sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Uusi lehti talousjournalismin historiassa on käännetty!
Kilpailija, verkkomedia Taloussanomat aikoo aivan ilmeisesti tehdä historiaa. Se on tänään julkaissut ensimmäisen osan julkaisukokonaisuudestaan Talous rikki jo yli tuhat päivää. Kirjoittajina Hannu Sokala ja Jan Hurri.

Kyseessä on aivan ilmeisesti poikkeuksellisen kunnianhimoisilla tavoitteilla varustettu yritys auttaa asiantuntijoita, kansalaisia ja miksei myös ns. poliittisia päätöksentekijöitä ymmärtämään nykyisen talous-, velka-, pankki- ja yhteiskunnallisen kriisimme syitä ja seurauksia mahdollisimman monelta kannalta tarkasteltuna.

On ehdottomasti syytä onnitella sekä Taloussanomia että kirjoittajia.  Kun tämän kirjoituksen pelkkä kopiointi täytti 66 Microsoft Wordin sivua, ja kyseessä on vasta ensimmäinen artikkeli yhdestätoista, ei voi kuin olettaa, että mistään pintaraapaisusta ei ole kysymys. Odotettavissa on tutkivaa journalismia ja painavaa asiaa, ja kiinnostavasti esitettynä.

Ilmeisesti ainakin Talouselämä on havainnut, että sen lukijakunnassa on henkilöitä, jotka koulutuksensa, kokemuksensa, asemansa ja kiinnostuksensa vuoksi ansaitsevat yksityiskohtaista tietoa länsimaita nyt kurittavasta katastrofista. Loistavaa. Toivottavasti tämä osiltaan vaikuttaa täällä blogosfäärissäkin käytävän keskustelun tasoon? Faktoja on ainakin nyt tarjolla riittävästi. Johtopäätöksistä vastaa luitenkin aina lukija.

Saapas nähdä miten Kauppalehti vastaa?

Ei kommentteja: