tiistai 17. maaliskuuta 2009

Maailma muuttuu siivoamallakin

Ja ihan varmasti muuttuukin. Myös siivoamatta. Mutta olisi se vaan kauhean paljon sottaisempaa.

Kun UKK aikoinaan halusi nuorien impulssia, hän kutsui heidät saunaan, Tamminiemeen. Nyt maailma on muuttunut. Nuoret kutsutaan Linnaan. Seminaaripöydän ääreen. Ja mikä ettei.

Ennakkotietojen perusteella oli minulle syntynyt käsitys, että Ahtisaari ja Halonen nokittelivat maahan muutaja-kysymyksessä. Kun nyt juuri yhteenvetoa ohjelmasta katselen, en ainakaan minä näe nokittelusta jälkeäkään. Kyllä tänne Suomeen mahtuu ja jopa tarvitaan sekä työperäistä- että pakolaismaahanmuuttoa. Kumpiakin tarpeittemme ja mahdollisuuksiemme mukaan. Lyhyen ja pidemmän ajan tavoitteittemme turvaamiseksi.

Mutta ei itsellisyytemme, ei liioin itsenäisyytemme ole maahanmuutosta kiinni. Itsestämme se on kiinni. ”2020 (tai vähän myöhemmin) meillä on armeija, toivottavasti oma” sanoi Tasavallan Presidentti. Ehkä hän lipsautti, keskustelun huumassa? Toivottavasti. Itsenäisyyden säilyttäminen on tahdon, ei toivon asia. Kysymys on siitä mitä me suomalaiset haluamme.

Jos tämän nuoriso forumin kokoontumisesta jotain jäi käsiin, se oli Ahtisaaren toivotus maitoparroille: ”Älkää uskoko auktoriteettejä. Kyseenalaistakaa myös.” Kaikki.

6 kommenttia:

Karl Fransen kirjoitti...

"Maailma muuttuu siivoamallakin", ehka, mutta sellainen siivoaminen jossa muuttumista tapahtuisi, on meille taysin tuntematon. Siihen johon viittaat UKK'n esimerkilla ei ollut paljon muuta kuin uusien ajatusten kalastelua nuoremmilta. Myohemmat presidentit raottavat auktoriteetin ovea hiukan enemman, tosin samoissa tavoitteissa, mutta kun otetaan huomioon se tosiasia, etta tausta jonka varaan meidan kaikkien toiminnot rakentuvat, on sama ohjelmointi kuin "presidenttien", niin mahdollisuudet ovat hyvin rajoitetut, jos lainkaan henkiseen suursiivoukseen verrattavia, mika on ainoa, (imperatiivinen) tapa vallitsevissa olosuhteissa.

Mita tulee maahanmuutosta, se ei koskaan tuo mukanaan yhteisymmarrysta, vaan aivan painvastoin, ainakin aluksi. Ajatus, kuten sen esitit, on enemman taloudellinen hyodyksikaytto kuin inhimillisyysarvoihin perustuva. "Itsenaisyyden sailyttaminen" on, jos saan noin sanoa, erotteleva toiminto, joka sotii valittomasti ihmisarvoja vastaan. Pyrkimys samaistamaan kultuureita on jo sinansa "ihmisoikeuksia" loukkaava, jonka vain maahanmuuttaja voi kokea.

hakki47 kirjoitti...

Karl

En tiedä näitkö itse ohjelmaa. Halonen suositti siinä nuoria tutustumaan ulkomaihin muutenkin kuin turistimatkoilla. Hän itse oli nuorena kesällä siivoajana Englannissa. Koivisto kuulemma samassa maassa marjoja poimimassa. Aika konkreettisesta asiasta siinä lähtökohtaisesti oli kysymys.

Ja suositus sinänsä on validi. Eikö vain. Tuttuus pienentää ennakkoluuloja ja lisää tietoa. Lisäksi maailma muuttuu siivoammepa tai emme. Ympäristöämme tai aivoituksiamme. Kyse kai on ennemminkin siitä, haluammeko olla ajan hermolla. Tässä muuttuvassa maailmassa.


Maahanmuutossa lienee aina kyse aika perusbiologisesta reviiritaistelusta. Ei ihminen kovin kauaksi eläimellisestä vaistoistaan ole päässyt.

Vox Populi kirjoitti...

Koivisto on aikanaan kollektiivisen käskyn myötä ollut rivimiehenä torjumassa maahanmuuttoa. Syystäkin. Myöhemmin profiloitunut reiluna jätkänä, mutta samalla täysin empatiaa vailla olevana inhorealistina.

Ahtisaari sanoo suosivansa työperäistä maahanmuuttoa. On itse elänyt lähes koko aikuisikänsä palvelusväen ympäröimänä bwanana murjaanimaissa. Ulkomainen työväki pelkkää alakerran väkeä.

Halonen on punaisten lasiensa vanki. Kannattaa vapaata maahanmuuttoa, jos muuttajasta siltä tuntuu. Töistä ei niin väliä. DDR:n tunnustamiskomitean ja EI EI EEC-liikkeen henkinen painolasti vääristää yhä tervettä harkintaa. Tukholma-syndrooman uhri.

Valitse sitten näistä !

hakki47 kirjoitti...

Vox

Miksi pitäisi valita "näistä" niin kauan kuin tulijoita tänne Pohjan Perillekin riittää? No joo, ainahan on mahdollista käännyttää.

Ei kaikessa tarvitse mennä "residenttien" peesissä. Ei sillä ole tulevien sukupolvien kannalta minkään valtakunnan väliä, mitä mieltä tällä alueella olivat joskus joku Koivisto tai Ahtisaari tai Halonen.

Kertoivat tuolla Luonnontieteellisessä Museossa, että maapallon olemassaolon aikana on nyt menossa kuudes suuri sukupuutto. Siis kuudes. Siis sukupuutto.

Onko sillä siis todella väliä keitä valitset? Minkä värisiä, minkä kokoisia, mitä osaavia jne. väkeä tänne on tulossa? Eikö rationaalisempaa, ja inhimillisempääkin, olisi pyrkiä avittamaan niitä, jotka tänne viitsivät vaivautua?

PS.

Tukholma ei ole syndrooma. Se on Ruotsin pääkaupunki.

Vox Populi kirjoitti...

Joo, voipi jo kuudes sukupuutto olla, vaikka päällekkäinhän nämä taitavat osittain mennä. Itselleni on vasta ensimmäinen !
Kosmisessa mittakaavassa ei liene väliä sillä, mitä presidentit ovat mieltä, tai edes Suomen kansa.

Se maahanmuuttotorjunta, jota Koivisto oli osaltaan suorittamassa, lienee ollut ainakin muutaman vuosikymmenen perspektiivillä hyvä asia. Siis suomalaisten kannalta katsoen.

Ahtisaaren hieman tekoystävällinen arroganssi lienee Suomen kannalta katsoen pääasiassa hyvä asia. Jos on tulijoita, tulkoot osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Mutta varsinainen sulatusuunimentaliteetti ei tulijoiden kannalta ehkä olisi päällimmäinen toive.

Halonen elää eri maailmassa. Siinä maailmassa tulijat saavat vapaat kädet, mutta kotouttaminen ilman työntekoa ja todellista toimeentuloa veisi meidät Ranskan ym. tielle.
Kantaväestön tulisi varoa puhumisiaan ja kirjoittamisiaan, myötäelää sharian lait, vaieta kunniamurhat ja kustantaa ympärileikkaukset. Rasismiaan ei saisi paljastaa tuijottamalla sulkapalloiksi puettuja naisia. Pois se meistä !
Kunnianarvoisa Tukholma on aikanaan ( 1973 ) antanut nimensä syndroomalle, joka Normalmstorgin pankkiryöstön myötä tuli yleisempään tietoon. Draama näyteltiin ihan ruotsalaisten kesken, mutta kuvio oli se, että panttivangit vähitellen rakastuivat ja kiintyivät kidnappaajaansa ja puolustivat häntä ja hänen tekemisiään poliisin toimia vastaan.
Tässä esim. suomettuminen ja rähmällään olo ja vaikkapa anteeksipyytäjä-Vanhasen toimet Muhammedin kuvien suhteen ovat syndrooma oireita.

hakki47 kirjoitti...

Vox

Ei tainnut olla ensimmäinen kerta, tuskin viimeinenkään, kun kuvitellun sivistykseni ohuus paljastui. ;-) Mutta, että Tukholmasta....

Vähän minä ihmettelen vaivautuisinko kävelevää sulkapalloa toista kertaa edes katsomaan? Mutta, jos tänne sulkapalloja muuttaa, vähentää se ainakin tyttöjen kokemaa kilpailua.

Mutta Matti Mainion syndroomalla on huomattavasti kansanomaisempikin nimitys: selkärangaton alalivonta.