keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Natsi-nuoret mielenosoitukseen

”Venäläisen Naši-nuorisojärjestön virolaisia jäseniä saapuu maanantaina Helsinkiin osoittamaan mieltä Viron Helsingin-lähetystön järjestämää Pelko muurin takana -seminaaria vastaan. Mielenosoittajien mukaan seminaari on venäläisvastainen.” Näin uutisoi ainut valtakunnallinen tänään 18.3.09.

Jos mielenosoituksen on tarkoitus tapahtua suurlähetystön edessä, tiedän kokemuksesta, että sinne kyllä nuo kymmenen tulijaa hyvin mahtuvat. Vain kivenheiton päässä olin itse mukana, elokuussa 1968 siinä ainoassa mielenosoituksessa, johon koskaan olen osallistunut. Silloin kohteena oli Neuvostoliitto. Spontaanisti Tehtaankadun ja Ullankadun kulmaan kerääntyi alkuillan aikana noin 1000 – 2000 nuorta osoittamaan mieltään Neuvostoliiton murskattua Prahan Kevään.

Nyt tulevat mieltään osoittamaan ilmeisesti Virossa asuvat venäläisnuoret vastustamaan väitettä, että noin 50.000 – 100.000 virolaista lahdattiin tai rahdattiin Siperiaan neuvostomiehityksen aikana. Näinhän tapahtui. Kummallinen syy osoittaa mieltään.

Toisaalta. Mitä voi odottaa nuorilta joiden juuret ulottuvat kotimaansa itärajan taakse? Maahan, joka ei halua selvittää menneisyytensä tapahtumien todellisuutta? Maahan, jossa jälleen opetetaan koululaisille mm. virheellistä ja valheellista tietoa Neuvostoliiton länsirajasta 1917 - 1939. Siis mm. mielenosoittajien kotimaasta.

On se vaan niin vaikeaa tunnustaa, että Venäjä ei ole Neuvostoliitto. Eikä Neuvostoliitto Venäjä. Itse kullekin.

Mutta mahtuuhan sinne. Mieltään osoittamaan.

PS.

Entistäkin "hauskemmaksi" tilanne varmaan muodostuu, jos Hesarin viime tieto pitää paikkansa. "Siryk ei ole perustanut Nashin Viron-osastoa. Kyse on vain hänen uusimmasta yrityksestään herättää median huomiota", sanoi Andres Kahar turvallisuuspoliisista keskiviikkona. Hänen mukaansa Siryk ei myöskään asu nykyisin Virossa vaan Pietarissa."

Tulee mieleen ajatus, että Aatos, siis Aatos Erkko olisi järjestämässä vastamielenosoitusta.

3 kommenttia:

maavaanjaairee kirjoitti...

Ne on mielenosoituksetkin globalisoituneet käsikynkässä talouden kanssa. Ennen osoitettiin mieltä omassa maassa kohdemaan lähetystön edessä. Nyt lähdetään naapurimaahan osoittamaan mieltä kohdemaan lähetystön eteen. Voisiko näiltä ulkomaalaisilta periä jonkun maahantulomaksun tai mielenosoitusmaksun?

Historian kieltäminen lienee ihmislajilla luontaista, menneisyyteen ei halua tuijotella kuin taloustieteilijät jotka yrittävät peruutuspeilistä ennustaa tulevaa. Yhteiskuntakokeilun nimeltä Neuvostoliitto tekemiset taitavat vaan olla yksinkertaisesti liian lähellä. Meille suomalaisille kun vuoden 1917 tapahtumien painolastikin on osittain onnistuttu siirtämään seuraaville sukupolville. Kansallinen trauma taitaa olla asialle keksitty termikin. Saisikohan lyhyt terapiasta vientituotteen Venäjälle? ;-)

Mielenkiintoista on nähdä, että tuleeko tästä mitään mielenosoitusta ja jos tulee niin onko sillä Aatos Erkon lisäksi muita vastamielenosoituksessa. Kotimaiset nahkapäät taitaa keskittyä eriväristen pakolaisten kiusaamiseen, harrastemoottoiripyöräilijät 1939-45 paitoineet ja niitä ostaneen hang-around "jäsenet" voisivat olla potentiaalisia vastamielensoittajia. Ja tietystä Karjalan palauttamista ajavat etujärjestöt.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

hakki47 kirjoitti...

maavaanjaairee

Aamun mediaa surffatessa olin huomaavinani, että vastamielenosoitusta jo joku järjestää. Hölmön hommaa.

Tehokkain vastamielenosoitus olisi tässä tapauksessa yhdistelmä Koiviston vanhaa "viisautta" - ei pidä provosoitua vaikka provosoidaan - ja Aatoksen taloudellisen intressin - uutisoidaan se näyttävästi - samanaikainen huomioiminen.

Maanantainahan se nähdään. Toivottavasti tuovat valuuttaa mukaan ja käyvät samalla kuluttamaan. :-)

Tobe kirjoitti...

Hölmöjen matkaan ei pidä mennä ja ei pidä provosoitua.
Hiljaisuudessa voimme itse kukin tietää/tuntea mikä on totta ja kuka riisti/ahdisti ja ketä.
Kommunismin oikeudenkäyntiä ei voida käydä ennekuin venäjä ymmärtää irroittaa omat kahleensa historian vääryyksiin.
Toisella puolella on jo tuomiot luettu ja annettu.
Hölmöjä vastaan suosittelen ainoaa toimivaa asetta...vaikenemista.
Sorry että otin edes kantaa.Olis pitänyt toimia itsekin oikein.Olla hiljaa.