja puolesta ovat juuri niinkuin sanoin vain puhetta.Heikkoa sellaista.
Jos vastapuoli malttaisi olla ihan hiljaa niin Jussia ei kohta olisi. Pienet foorumit pursuisivat kukkahattuinhoa ja cest la vie.
Tyhmintä on reagoida Persujen sisäisiin mitenkään.
Ollaan hiljaa.Jussilla on oikeus omiin ajatuksiinsa.Emme me sitä voi estää.Älkää lukeko niitä ja älkää ainakaan kommentoiko.
Kuten huomaatte en kommentoinut lainkaan mitä Jussi on kirjoittanut.Säästän itseni siltä.Puhun vain ilmiöstä Halla Ahoiset.

Ps.Tämä Persujen sisäinen on dejavue NSDAP:n pitkien puukkojen yöstä.Vertaus toki ontuu pahasti, mutta lonkkani onkin kipeä.

Kapteeni kirjoitti...

Hakki,

rakentavaa keskustelua, sitä todella kaivattaisiin, älykästä, perusteltua ja kriittistä. Kriittistä niin vallitsevaa mielipidettä kuin sitä vastustavia näkemyksiäkin kohtaan. Kumma kyllä, sitä ei saa. Ei ole saanut enää aikoihin.

Kapteenikin on odottanut, että edes jostakin kapteenin suht räväkästä kommentista olisi syntynyt todellinen keskustelu. Turhaan.

Sen sijaan saa erilaisten luki-häiriöisten ihmisten surkealla suomenkielellä kirjoittamia vihakirjeitä joissa mm uhataan "vietä sauna taakse" kun "ma ola valassa". Asiayhteydestä toki selviää, että teksti on tarkoitettu uhkaukseksi viedä toisin ajatteleva saunan taakse ja lopettaa, kunhan oma joukkio valtaan pääsee, eikä suinkaan ole kutsu tulla viettämään voitonjuhlaa saunan takana valtaan pääsyn kunniaksi.

Toki lukihäiriöiset ovat aivan yhtä oikeutettuja mielipiteeseen ja sen ilmaisuun kuin suomea sujuvasti lukevat ja kirjoittavatkin. Mutta sen oikeuden vastapainona heillä on myös sama vastuu kirjoittamastaan ja velvollisuus ottaa selvää asioista ennen mielipiteen muodostusta. Vastuuta ei saa karttaa vetäytymällä oman erityispiirteensä taakse, olkoon se kuinka vaikea tahansa.

Vaikeuksien voittaminen kasvattaa luonnetta. Lukihäiriöisellä oppiminen vaatii eri tekniikoita ja on ehkä hitaampaa, mutta monasti jopa kannattavaa. Lukihäiriöinen, joka on taistellut itselleen koulutuksen ja sivistyksen, tuskin kirjoittaa yllä kuvattua tekstiä kanssaihmiselleen.

Nyky-yhteiskunta vain tekee liian helpoksi vetäytyä oman vammansa suojiin ja joskus jopa pakottaa siihen.

Toinen keskusteluja hallitseva patologinen ryhmä ovat eri asteiset psykopaatit, joille vain oma minä, oma mielipide ja oma etu ovat ratkaisevia. Nämä ovat ehkä se vaarallisempi porukka, sillä he saavat helposti yllytettyä tietämättömän ja ajattelemattoman massan minkälaisiin suorituksiin tahansa.

Mitä näille tekisi?

hakki kirjoitti...

OrNot

Hyvä ystävä; eivät ne ole edes puhetta. Ne ovat örvellystä.

Valitan lonkkaasi. Mutta vertaus, vaikkakin äärimmäinen, istuu hyvin historialliseen kontekstiinsä. Oliko Kristalliyö ennen vai jälkeen?

hakki kirjoitti...

Kapteeni

Mölinää. Sitä se on. Tai örvellystä. Sanoilla ei ole merkitystä eikä silloin tarvitse lauseitakaan muodostaa.

Totta kai tällä porukalla pitää olla sama sanomisen oikeus kuin kaikilla meillä muillakin. Vaikka mölinä voi olla vahva ja ymmärrettävä viesti, alkaa vähitellen tuntua siltä, että tämä eläimellinen mölinä estää kaiken muun kommunikoinnin. Asioista ja ilmiöistä ei voi keskustella asioina ja ilmiöinä. Perustelua ei edes kannata yrittää, kun sillä ei ole muuta vaikutusta kuin ylemmällä tasolla lisää mölinää.

On kuitenkin ollut ilahduttavaa, että tuo mölinä on vain hyvin, hyvin pienessä määrin siirtynyt blogeille. Se on erityisesti maksetun median keskustelupalstojen ongelma. Voisiko olla niin, että keskiverto bloggarit vaivautuvat myös pitämään tämän "oman mediansa" siistinä? Kukin arvojensa mukaisesti? Voisiko samaa suosittaa myös maksetulle medialle?

Ihmisyys kun ei ole mölinää.

hakki kirjoitti...

Kapteeni, sorry unohtui

Tunnistetut psykopaatit tuskin ovat iso ongelma. Soitto poliisille ja rikosilmoitus. Siinä se. Suurimman haasteen muodostavat ne johtavat mölymullikat, joista ei tiedä onko heidän örvellyksenä tarkoituksellista kiihotusta vai ei. Ehkä heidätkin pitäisi varmuuden vuoksi osoittaa viranomaisten asiantuntevaan tutkintaan. Sitä voisi kutsua vaikka "suvaitsevuuden itsepuolustukseksi".

Hakki kirjoitti...

Hakki,

psykopaatti on yleensä älykäs eikä käytä ilmaisuja joista voisi jäädä kiinni. Esimerkkinä mainittakoon, että jos haluaa syyttää jotain homoilusta, voi kirjoittaa: "Ei näytä olevan kiinnostunut toisesta sukupuolesta..." Vaikka ilmoitus tehtäisiin, tutkintakynnys on aika korkea. Ja juuri tämän tapainen rajoilla kulkeva mutta sisäpuolella pysyvä ilmaisu on vaarallisinta mielipiteen muokkausta. Sen ajatellaan oleva totta, koska kukaan ei siihen puutu.

Kapteeni ei lisäksi suosittele kuormittamaan resurssiensa rajoilla työskentelevää poliisia jokaisen psykopaatin mölinällä. Voi käydä niinkin, että ilmoittaja pääsee itse poliisin kirjoihin mölisijänä.

Kapteeni kirjoitti...

Tuo ToBen, vai pitäisikö kirjoittaa suomalaisittain niin kuin se lausutaan Tubin ;-), mainitsema pienryhmätoiminta on toinen nykytekniikan mukanaan tuoma rakentavan keskustelun uhka. Nykyisessä sosiaalisen median maailmassa on luvattoman helppoa blokkiutua mielipiteenvaihtoon vain samaa mieltä olevien kanssa ja sulkea muut mielipiteet ulkopuolelle.

Merkitä toisin ajattelevat toisiksi. Ja toiseus merkitsee ihmistenkin perimmäistä käyttäytymistä hallitsevissa dinosauruksen aivoissa aina vihollista.

hakki kirjoitti...

Taidanpa keskustella joko koneen tai itseni kanssa? ;-)

"Ja juuri tämän tapainen rajoilla kulkeva mutta sisäpuolella pysyvä ilmaisu on vaarallisinta mielipiteen muokkausta. Sen ajatellaan oleva totta, koska kukaan ei siihen puutu." Oikeassa luonnollisesti ;-) olet. Ja esittämälläsi tavalla voikin käydä. Siksi meillä blogareilla on ehkä viranomaisia paremmat mahdollisuudet ohjata keskustelua korkeammalle tasolle. Meille kun riittää oma kokonaisarvio.

hakki kirjoitti...

Kapteeni

Se ToBe lausutaan OrNot. Tulkinta suoraan Shakespearelta.

Totta haastelette, sekä sinä että OrNot. Siksi jalostamisen vaihtoehtona ei saa olla mölisiöiden eliminointi omille sivustoilleen. Jos tietoisuus heistä häviää, heidän mahdollisten toimiensa seurauksiin on mahdotonta varautua. Ja ainahan on olemassa se mahdollisuus, että heillä on jotain asiaakin mölinänsä alla piilossa?

fundeeraaja kirjoitti...

Ho-hoijaa! Sitäkö se sananvapaus onkin, että stoppi tulee jos sanoo sen mikä ei lukijaa miellytä. Minä kun olen luullut, että valehtelijoittenklubin jäsenilläkin on oikeus sanoa mitä mistäkin asiasta ajattelevat.
Mölinät on mölinöitä ovatpa mölisiät sitten professoreja tai putkimiehiä.
Pahinta näissä blogeissa on juuri se, että alustajalla on esillä selkeä mielipide, jota muut saavat tukea ja kiertää kuin kissa kuumaa puuroa, mutta eivät mölistä mitään muuta.
Suotavaa terapiaahan se on tämä bloggailukin.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Mihinköhän mahdat nyt oikein viitata? Nyt voin ihan rehellisesti sanoa olevani pihalla kommentistasi.

Ainahan alustajalla on oma mielipiteensä? Ellei sitten ole sitä vasta muodostamassa.

ToBe kirjoitti...

Hakki...hiukan olen jäänyt debatoinnissa jälkeen kun elin ns.reaalimaailmaa eräässä vanhusten palvelutalossa.Ei ollut sosiaalista mediaa, mutta onneksi oli mummuille sosiaalinen tanssiesitys.
Täällä onkin jo löydetty oikea sana tuolle HallaJussin kavereiden kannustuskeskustelulle.ÖRVELLYS...mikä mainio sana.Suomi on rikas kieleltään ja joskus niin köyhä mieleltään.

ILMAN MUUTA KRISTALLIYÖ OLI myöhemmin.Homppeli Röhm ja kaverit saatiin pois päiviltä ennen sitä jos en nyt ihan väärin muista.
SA saatiin yhteisen linjan taakse.Nykyään se sama PSA istuksii läppäreidensä äärellä bloggaamassa...ettei se sen vaarallisempaa ole.
Kaduilla en heitä näe.

Saadaanko Halla Aholaiset jatkossa yhteiseen rintamaan vai alkoiko PS:n alamäki jo näin pian.
En usko että Jussi Hallaisen kannatusryhmät tästä viisastuvat ja rauhoittuvat.Viha on elävän liekin kaltainen verrattuna eilisen takan tuoksuun.Ilman sitä lietsontaa ei ole mitään.Jos ei Jussi niin joku muu.Homma jatkuu joillain foorumeilla.
Niiden merkitys maan kehitykseen jää niin pieneksi etteivät mahdu Suomen laajennettuunkaan historiankirjoitukseen.
Silti tässä ajassa on tunnustettava että jotain hyvääkin he ovat tuoneet keskusteluun.10 vuotta sitten monista aiheista ei kertakaikkiaan saanut puhua ja herranjestas täytyyhän täällä uskaltaa sanoa sanansa.
Miten sanotaan on makuasia.Junttahöpinä ei ole makuasia vaan historiantuntemuksen puutetta.

hakki kirjoitti...

OrNot

Vai että mummuja oltu kiusaamassa. ;-)

Se mikä on makuasiaa taitaa yhä suuremmassa määrin olla makuasia. Ja onko se meille hyödyksi vai haitaksi, iloksi vai suruksi, vai yhtään miksikään taistaa olla samoin. Toivon, että olet oikeassa heidän merkityksensä historiallisesta koosta. Itse en olisi niinkään varma.

ToBe kirjoitti...

Muistan aina kun eräs suoramarkkinoinnin guru sanoi jo 70 luvulla seuraavan lauseen:
"Et kykene ikinä aliarvoimaan kuluttajan typeryyttä riittävästi!"

Mitä kaameampaa se tarjonta oli-sen paremmin niillä mammonaa luotiin.
Masennuin jo silloin, mutta hyväksyin realiteetit kun se toi tulosta.
Jos tuo sama totuus on voimissaan minkä noista leikeista opin ei tulevaisuus todellakaan ole helppo.
Toisaalta nyt on ilmassa myös vastavirta joka näkee edessään myös mahdollisuuksia muuttaa tätä pysähtynyttä ajattelua.
Olisiko ilmassa jopa yrittäjyyden aika? Sen voi estää vain virkamiehet ja poliitikot.

hakki kirjoitti...

OrNot

Mummuiltako tuo positiivisuus?

Ketkä sen yrittäjyyden tähän mennessä ovat estäneet? Aivan, virkamiehet ja poliitikot. Eivätkä kummatkaan tunnu olevan muuttumassa.

ToBe kirjoitti...

Saattaa olla positiivisuus peräisin Buranasta joka poisti päänsäryn edes osittain.
Pakkohan se on nyt rtulla yrittäjyyden ajan, koska kaikki muut ajat on jo kokeiltu.
Pitäisi hiukan nopeuttaa kehitystä ja purkaa kaikki rahojen jaot poliittisin perustein.
Aloite:
Yritystoiminnan jarruttaminen on saatava tuomittavaksi teoksi ja mieluimmin pikatuomioistumiin.
Onhan meillä pikavipitkin.

hakki kirjoitti...

OrNot

Kun inhimillisen peruslogiikan mukaan pikavippi-toiminta on suurimmalta osin koronkiskontaa, mitä mahtaisi olla poliittiset pikaoikeudenkäynnit? Rodunjalostusta? ;-)

ToBe kirjoitti...

Pikavippi=hädänalaisen tai herkästi mukaanvietävän henkilön hyväksikäyttöä.
Toimintaa voidaan surutta verrata seksin myyntiin.Tuskassa on paha olla ilman.Kaikki mulle heti sukupolvi osaa itkeä kurjuuttaan kun ei aikanaan pysty vippejään maksamaan.Kutsuvat sitä vahingoksi.

Poliittiset pikaoikeudenkäynnit...ei herranjestas.Tarkoitan toki virkamiesten nopeaa tuomitsemista hitaudesta ja osaamattomuudesta.Poliitikoille sanktiot sidosryhmille jaetusta rahasta.Näimme jo miten yhdestä sanasta sai 2 viikoa dispoa.
Noista Nuorisosäätiöistä olisi voinut antaa kaikille asianosaisille 2 vuotta ja ilman muuta palkka pois.
Laki kunniaan.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Noista Nuorisosäätiöistä olisi voinut antaa kaikille asianosaisille 2 vuotta ja ilman muuta palkka pois." Puhut kuin minun suullani paitsi, että 2 vuotta ehdotonta ja kovennettuna, ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen ennen täyttä aikaa.