torstai 12. maaliskuuta 2009

Rapaa pöydälle ja kissa roiskuu - taktiikka

Onneksi meitä ihmisiä on niin moneksi. Ja maailmakin on niin monimutkaiseksi mennyt, että joukossamme on monia, jotka uskovat CAI:n teloittaneen Kennedyn veljekset. Ja on niitä joiden mielestä USA:laiset uuskonservatiivit tilasivat 9/11 tapahtumat. Joku kuvittelee varmaan vieläkin Hitlerin kuljeskelevan Argentiinassa, Boliviassa tai vaikkapa Paraguayssa. Jotkut uskovat Joulupukkiin, jotkut Jumalaan. Ja luomisoppiin. Uskokoon jokainen mihin haluaa.

Mutta mitä tapahtuu poliitikolle kun hänet ensi kerran valitaan kunnanvaltuustoon tai eduskuntaan? Katkeaako yhteys rationaaliseen maailmaan todella sillä samalla silmänräpäyksellä? Suoritetaanko silloin jotkut initiaatiomenot vai riittääkö kähmyilyn ja sananselityksen hihamerkkin suorittaminen? Tullaanko viimeistään silloin osaksi jotain uutta uljasta rotua, jossa todelliset asiat ovat sellaisia, kuin haluaa itse uskoa niiden olevan? Yksinkertaisista töppäilyistä tulee monimutkaisia, salajuonien ja yksityiskohtaisten suunnitelmien loistavia tuloksia. Tappiot muuttuvat voitoiksi, velat saataviksi?

Kuten sanottu, uskokoon jokainen mihin haluaa. Mutta matka Rukan hangilta eiliseen välikysymyskeskusteluun on sitä paljon yksinkertainen ja selkeä, että saa siinä olla myyntitykki primus inter pares joka salaliittoteorian kaupaksi saa. Ja varsinainen lammaslauma ostajina.

Törppö mikä törppö. Siis Isämme Aurinkoinen.

PS.

On luonnollisesti kokiksien intressissä tukea kepu-pääministeriä. Vaalit ovat tulossa ja jopa taisto sieluista käy maaseudulla, Siilinjärvi mukaan luettuna, kiivaana. Mitä kauemmin Matin antaa töpeksiä sitä parempi.

2 kommenttia:

GranpaIgor kirjoitti...

Kysyt "Mutta mitä tapahtuu poliitikolle kun hänet ensi kerran valitaan kunnanvaltuustoon tai eduskuntaan?". Et taida olla kuulunut mihinkään puolueeseen millään perustasolla koskaan? Itse käväisin kokeilemassa vihreyttä muutaman vuoden ja totesin bisneselämässä vallitsevan moraalin paljon korkeammaksi.

Se kysymäsi yhteys rationaalisen maailmaan yms on vääristynyt jo paljon aikaisemmin. Ennen kuin kunnanvaltuustoon tai eduskuntaan on päässyt edes ensimmäistä kertaa on takana melkoisella varmuudella melkoinen ura kyynärpäätaktiikalla ja "selkäänpuukottamisella" yms ja on syntynyt erilaisia riippuvuus- ja vastapalvelujen vaihtosuhteita jne ihan loputon määrä. Siinä matkalla varrella on syntynyt ja kehittynyt eräänlainen "polittinen eläin" - ihmisen ja ei lajityypillisen ihmissuden hybridi.

Poikkeuksia on mutta kyllä heidätkin ilmeisesti onnistutaan olouttamaan - vai pitäisikö maahanmuuttomantra-sanastoa käyttäen puhua kotouttamisesta. Kotoutetaan eduskuntaan tai kunnanvaltuustoon. Jos olet kiltti saat sitä ja tätä lautakuntapaikkaa jne.. Olen ehkä kyyninen inhorealisti.

hakki47 kirjoitti...

IsoIgor

Väärin arvelit. Olen minä joskus kauan, kauan sitten ollut eri aikoina kahdenkin puolueen perustasolla aktiivina. Kyynisiä, vanhoja realisteja alkaa kohta olla eläkkeellä hyvin monia. Siitä inhosta en tiedä mittään. :-)