tiistai 27. syyskuuta 2011

Anybody out there?Kautta historian meitä on kiinnostanut vastaus kysymykseen, onko universumissa älyllistä elämää. Viimeksi sen on esittänyt Pekka Lundmark, Teknologiateollisuuden puheenjohtaja.

Testiksi hän esittää seuraavia toimenpiteitä:

  1. Viimeistään nyt on havahduttava suureen kriisitietoisuuteen. Jos edessä on suuri lama – ja se voi tulla, vaikka Kreikan kriisi hoidettaisiin hallitusti – vauhdilla velkaantuva Suomi on parissa kolmessa vuodessa samassa kurimuksessa kuin Kreikka nyt.
  2. Politiikan päätavoitteeksi pitää asettaa investointien ja työpaikkojen houkutteleminen. Suomessa tarvitaan poliittista johtajuutta ja kunnon ohjelma, jossa tehdään radikaaleja linjavalintoja.
  3. Julkisen sektorin rooli ja tehtävät on arvioitava rohkeasti uudelleen. Tätä menoa rahat loppuvat varmasti, sillä länsimaissa voi olla edessä kymmenen vuoden hitaan kasvun, jopa nollakasvun aika. Verojen korotus ei ratkaise ongelmia, sillä kiristykset siirtävät talouden aktiviteettia muualle.
  4. Työmarkkinakäytännöt on arvioitava uudelleen, ja tavoitteeksi pitää asettaa työpaikkojen maksimointi. Työvoiman tarjontaa on lisättävä. Suomi ei kestä sitä, että neljännes nuorista jää työelämän ulkopuolelle. Kannustimet pitää rakentaa niin, että aina on kannattavampaa tehdä työtä kuin elää tuilla.

Monet meistä yhtyvät testin näkemyksiin. Mutta ei vastausta, ei kommenttia mistään kuulu.

Universumissa ei siis ole älyllistä elämää. MOT.
Ei kommentteja: