sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kvarteret Victoria, Malta ja Alkuasunnot Jätkäsaaressa?Parisen viikkoa sitten julkaisin artikkelin koskien RKP-taustaisen porukan visiota panna rahoiksi yhteiskunnan tuilla. Tänään ainoan valtakunnallisen mielipideosiossa vihreitten Minerva Krohn haluaa karistaa itseensä ja vihreisiin iskettyjä syytöksiä, joiden mukaan heidän porukkansa saisi joitain erityisetuja omaan Malta - talohankkeeseensa Helsingin Jätkäsaaressa. Minä en ole moisesta kiinnostunut.

Minua kiinnostaisi tietää mille porukoille, millä edellytyksillä ja millä hinnoilla Helsinki on antanut mahdollisuuden rakentaa tai rakennuttaa Jätkäsaareen itselleen tai kavereilleen asuntoja? Minervahan erityisesti toteaan, että demareiden Arto Bryggare ja kokiksien Risto Rautava antoivat virheellisesti ymmärtää ja vielä vihjailivat vihreiden saavan etuja....

Nyt siellä siis kaseeraavat rakennusoikeutta ja yhteiskunnan (siis veronmaksajain verovarojen avaamista eduista) ainakin RKP ja vihreät. Mikä puolue mahtaa olla Alkuasuntojen takana? Luulisin, että demarit.  Missä luuraa Nuorisosäätiö? Entä kokiksien ikioma? Varmaan kaikilla puolueilla on omat kohorttinsa liikkeellä nauttimassa keskusta-asumisen uusista mahdollisuuksista?

Mitä helvetin demokratiaa on se, jos yhteiskunnan päättäjät jakavat itselleen ja kavereilleen yhteiskunnan edut ja oikeudet? Ja varmasti laitkin he ovat justeeranneet siten, että puolueet voivat intressinsä toteuttaa ja peliään laillisesti pelata? Ainakin he - päätöksentekijöinä - ovat ensimmäisinä tietoisena mahdollisuuksista ja päättämässä keille eduta jaetaan. Varmasti kukin puolue vuorollaan on muistanut myös jäävätä itsensä! Eihän se ole mahdollista, että he pitäisivät toistensa puolta jokaisessa äänestyksessä, kun itse ovat esteellisiä?

Maan Tapaa parhaimmillaan. Eikö alkaisi olla korkea aika selvittää, missä menee puolueiden tehtävien rajat? Kenen asia on selvittää? Varmaan ensin vallan vahtikoiran, eli maksullisen median? Sitten viimeistään oikeuskanslerin?

1 kommentti:

Petri Krohn kirjoitti...

Kaupunki varasi As Oy Maltan tontin Koti kaupungissa -yhdistykselle. Yhdistyksen jäsenyys on avointa kaikille. Uusissa kohteissa asuntoja saa merkitä jäsennumeron mukaisessa järjestyksessä. Maltassa riitti asuntoja vielä matti myöhäisillekin. Edellytys on kuitenkin kyky ja halu itse rahoittaa oma asuntonsa omilla varoilla. Mitään yhteiskunnan tukea ei Maltan rakentamisessa ole käytetty.

Seuraavia hankeita ideoidaan nyt. Tervetuloa mukaan!
http://www.hemistan.fi/

Petri Krohn
Asunto-osakeyhtiö Helsingin Maltan perustajaosakas