tiistai 3. maaliskuuta 2009

Meidän 15 miljardin puoluetuki

15 miljadia puoluetukeen v. 2009

Meillä ei ole lääkäripulaa. Meillä ei ole vielä rahapulaa. Mutta kun pörssiä seurailee, kohta on. Ja meillä on huutava pula vastuullisista kansan edustajista.

Granpa Igor kommentoi juttuani Keisarin vaatteista lähettämällä linkin A-talkista 26. helmikuuta. Aiheena Suomen lääkäripula. Yritin juuri silloin, eilisen MOT:n innoittamana, selvittää puolueiden suojatyöpaikoiksi ja lähinnä aluepoliittisilla kriteereillä (!) rakentamiensa ja nykyisin pyörittämiensä ns. kylpylöitten määrää.

MOTn ohjelmasta jäi kuva, että verorahojamme heitetään poliitikkojen keksimin aluepoliittisin kriteerein, omalle porukalle rakentamiensa suojatyöpaikkojen pyörittämiseen. Ja on jaettu jo vuosia. Jopa kymmeniä vuosia. Irvokkuutta lisäsi ohjelmassa lainaus, ilmeisesti Kankaanpään kuntoutuskeskuksen historiikistä, jossa puututtiin huoleen ”puolueille allokoitujen rahojen” käyttämättä jättämisestä. Siis siihen ettei Kepu vielä ollut ottanut rahoja käyttöönsä, vaikka demarit ja RKP jo omiallaan rakentelivat.

Ehkä rumin mielikuva syntyi tilanteesta jossa, Jyrki Kataisen kotipaikan, Siilinjärven Kunnonpaikan johtajaksi otetaan pois siirtyneen (eläkkeelle?) äidin tilalle tytär. Kummankin sukunimenä Huuhtanen. Mies ja isä on muistaakseni entinen Kepun kansanedustaja, sos.- ja terveysministeri ja joka tapauksessa Kelan, eli suurimman rahoittajan, pääjohtaja.

Antaakaa anteeksi pahat ajatukseni, mutta jos tässä ei ole kysymys nepotismista.... Mielleyhtymä on samansuuntainen, joka aikoinaan syntyi kun kansanedustajat jättivät ilmoittamatta Kehittyvien Maakuntien Suomelta saamansa vaalituen. Kysymyshän oli lahjomiksi miellettyjen rahojen lainvastaisesta pimittämisestä ja valehtelusta.

Ei muuten nopeasti selvinnyt puoluesidonnaisten kylpylöitten määrä. Siuntio, Kunnonpaikka ja Kankaanpään kuntoutuskeskus paljastuivat helposti. Mutta kyllähän puolueet osaavat suojatyöpaikkansa piilottaa.

Erilaisilta sivuilta kerättynä Suomessa on kylpylöitä yli sata. Heitän päästäni, että niin sanotusti ”puolueita lähellä olevia” on vähintään 10. Kaikki ovat nämä vuodet pyörineet valtion varoilla. Joko Kelasta tai RAY:stä ja mahdollisesti enintään 20% muualta. Tuo loppu todennäköisesti EU:lta, lähialueen kunnilta, muilta julkisilta työnantajilta tai esimerkiksi hoitolaitoksen aatesuuntaa lähellä olevien sosiaalisten, valtiorahoitettujen järjestöjen maksuista.

Jokainen laskekoon tykönään kuinka paljon maksamiamme yhteiskunnan rahoja esimerkiksi Kela, Raha-automaattiyhdistys, Veikkaus, Suomen Hippos jne. panee poliitikkojensa hyvinvointiin? Eduskunnasta itsestään nyt puhumattakaan. Kaikissa johtopaikoilla istuvat ja päätöksiä tekevät puoluepoliittisin kriteerein valitut puolue-eliittimme jäsenet.

Tuosta GranpaIgorin lähettämästä A-talkista. On mielenkiintoista, millä tavalla kuntapoliitikkojen vastuuttomuus aikaansaa ideologisen vastakkaisasettelun julkisen ja yksityisen palvelun osalta. Pannaan henkilöt, jotka eivät millään tavalla ole vastuussa, tappelemaan keskenään. Sipoon terveyskeskuksen johtaja summasi hyvin mistä on kysymys. Julkinen terveydenhoito on toteutettavissa kuntien toimesta halvemmalla kuin saman toteuttaminen yksityisten toimijoiden toimesta. Ja tämä taistelu tulee senkun kiihtymään, kun pörssit jatkavat sukeltamistaan.

Eli ongelmamme Suomessa on luokattoman huono poliittinen johto ja päätöksentekojärjestelmä.

PS. 

Ennen kuin muuta todistetaan, otsikkoni on suuruusluokaltaan oikea.

30 kommenttia:

Stuubio kirjoitti...

Uhhuh ... Nostelen hattua selvityksesi johdosta, kun en muuta voi. Grandpalle myös. Nyt on parasta etten virka mitään sen kummempaa, kuin että tämä näyttäisikin selittävän paljon.

eeeängh ... Tai no ... Hieman vain:

Olen syvästi ihmetellyt, miten aiemmat sukupolvet saivat rakennettua köyhän Suomen ja sen järjestelmät. Nykyään maan ollessa vauraimmillaan on näitä aikanaan rakennettuja järjestelmiä ajettu alas koska niitä ei ole varaa ylläpitää. Käsitykseni mukaan rakentaminen on kuitenkin yleensä kalliimpaa kuin ylläpitäminen. Verot ja veroluonteiset maksut ovat pääpiirteissään nousseet ... näillä maksuilla tuotettavat peruspalvelut vähentyneet. Jonnekin muualle kulkeutuu melkoinen määrä veroeuroja. Ja nyt näyttäisi se osoitekin löytyneen.

Pidin aiemmin selityksenä EU:ta ja sen jäsenmaksuja, mutta asiaa pintapuolisesti vilkaistuani havaitsin etteivät summat sellaisenaan tätä tilannettamme selittäneet. Onko tosiaankin näin, että suurin uhka Suomen tulevaisuudelle onkin oma nykyiseen muotoon kasvanut puoluejärjestelmämme ... tai puolueille kyseenalaistamatta luovuttamamme valta?

hakki47 kirjoitti...

Stuubio

"Onko tosiaankin näin, että suurin uhka Suomen tulevaisuudelle onkin oma nykyiseen muotoon kasvanut puoluejärjestelmämme … tai puolueille kyseenalaistamatta luovuttamamme valta?"

Kyllä. Ja yksittäisten hallintoalamaisten haluttomuus tähän toimintaan puuttua. Herran pelko kun on Suomessa herran alku.

Voin vielä ymmärtää sen, että nuoret ihmiset, joilla on kaikki menetettävänään ja paljon muutakin tehtävää kuin paljastaa yhteiskunnan mätäpaiseita, eikä näkemystä vielä siitä kuinka heidän veromarkkojaan törsätään, eivät asiaan puutu. Mutta kuvittelisi, että vasta eläkkeelle siirtyneistä olisi riittävässä määrin niitä, jotka tietävät. Ja jotka haluavat, että maassamme menestyvät muutkin kuin puolue-eliitti.

Ugh kirjoitti...

Rakentamiseen saatiin velkaa jota rakennuttaja maksaa vuosikymmeniä. Avustusten osuutta ( joka voi olla 30 % ja ylöspäin) ei tietenkään makseta takaisin.

Käyttökulut kirpaisevat vuosittain, sillä ne maksetaan palkkojen, energian osalta päivän hintaan, toki niihinkin haetaan avustusta.

Välimuotoa ovat kiinteistön ylläpitokustannukset, vuosirempat jne. joita voidaan myöhästyttää, siirtää ja antaa vain homehtua, selityksellä, kun energiassa piti säästää.

Näin, jopa vuosikymmeniä..kunnes sieni kukkii, astma saavuttaa henkilöstön ja asiakkaat.

Saamme tämän mähkäilyn lisäksi sentään melko pian veronmaksajien kylpy- ja hieromalaitoksiksi soveltuvia laivoja.

Mikäs meidän ollessa, varaamme vain sopivan jäsenkirjan.

hakki47 kirjoitti...

Ugh

"Mikäs meidän ollessa, varaamme vain sopivan jäsenkirjan."

MOT

PS.

Oletko muuten miettinyt kuinka paljon 15.000.000.000 euroa todella on? Se on 3.000 euroa per suomalainen. Mielellään päättäisin itse mihin sen rahan käytän.

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Hakki hyvä!
Näinhän tämä on ollut jo pitkään. Todella PIIIIITKÄÄÄN. Etkö todella tiennyt mitä HYVINVOINTISUOMELLA tarkoitetaan??? Sillä tarkoitetaan valittujen hyvinvointia.

Politiikot, puoluepamput, AY-pomot, jopa kirkko ja isojen yritysten johtoväki ovat rakentaneet kylpylöitä, hiihtomajoja, metsästys- ja kalastusmajoja, kesäpaikkoja, johtokunnille, hallintoneuvostoille (neuvostohallituksille), puolueväelle ja tarjoneet huvia, virkistystä ja suojatöitä sukulaisille ja kaiken karvaisille jäsenille. He ovat valittuja.

Jotkut valituista osaavat rahoittaa kaiken tämän hyvinvointinsa veroilla, vakuutuksilla, jäsenmaksuilla ja kaiken maailman kolehdeilla. Jotkut eivät osaa. He ovat ns. maksumiehiä.

On onni jos kuulut tähän valittujen joukkoon. Se on konkreettista hyvinvointia. Enimmäkseen kuitenkin suomalaiset ahkerina järjestöihmisinä kuuluvat johonkin näistä valittujen joukosta. On kuitenkin huomattava, että joukoissa vallitsee hierarkia, eli aina ja kaikki ei ulotu alimmalle portaalle.

Loput ovat niitä, jotka seisovat leipäjonoissa. Suhteellisesti niitä on vielä vähän ja se on ainoa valittujen ongelma. Yleensä kansandemokratioissa ja vastaavissa kansallissosialistisissa valtioissa se väki voidaan pistää häkkiin ja pakkotöihin, mutta täällä on keksittävä joku uuniperunasyy, jotta voi repiä edes jonniinmoiset sakot valtion pohjattomaan kirstuun.

Muuten näin kun tuosta kirstusta tuli puhe, niin muista että valitut pääsevät myös paratiisiin, osa jopa 72 neitokaisen hoitoon. Em. loput saavat sitten valita joko kapitalistisen tai sosialistisen h-vetin. Suosittelen sosialistista, siellä on kuitenkin hiilet loppu.

hakki47 kirjoitti...

Pitkänlinjalainen

Ei tämä minulle mikään yllätys ole. Sama meno on jatkunut jo Kekkosen 2. presidenttikaudesta. Vaikka ehkä vielä muistat,vaikka kyseessä on osa muinaishistoriaa?

Jotenkin minusta tuntuu, että 5,3 miljoonaa suomalaista osallistuu jatkuvasti pyörivään pyramiidihuijaukseen. Laillistettuun WinCapitaan. Se mikä muun muassa WinCapitan tilanteessa osoittautui vaikeaksi, oli saada hävinneitä tekemään asiasta poliisi-ilmoitusta. Tässä on sama tilanne. Yli 5 miljoonaa kansasta keskittyy puremaan hammasta ja nyrkkiään taskussa. Mutta kukaan ei vahingossakaan tee mitään.

Mahdatko enää muistaa mitä tekisit, jos 72 neitsyttä pitäisi hoitaa? Ja jos muistaisit, suosituksesi mukaan, sinne sosialistiseen kannattaa sitten suunnata.

Vai uskotko sielunvaellukseen?

helanes kirjoitti...

Sitten vielä mm. asuntorakentaminen. Koko joukko yhteiskunnan varoin rakennettuja asuintaloja siirtynyt sujuvasti vetäjiensä haltuun. Hyväsisarveliverkosto välittäjänä.

Ugh kirjoitti...

Se on suunnilleen se summa joka puuttuu Kataiselta,Häkämieheltä Vanhaseltya sekä tietenkin Solidiumista.

helanes kirjoitti...

Ja ko. säätiöitten toimet jo ennalta järjestelty juridisesti niin,ettei väärinkäytöksiin päästä käsiksi. Hyväsisarveliverkosto järjestelijänä.

hakki47 kirjoitti...

helanes

Kuuleehan sinustakin. Joo; onhan niitä ollut ja taitaa olla edelleenkin. Sosiaalista vuokratalotuontantoa yleishyödyllisille rakentajille. Ja onhan niitä vielä paljon muutakin, väintään kai ainakin yhden ammattikorkean neljä kampusta, sosiaalista lomatoimintaa, 4-H:ta, Settlementtejä ja muita kansan- vai kansalaisopistoja. Onkohan kukaan niitä koskaan listannut. Siis niitä kaikkia ja niiden rahaliikennettä? Sellaisen vielä jos löytäisi.

hakki47 kirjoitti...

Ugh

Kiteytit sen todella hienosti. "Se on suunnilleen se summa joka puuttuu Kataiselta, Häkämieheltä Vanhaselta sekä tietenkin Solidiumista." Samalla se on puolet siitä LAINASTA jonka Jyrki-boy on varautunut ottamaan maksettavaksemme. Loistava businessidea näillä politiikan ihmelapsilla. "Varastat" veromaksajalta 15 miljardia vuodessa ja panet hänet vielä maksamaan sen, kaksin verroin.

Vox Populi kirjoitti...

Te kiroavat Kullervot ! Älkää toki huolestuko ! Leivästänne löytyvän Solidiumin leipoi sinne läpinäkyvyyden mestari, tämän kaikkien halajaman maailmanpelastuksen esikuva, Pohjolan tytär, Sammontakojan vaimo. Seteleitä riittää selkärangaksi asti !

hakki47 kirjoitti...

Vox

Vaikka maailman resursseja noin yleisesti ottaen käytetään enemmän kuin mihin meillä olisi varaa, se ei koske typeryyttä. Typeryys kun ei ole resurssi. Se on aivan ilmeisesti luonnonvoima.

Kun edellinenkään apokalyptinen apogryfiasi ei selvinnyt(ehkä) kuin vasta kolmannella kerralla yritän ottaa siitä opiksi. Ethän vaan väitä, että Vanhanen ja kumppanit kuuluisivat kansalliseeppoksemme? Ethän?

Ugh kirjoitti...

Niin vain

Roikaisin mäkeen ja pulkkaan kaiken iän ja ajan vanhat Solidiumin sisältöön kuuluvan ja tällä akkojen Sammolla höystettynä.

Saatana, että helpotti.

Fama nihil est celerius.

hakki47 kirjoitti...

Ugh

Ongelma vaan on, että vaikka tieto sinänsä kulkee nopeasti, liian moni tuumaa kuin ilmeisesti sinäkin. "Roikaisen mäkeen -- ja -- että helpotti.

rantakippari kirjoitti...

Eduskunnan lisärakennus, kansanedustajien avustajat, parlamenttivaltuuskunnan ulkomaanmatkat + se kirottu puoluetuki. Autovero + viinavero, jotka nähtävästi olemme kai itse määränneet koska olemme valinneet edustajamme.

Lista olisi vaikka kuinka pitkä mutta siitähän tulisi kirja ja nämä riittävät jos haluaa ymmärää että rankaisemme itseämme.

Miten vuosi vuoden jälkeen onnistumme äänestämään edustajiksemme 200 henkilöä, jotka päättävät vasten meidän tahtoamme hyvin monista asioista.

Raha joka meiltä otetaan vaikka väkisin erilaisin veroin ja maksuin vie meiltä mahdollisuuden kuluttaa, jota hallitus on itku kurkussa meiltä viime päivinä rukoillut. Kyllä me kuluttaisimme ainakin jonkin verran enemmän jos meille jäisi näitten pakkomaksujen jälkeen rahaa

Näin tämä kulutus saisi pyörät pysymään pyörimässä. Ei liittykäämme siis pian johonkin `meidän yhdistykseen´ ja lähtekäämme vaikka lapin kelomökkiin pariksi viikoksi, siellä on sauna lämmitetty ja baarkaapissahan oli Meikovia niin muistelen.....

Vox Populi kirjoitti...

H 47 !
Vaikka nyt sanotaan tämän nykykriisin olevan vallan ensimmäinen ja ainoa laatuaan, on kuitenkin niin, että samat jutut kiertävät, ja muutamia perustarinoita kerrataan muodossa tai toisessa. Sankareitten ja antisankareitten ominaisuudet ja teot toistuvat. Episodien harmoniaa.

Nykyisen yhdistetyn apokalyptisen vuoristoradan ja kummitusjunan matkustajana todella nauttii kaikesta näkemästään koko rahan edestä ! Harmageddonin junaan en vielä saanut lippua, kun lipunmyyjä meni NATO-junaluukulle ;-)

Kalevalassakin on sankarinsa ja antisankarinsa, samassakin persoonassa. Vanhasta en vielä sattunut näkemään. Täytyy pitää silmällä. Onhan hän jo muutenkin tarkkailussa !

Stuubio !
Kommenttiasi voisi visualisoida pakkasessa ja tuiskussa rautatieaseman laiturilla junaa odottava matkustajajoukko. Selän takana satavuotias suljettu ja lahoava rautatieasema, jota ei kannata pitää !

hakki47 kirjoitti...

rantakippari

Mielestäni meiltä ei oteta rahaa väkisin. Vasten tahtoamme. Nykyaikainen valtio tarvitsee veroja, voidakseen hoitaa meidän yleisiä ja yhteisiä asioita. Me kieltämättä äänestämme eduskuntaamme (ja valtuustoihinkin) henkilöitä, mutta päätökset tehdään puolueiden (=puolue-eliitin) toimesta. Meidän äänestämämme painavat, joutuvat painamaan tai painavat hyvässä uskossa nappia, jonka "joku" kyllä riittävän aikaisin ilmoittaa.

Ja usein jo ennen valintaa he edustavat sitä tai tätä puoluetta. Ei puhettakaan siitä, että he edustaisivat valitsijoitaan.

Sitä paitsi. Ei meillä ole virhettä valitessamme tarjolla olevista mieleisimmän vaihtoehdon. Ongelmamme on se, että muut kuin he tekevät päätökset.

hakki47 kirjoitti...

Vox

En minä ainakaan ole väittänyt, että tämä kriisi olisi lajissaan ensimmäinen. Mistä sitä edes tietäisi, kun ei sitä ainakaan täällä pääkaupunkiseudulla näe, kuin uutisissa ja Kauppalehden nettisivulta? Mutta sen tietää jo nyt, että ei tästä kivaa seuraa. Mutta kuinka "vähän" kivaa, ei tiedä vielä kukaan.

Minä en ainakaan voi sanoa nauttivani tästä tilanteesta. Mutta todella mielenkiintoinen mahdollisuus meille kaikille tämä kyllä on.

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Heippa rantakippari!
Olenkohan ollut samassa yhistyksessä ennen eläkkeitä???

Pitää tunnustaa että joskus oli aikaa kelomökkiin ainakin viikoksi, oli saunakin lämmitetty ja baarkaapissakin vähintään Renault, ja paaaljon muuta. Taitaa olla niin että samoja on harrastukset, meni ne sitten veronmaksajan tai firman piikkiin.

Olen muuten kyllä sitä mieltä että nuo erilaiset julkiset virat ja menot ovat paitsi suhteellisesti niin myös absoluuttisesti lisääntyneet valtavasti muistini (luulen muistavani aika hyvin yli 60v. jakson). Väestö ei ole juuri lisääntynyt.

Jotensakin epäilen myös, että on tuo Hakkikin jossain yhistyksissä viihtynyt.

Stuubio kirjoitti...

Vox

Hyvin visualisoitu sinänsä ... mieleeni nousee elävästi kuva puisesta asemarakennuksesta ja työläisjunamatkoista. Työpaikkana oli tuolloin Wärtsilän tehdas siellä Onkilahden kupeessa ;)

Jatketaan visualiosointia vielä hieman, eli asemarakenus ei suinkaan pitäisi olla suljettu ja lahoava, sillä sen kunnossapitoon on vuosittain osoitettu määräraha, aivan kuten aikoinaan sen kukoistaessa. Ennen sen tarpeettomaksi lahoamista.

Jo yhdettätoista kertaa tuiskussa seisovalta matkustajajoukolta kerätään maksua matkasta, selittäen että kyllä se juna sieltä vielä saapuu, mutta matkan hinta on noussut kohonneiden huoltokustannusten vuoksi ... eikä se laiturilla seisokseminenkaan voi ilmaista olla. Punapäinen täti lippuluukulla pitää määräajoin puheen, jonka mukaan matkustajajoukon hyvinvointi on ykkössijalla ja kasvanut pahoinvointi johtuu joukossa olevista miehistä.

Todellisuudessa on vain päässyt käymään niin, ettei määräraha ole koskaan ehtinyt kunnossapito-osaston tilille saakka. Se riittää tuskin Rukalle suuntautuvan Rakennus- ja Huoltotoimikunnan suunnittelureissun rahoitukseksi. Ja jotain täytyisi liietä vielä punapäiselle tädillekin ulkomaanreissuilla jaettavaksi. Velanotostako ratkaisu pulmaan?

hakki47 kirjoitti...

Stuubio

Tuohan on kuin omista painajaisistani. Ja kun herään huomaan, että se onkin suomalaisen elämän realiteettia. Kukaan laiturilla olija ei vaan viitsi vaivautua. Onhan sillä tädillä päässään sentään koppalakki, arvon merkkinä.

Stuubio kirjoitti...

Hakki47

Odotas ... Kyllä! Ihmeellistä! Juuri kuvailemasi kaltainen. Hyvä havainto. :)
Ja tuo laiturilla seisoksiva matkustajajoukko näyttäisi kunnioittavan tätiä juuri tuon arvon merkin vuoksi. Ilman sitä hän olisi kuin kuka tahansa tästä tuiskussa odottavasta porukasta.
Ja mitä sainkaan juuri tietää! Tuon koppalakin ovat valmistaneet Rakennus- ja Huoltotoimikunnan jäsenet, eikä heiltä sen johdosta tule mitään puuttuman. Ellei laiturilla värjöttelevällä porukalla ole varaa heitä kestitä, se aiotaan maksattaa tulevilla sukupolvilla.

Oli muuten ihmeellistä tajuta etten tule koskaan pääsemään eläkkeelle, ja siitä huolimatta maksamani eläkemaksuni nousee vuosittain. Tämä tulee olemaan jo toinen eläkeiän nosto kohdallani. Eikö tuo silloin kaikessa alastomuudessaan ole vain suunnaton veronkorotus? Korjatkaa ihmeessä, jos olen väärässä. Tällaisessa asiassa ei ole varaa vääriin mielikuviin.

hakki47 kirjoitti...

Stuubio

Pitkässä juoksussa meidän on rakennettava mahdollisuus, että ne jotka haluavat ja pystyvät, saavat jatkaa työntekoaan niin kauan kuin työnantajia tai asiakkaita piisaa. Yrittäjille ja ammatinharjoittajille tämä on mahdollista jo nyt. Meidän on muutettava asenteitamme siihen suuntaan, että saadaan aikaan halua tehdä töitä pitempään. Ja pois ajattelusta, että jonain ennalta määrättynä päivänä on mentävä eläkkeelle, olipa halua, kysyntää tai kuntoa. Itse ainakin olen vahvasti tätä mieltä.

Mutta on meillä tällä hetkellä tärkeämpiä asioita mietittävänä kuin repiä kansallista yhteenkuuluvuutta tilanteessa, jossa kaiken tietämämme mukaan tulemme sitä erityisesti tarvitsemaan. Varsinkin, kun asioista aiemmin sopineet ovat vasta muutama kuukausi aiemmin todenneet, miten toimitaan. (Siitä oliko silloinen sopimus tarkoituksenmukainen voidaan toki olla eri mieltä.)

Lyhyellä aikavälillä Matti Mainion hiihto Rukan laduilla tulee meille turhan kalliiksi. Jokainen, jolla on vähänkään tarvetta, halua ja mahdollisuus päästä vaikka työttömyysputken kautta eläkkeelle, varmasti myös sitä nyt käyttää. Se työ, jota oli tehty asenteiden muuttamiseksi myöhemmin eläkkeelle lähtemistä suosiviksi meni suoraan wessanpönttöön.

Kahden vuoden pakkotyöntuomion lisäksi, se on myös veronkorotus.

Patriootti kirjoitti...

Loistava kirjoitus! Etenkin tuo pelimonopolien mukaan ottaminen koska siinä jos jossakin ollaan vahvasti "sulle mulle" jakoperiaatteen syövereissä. Suomessa kukaan ei pahemmin ihmettele sitä että poliitikot (mm. Matti Ahde, Kauko Juhantalo, Eija-Riitta Korhola & kumpp) istuvat Pelifoorumissa ja suunnittelevat monopolien pönkittömistä ja rahavirtojen maksimoimista. Samat poliitikot istuvat eduskunnassa sitten päättämässä minne rahat menevät. Lakeja kiristellään sopivasti niin että omat yhtiöt ovat turvassa, ei se mitään vaikka samalla rikotaan suomalaisten perusoikeuksia tai kansainvälisiä lakeja. Välillä käydään Veikkauksen kelomökissä "seminaareissa", RAY:n Kirkkonummen edustussasunalla "virkistäytymässä" tai siten vaikkapa Olympialaisissa tai muissa urheilutapahtumissa. Veikkauksen piikkiin. Pitkän poliittisen uran jälkeen monopolit tarjoavat suojatyöpaikkoja sopiville yksilöille. Kun mukaan heitetään eräiden sisäministeriön virkamiesten osallistuminen Veikkauksen "seminaareihin" kuten hirvipeijaisiin, on mehevä lahjontasoppa valmiina odottamssa toimittajaa joka puuttuisi tähän hyvä veli järjestelmään. Voi olla että olen väärässä mutta jos olen, en paljoa.

"Suomi on maailman vähiten korruptoitunut maa"

hakki47 kirjoitti...

Patriootti

Kiitos yksityiskohdista, jotka entisestään yksityiskohdilla ryydittävät tämän maailman vähiten korruptoituneen maan poliittisen eliitin elintapuja. Kun katsoin sitä Kela ohjelmaa ja siinä esiintyvää Kauko Juhantaloa, täytyy myöntää, että sääliksi kävi. Sääliksi kävi hänen edustamaansa puoluetta ja erityisesti häntä äänestäneitä lakeuksien Kepu-kansaa. Varmaan tukevat häntä vielä mepiksikin.

Mutta ei tämä todellakaan ole yhden puolueen ongelma. Sama sirkus se on SDPssä, Kokoomuksessa, Vasemmistoliitossa lähinnä SKDL:n ja SKPn perintöjen kautta ja luonnollisesti RKPssä. Vihreät ovat ilmeisesti hyvää vauhtia likaamassa käsiään.

Mutta me äänestäjät sen menon mahdollistamme. Sekä rahoittajina mutta myös ja erityisesti äänestyskäyttäytymisellämme.

Ugh kirjoitti...

Toisaalla Kl. blogissaan neuvoo askelmerkein väkeä:

http://jounialah.blogit.kauppa…askeltako/

“Kerää ensin riittävästi rahaa”; johon voi lisätä sen, että vanha raha tai "vanha valta" haistaa pohjan olevan kaukana edessä päin.

Samaa asiaa valtion tasolla kaukana Ruotsissa on itsekseen aprikoinut viisas ja ymmärtämättämme moderni mies, tämä Ruotsin ja tappion ex Persson..

Tutkittava,kannatettava ajatus jonka kokonaisuutta toimittaja ei vielä eilisen nettikauppalehden pääkirjoituksessa hahmottanut.

Mitäpä jos Valtio todella ostaa pois meidän pienet yksityisisäntien ja perikuntien metsäpalstat, kuntien ja seurakuntien talousmetsät, hakisi EU:n hiilinielupalkkion ja myisi jatkossa omalle ja EU teollisuudelle päästöoikeuksia.

UPM pääsisi metsän omistuksen ongelmasta vaihtaisi itselleen Enson osakkeet ja pyydämme suurella sakilla ja äänellä EU parooni, tukineuvos Wahlroosia CEO:n hommiin. Ne, jotka eivät ota metsistään rahakorvausta saavat metsähehtaarien mukaan “Puu Finlandian” osakkeita jossa on mukana finanssisijoituksena Sampoa ja erästä ruotsalaispankkia.

Tietenkin - ulkopuolelle saa jäädä kuntansa säätämin rajoituksin.

M - Real tienkin hakee itsensä konkurssiin ja Metsäliitto menneen ajan isäntineen saneerausmenettelyyn.

Pois meistä kehäkolmosen ulkopuolisista maalaisista ja metsäläisistä uuden ajan vastustus, itsekkyys ja oman edun tavoittelu, vai mitä Oskari ?

Saavat tässä kaikki maan Metsä - Oskarit Extrana sen edun ihan ilmaiseksi - ei meitä Putin, Medvedev poikineen tulleilla ja energialla enää hätyytä, saneeraamme itse itsemme ja kunnolla.

Sijoittaksi patjan alta palailemme, jos Herra suo n. v. 2011 tai sitten kun
"Wood Fennian" CEO:n hommissa häärii tämä Parooni Wahlroos tai tätäkin parempi painos.

hakki47 kirjoitti...

Ugh

Vähän on myöhäissyntyinen tuo ajatus, että valtion omistamalta metsämaalta kaadettavilla puilla kansantalous pelastuisi. (Ja aika paljon valtio vieläkin omistaa.) Vaikka leikkaus olisi tehty silloin, kun nykyisiä päähallituspuolueita edustavat ökyisännät ajoivat maahan lain, joilla metsäyhtiöitten mahdollisuutta edes hankkia haltuunsa uutta metsämaata, tuskin siitäkään olisi ollut tähän tilanteeseen apua. Kyllä ne rahat olisi sörssitty sekä metsäteollisuuden, että puolueiden, että ay-liikkeen että agriteollisuuden toimesta jo moneen kertaan.

Tilanne jonka merkitystä emme hyvän sään aikana ymmärtäneet (siis metsän osalta) oli, että puulla saattaisi olla muitakin, arvokkaampiakin käyttötarkoituksia kuin perinteisen metsäteollisuuden puolivalmisteet. Emme tiedostaneet mitä merkitsee, että metsäteollisuus on kansainvälisesti ottaen kotimarkkinateollisuutta. Emme ymmärtäneet, että valtion ja metsäteollisuuden pitäisi panostaa puusta saatavissa olevien muiden hyötyjen tutkimukseen ja kehittämiseen, ennenkuin on "liian myöhäistä". Nyt on.

Me olemme ulosmitanneet kaiken perinteisestä metsäteollisuudesta ulosmitattavissa olevan vähintään ns. Koren sodan boomista lähtien.

arto lahti kirjoitti...

Tämä on olennainen teema.

Julkinen toiminta kattaa myös monet muut sektorit kuin sen mikä näkyy valtion ja kuntien budjetissa.

Huoli on yrittäjyyden kannalta se, että aito yksityinen kysyntä on jo nyt kroonisen heikko ja saattaa jyrkästi heiketä, kun joudumme kuitenkin joskus lopettamaan nykytasoisen velanoton, "syömävelaksi" kuten Raimo Ilaskivi asian ilmaisi.

hakki47 kirjoitti...

arto lahti

Sen jälkeen kun viimeksi tavattiin, on tätä ilosanomaa yritetty jakaa. Nyt vähitellen, ehkä myös moni muu alkaa ymmärtää mitä tämä apparaatti meille tosiasiallisesti maksaa.

Syömävelaksi olemme yhteiskuntana käytännössä eläneet koko lamanjälkeisen ajan. Hyvin vähän olemme velkataakkaamme halunneet pienentää. Nyt meillä alkaa olla seinä vastassa. Syömähampaamme ovat hajalla ja suurelta osin kansainvälisessä omistuksessa. Osa leikkaa toimiaan Suomessa. Osa muuttaa pois.

Käytännössä voimme elää vain kehittämällä nopeasti uutta kannattavaa pienyrittäjyyttä. Nekin rahat tärvätään mieluiten poliitikkojen kontrollissa olevien julkisten instituutioiden taivaan rannan maalailuihin.

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/2007/04/04/nakemys-tulevaisuuden-tyollistajista/