torstai 22. syyskuuta 2011

Positiivista syrjintää?"Osakemarkkinoiden nykyinen trendi ei sovi nuorille miehille", sanoo sijoitusyhtiö GMO:n perustaja Jeremy Grantham. Nämä ovat ikämiesten ja naisten markkinat hän toteaa Kauppalehden uutisessa.
Tästäkö alkaa uusi huomen? Pankinjohtajan vanhat hyveet realismi, kokemus ja varovaisuus palaavat kunniaan? Ehkä kaiken kokemamme jälkeen syytä ainakin olisi? Pelaamisen aika pörsseissä saattaa todella tulla tiensä päähän, kun pelkkä pelaaminen ei enää tuota nopeita miljoonavoittoja?

Vaikka yleistykset eivät koskaan kata kaikkea eikä kaikkia, on Granthamin arvioon erityisesti nuorten miesten ja vanhempien miesten sekä naisten erilaiseen lähtökohtaan tehdä päätöksiä, ainakin yleisellä tasolla helppo yhtyä, ihan omiin havaintoihin perustuen.

  • Pojat ja poikalauma syöksyy johtajan perässä saavuttaakseen uutta ja ennen kokematonta. "Useimmiten" he eivät sitä saavuta, mutta hetken kuluttua ollaan taas menossa kohti uusia, jännittäviä seikkailuja. Vahingoittuneet jäävät vammojaan parantelemaan, nuo luuserit.
  • Tytöt, ja jossain määrin varmaan myös kokeneemmat vanhemmat miehet, miettivät edes hetken enemmän niitä seurauksia, erityisesti niitä haitallisia seurauksia, joihin päätös saattaa johtaa. Jos tuohon ryhdyn, mitä siitä seuraa, mitkä ovat haittavavaikutukset minulle ja muille?

Kumpaakin ajattelu- ja toimintatapaa elämässä tarvitaan. Eikö se vanha sanontatapakin todennut, että miehet vievät maailmaa eteenpäin ja naiset pitävät sen kasassa?
Siirrymmekö taas saavutuksia säilyttävään, pysyvyyden aikaan? Hetkeksi edes.

Ei kommentteja: