lauantai 10. syyskuuta 2011

Kvarteret Victoria, Malta ja Alkuasunnot Jätkäsaaressa?

Parisen viikkoa sitten julkaisin artikkelin koskien RKP-taustaisen porukan visiota panna rahoiksi yhteiskunnan tuilla. Tänään ainoan valtakunnallisen mielipideosiossa vihreitten Minerva Krohn haluaa karistaa itseensä ja vihreisiin iskettyjä syytöksiä, joiden mukaan heidän porukkansa saisi joitain erityisetuja omaan Malta - talohankkeeseensa Helsingin Jätkäsaaressa. Minä en ole moisesta kiinnostunut.


Minua kiinnostaisi tietää mille porukoille, millä edellytyksillä ja millä hinnoilla Helsinki on antanut mahdollisuuden rakentaa tai rakennuttaa Jätkäsaareen itselleen tai kavereilleen asuntoja? Minervahan erityisesti toteaan, että demareiden Arto Bryggare ja kokiksien Risto Rautava antoivat virheellisesti ymmärtää ja vielä vihjailivat vihreiden saavan etuja....


Nyt siellä siis kaseeraavat rakennusoikeutta ja yhteiskunnan (siis veronmaksajain verovarojen avaamista eduista) ainakin RKP ja vihreät. Mikä puolue mahtaa olla Alkuasuntojen takana? Luulisin, että demarit.  Missä luuraa Nuorisosäätiö? Entä kokiksien ikioma? Varmaan kaikilla puolueilla on omat kohorttinsa liikkeellä nauttimassa keskusta-asumisen uusista mahdollisuuksista?


Mitä helvetin demokratiaa on se, jos yhteiskunnan päättäjät jakavat itselleen ja kavereilleen yhteiskunnan edut ja oikeudet? Ja varmasti laitkin he ovat justeeranneet siten, että puolueet voivat intressinsä toteuttaa ja peliään laillisesti pelata? Ainakin he - päätöksentekijöinä - ovat ensimmäisinä tietoisena mahdollisuuksista ja päättämässä keille eduta jaetaan. Varmasti kukin puolue vuorollaan on muistanut myös jäävätä itsensä! Eihän se ole mahdollista, että he pitäisivät toistensa puolta jokaisessa äänestyksessä, kun itse ovat esteellisiä?


Maan Tapaa parhaimmillaan. Eikö alkaisi olla korkea aika selvittää, missä menee puolueiden tehtävien rajat? Kenen asia on selvittää? Varmaan ensin vallan vahtikoiran, eli maksullisen median? Sitten viimeistään oikeuskanslerin?


 


 

4 kommenttia:

Kaj Granlund kirjoitti...

"Mitä helvetin demokratiaa on se, jos yhteiskunnan päättäjät jakavat itselleen ja kavereilleen yhteiskunnan edut ja oikeudet?"

Tämähän on sitä edustuksellista demokratiaa. Eihän edustuksellinen demokratia velvoita toimimaan äänestäjien toivomalla tavalla. Siihen on tarve vasta 3 kk ennen vaaleja, jos ei ennen siitä ole saanut koottua riittävästi rahaa ja hyviä luottamustoimia takaamaan hyvä elintaso loppuelämäksi.

hakki kirjoitti...

Kaj

Kyyninenkö vai vain sarkastinen tuo lausumasi? "Tämähän on sitä edustuksellista demokratiaa." Valitettavasti se istuu meidänkin politbyrokratiaanmme kuin se kuuluisa nappi silmien väliin. On mielenkiintoista kuinka vähän nykyinen poliittinen eliitti mietti, mitä tästä heille seuraa. Sillä aivan ilmeisestikään näin ei voi enää kauan jatkua. Mutta ehkä he eivät ehdi tai vaivaudu saalistuksensa kiihkossa moista miettimään?

Kehittyvien Maakuntien Suomen vaalirahoituskuviossa oli kyse muutamasta hassusta satatonnisesta. Tässä täpauksessa on kyse muutamasta satatonnisesta per poliittinen edunsaaja, vain yhdessä lähiössä. Ja niitä poliittisia edunsaajia on kussakin puolueessa useita, jopa tällä yhdellä alueella.

Saman aikaan tämä porukka kehtaa väittää, että säästöjä tarvitaan kun verorahat eivät riitä kansalaisten hyvinvointipalvelujen turvaamiseen. Ottavat vuosittain miljardeja euroja lisävelkaa, jolla pilaavat vielä lastemmekin elämän. Irroittavat kansan vallan kokonaisuudessaan, kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien turvaamiseksi rakennetusta poliittisesta järjestelmästä.

Ja me kansalaiset? Me emme sano mitään? Voimisesta ei ole kyse. Sanominen on tahdon asia.

ToBe kirjoitti...

Meno alkaa olla kuin sodomassa ja gomorassa.
Ei niin pientä poliittista nilkkiä ettei itseään johonkin sulle mulle kerhoon itseään tunkisi.
Emme selviä jos asiat eivät ole julkisia ja keskustelun taso ei nouse.

Otan esimerkin keskustelun tasosta.
Muutama päivä sitten oli iso juttuHS:ssä, jossa älykkäänä pidetty O. Soinivaara sanailee valtalehden sivulla pyöräilypärä päässään suurena viisautena ja oikeudenmukaisuusasiana seuraavan aatoksen.
Maksakoon autonomistaja oman autopaikkansa itse.Paikan hinnaksikin oli uudessa talossa pääkaupungissa arvioitu 40.000€.
Epä älylliseksi homman tekee se, ettei sama logiikka toimi jos minä sanoisin, että maksakoon junassa matkustava omat kiskonsa tai ainakin osan niistä mitä käyttää.Naurettavaksi Soinivaaran kannan tekee myös se, ettei sellaisia ihmisiä ole joilla on auto ja sitten on ne toiset joilla ei ole.Me olemme kaikki ihmisiä.Olen nähnyt jopa Oden istuvan autossa ja bussissa.Mitä hittoa se mun maksamia katuja kulkee.Suojatiet ilman muuta veronalaisiksi tiloiksi.Pyörärekisterit kuntoon ja rahoitusta pyöräteihin.Oikeudenmukaisuuden haku olisi loputonta.Onhan se toki väärin että lapset harrastaa ja niitä viedään autolla paikkohin a,b,c,d jne.Oikeastaan ainoastaan yksityisautoilija osallistuu kaikkiin liikenteessä tarvittaviin kuluihin.Maksa moottoritiet sun muut, missä bussit tuettuina hyrrää seassa...senkin verenimijät.Nostakaa edes lippujen hinnat markkinatasolle niin oikeus tapahtuu.Näin se logiikka ja oikeudenmukaisuus voi vaihdella.
On myös ihan älytöntä että isä ammatissaan tarvitsee autoa.
Soinivaaroille auto on vain työmatkaväline sinne mukavaan toimistoon.Ei tule mieleen että se on paljon muutakin.
Miten ihmeessä demokratia voisi toimia kun lähtökohdat on täysin absurdit.Onneksi meillä on markkinat jotka puhuvat.
Taitaa olla autottomien talojen osakkeiden jälleenmyynti hiukkasen huonoa.Ehkä ne eivät mene kaupaksi alunalkaen?

Pitkän kaaren kautta päädyn siihen että poliittisten kaveri etuuksien rakentelu ei ole ja voikaan olla yllätys.
Jollekin toiselta pois otto on vain oikdeudenmukaisuutta.Oikeus vain vahvistuu jos he poliitikkoina pääsevät jakamaan yhteistä hyää uudelleen sopivaksi katsomilleeen henkilöille.
Anteeksi tarinan pituus taas kerran.Olin tuohtunut!

hakki kirjoitti...

OrNot

En ole tuohtunut. Kuinka voit väittää, että "Meno alkaa olla kuin Sodomassa ja Gomorassa? Sitähän se on ollut jo 1960-luvun lopulta. Siitä lähtien kun puolueista tuli tulojensa herra. Vuosi vuodelta olemme lähestyneet Raamatullisia aikoja. Viimeinen niitti tulee vaalirahoituslainsäädännöstä.

Jos oikein tuohdut ja kiukuttelet, de taatusti vaikuttaa siihen, että ympäristöministeriö valmistelee lain jalankulkukypärän pakollisuudesta ja kaiken kumipyöräisen liikenteen kieltämisestä. Ovat nimittäin uskonveljet hallituksessa.