sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Uusi lehti talousjournalismin historiassa on käännetty!
Kilpailija, verkkomedia Taloussanomat aikoo aivan ilmeisesti tehdä historiaa. Se on tänään julkaissut ensimmäisen osan julkaisukokonaisuudestaan Talous rikki jo yli tuhat päivää. Kirjoittajina Hannu Sokala ja Jan Hurri.


Kyseessä on aivan ilmeisesti poikkeuksellisen kunnianhimoisilla tavoitteilla varustettu yritys auttaa asiantuntijoita, kansalaisia ja miksei myös ns. poliittisia päätöksentekijöitä ymmärtämään nykyisen talous-, velka-, pankki- ja yhteiskunnallisen kriisimme syitä ja seurauksia mahdollisimman monelta kannalta tarkasteltuna.


On ehdottomasti syytä onnitella sekä Taloussanomia että kirjoittajia.  Kun tämän kirjoituksen pelkkä kopiointi täytti 66 Microsoft Wordin sivua, ja kyseessä on vasta ensimmäinen artikkeli yhdestätoista, ei voi kuin olettaa, että mistään pintaraapaisusta ei ole kysymys. Odotettavissa on tutkivaa journalismia ja painavaa asiaa, ja kiinnostavasti esitettynä.


Ilmeisesti ainakin Talouselämä on havainnut, että sen lukijakunnassa on henkilöitä, jotka koulutuksensa, kokemuksensa, asemansa ja kiinnostuksensa vuoksi ansaitsevat yksityiskohtaista tietoa länsimaita nyt kurittavasta katastrofista. Loistavaa. Toivottavasti tämä osiltaan vaikuttaa täällä blogosfäärissäkin käytävän keskustelun tasoon? Faktoja on ainakin nyt tarjolla riittävästi. Johtopäätöksistä vastaa luitenkin aina lukija.


Saapas nähdä miten Kauppalehti vastaa?


 

6 kommenttia:

hakki kirjoitti...

Kun pitkäaikainen, nuori ystäväni päättä kertaheitolla selvittää syyn siihen miksi erityisesti EU ja euro ovat kriisissä, täytyy oikein liittää se tähän. Siinä on, itse asiassa enemmän totuutta, kuin päältä päin heti näyttäisi.Europe's Problems Summed Up:

Pythagorean theorem: 24 words
Lord's prayer: 66 words
Archimedes' Principle: 67 words
... Ten Commandments: 179 words
Gettysburg address: 286 words
US Declaration of Independence: 1,300 words
US Constitution with all 27 Amendments: 7,818 words
EU regulations on the sale of cabbage: 26,911 words


Sopii kyllä vähintään yhtä hyvin koko länsimaiseen talouden yhteisöön.

Anonyymi kirjoitti...

Euroopassa toimitaan pian kuin Japanissa ja Kiinassa. Ulosotossa olevien nimet listataan kunnantalon seinälle kissan kokoisilla kirjaimilla.

Listan otsikko Japanissa on "Julkisesti naurettavien lista".

Kreikassa:

Kärjessä oli valtio-omisteinen rautatieyhtiö Hellenic Railways Organization, jonka verovelat ovat 1,26 miljardia euroa ( näitä osakkeita taidettiin tarjoata Urpilaiselle vakuudeksi jossain vaiheessa ).

Listalla on muun muassa 13 jalkapalloilun ammattilaisseuraa, muun muassa AEK ja PAOK sekä useita koripalloseuroja.

Ministeriö ei nostanut listalle niitä yhtiöitä, jotka ovat jo alkaneet maksaa velkojaan pois. Ministeriö haluaisi julkistaa vastaavan listan myös yksityishenkilöistä, mutta se vaatii vielä yksityisyydensuojasta vastaavan viranomaisen hyväksynnän.

fundeeraaja kirjoitti...

Joo, ei tämä bloggailu mitään valopäitten kevyttä harrastamista ole. Valopäät ovat vakavasti yrittäneet viestittää suuren ongelman olemassaolosta läntisessä maailmassa ja eritoten Euroopassa ja nimenomaan Suomessa.
Toistettakoon se vielä kerran: "taloussota on ollut käynnissä jo jonkin aikaa..." ja "tämä taantuma alkoi jo 2008, mutta elvytettiin globaalisti aina näihin päiviin. Nyt on elvytysrahat loppu..."
Hakki, yritä Sinä nokkelana kaverina saada tälle valopäitten foorumille enemmän näkyvyyttä niin saataisiin tämä rakas isänmaamme vielä pelastetua.

hakki kirjoitti...

Anonyymi, kiitti kommentista

Tuo idea julkisesta nöyryytyksestä saattaisi todella toimia ennaltaehkäisijänä. Yksityisten osalta. Minä en enää pitäisi huonona edes meillä historiallisesti koettua jalkapuuta, julkisella paikalla. Ainoa arveltavuus tulee siitä, että paikalle pitäisi palkata julkisin varoin vartioita kaiken maailman hörhöjen vuoksi. Tarkoistushan ei ole vammautta fyysisiesti, ainoastaan henkisesti?

Julkisen sektorin osalta en oikein jaksa sen toimivuuteen ainakaan meillä uskoa. Meillä tunnetusti sekä puolueet että heitä edustavat poliitikot voivat ainoastaan kerätä ilmassa kulloinkin leijuvia irtopisteitä. Kukaan heistä ei koskaan ole vastuussa mistään. Ne päätökset on tehnyt se paljon puhuttu "porukka". Ja vielä eri puolueenkin porukka.

Kuten sanoin; siinä mitä nuori ystäväni tuossa edellä kirjoittaa on vinha perä.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Hyvä alku on, että pidät tätä blogia valopäiden blogina. Kiitokset siitä. Mahdollisuuteni luoda tälle bogille lisää näkyvyyttää ovat varsin rajalliset. Sinulla ja teillä kommentoijilla on vähintään yhtä hyvät mahdollisuudet.

Itse yrittäisin ennemminkin löytää ja luoda porukan, joka itse alkaisin tekemään näkyvyyttä jollekin sitoutumattomalle yhteiskunnallisia asioita mielenkiintoisesti, intohimoisesti muttaa asiallisesti käsittelevälle blogistolle. Vaan eipä tunnu sellaista porukkaa löytyvän. Ei vaikka jo muutama kerran on yritetty.

Eipä siksi, että olisin KL.fin toimintaan tyytymätön vaan siksi, että tämä blogisto potee valitettavasti näivettymistautia. Blogistit ja kommentoijat harvenevat. Ja siksi, että sen tulevaisuuden eteen ei ilmeisesti ainakaan omistaja eikä toimituskaan näytä haluavan kovin kummosia tehdä.

nike free kirjoitti...

Euroopassa toimitaan pian kuin Japanissa ja Kiinassa. Ulosotossa olevien nimet listataan kunnantalon seinälle kissan kokoisilla kirjaimilla.