keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Katoavaista on mainen kunnia

Nyt kun jopa entinen ”Euroopanpelastaja” Ison Britannian pääministeri Gordon Brown on pyytänyt anteeksi äänestäjiltään ja todennut toimineensa finanssikriisissä liian hitaasti, voisimme kääntää taas katseemme tänne kotimaahan.

Ainakin minulle tulee mieleen välittömästi kaksi ministeriä, joiden kannattaisi tehdä sama. Ja yleensäkin tehdä enemmän ja puhua vähemmän. Toinen on ”Euroopan paras valtionvarainministeri” ja toinen Suomen ainoa pääministeri.

Kumpaakin yhdistää myös usko siitä, että muilla mailla olisi syytä ottaa oppia tavasta, jolla Koivisto, Kullberg, Aho ja Viinanen hoitivat edellisen kurimuksemme. Siis muuta syytä kuin se, mitä ehdottomasti pitää välttää. Lisäksi kumpaakin taitaa yhdistää myös yhtä suuri kansantalouden ja kansainvälisen politiikan toimivuuden tuntemus.

Ainakin Vanhasella on Brownin kanssa vielä yksi yhteinen piirre. ”Analyytikot myös odottavat Brownin häviävän ensi vuoden parlamenttivaalit.”

PS.

Brownin maine kesti vain muutaman kuukauden.

2 kommenttia:

Vox Populi kirjoitti...

Vanhanenpa onkin jo kerran pääministerinä pyytänyt anteeksi ! Tanskassa julkaistuja Muhammedin kuvia, joista Suomen lehdistö kuvien kera uutisoi. Taisi olla ainoa eurooppalainen anteeksipyytäjäpääministeri. Euroopan anteeksipyytäväisin pääministeri ! Ja seksikkäin ! ;-)
Mutta : Kauneimmankin ruusun alla piilee piikki pistävä ...

hakki47 kirjoitti...

Vox, kiitti!!!!!

Hetken jo kuvittelin, ettei kukaan vaivautuisi pientä piikkiäni havaitsemaan.

Vanhanen valitettavasti puhuu kun ei pitäisi. On hiljaa kun ei pitäisi. Mutta, että olisi missään yhteydessä "seksikkäin"? Keskittyisi edes joskus havainnointiin ja ajatteluun. Mutta ei kai kaikkea voi saada? Ainakaan yhdessä elämässä?

Mutta:

Jos ei pistä piikki pyllyyn,
pai......

HURRAA: Tästäkö pelastumisemme lähtee????