lauantai 7. maaliskuuta 2009

Mahtaa Mattia hatuttaa

Vaikka miehessä omasta mielestään selvästi on UKK ainesta ja päivittäin sinkoilee maasta ja maanosasta toiseen syömään, juttelemaan kai useimmin ihmettelemään, oma Waterloo löytyy kuitenkin Koti-Suomesta. Rukan hangilta. Tästä huomaamme kiistatta, että urheilu ei välttämättä aina "friskaa päätä ja niskaa". Eikä Matti Mainio voi edes vetää päätä täyteen.

Kaiken sen perusteella mikä on tullut esille sen jälkeen kun hallituksen eläkepäätös tuli julkisuuteen on aivan ilmeistä, että Vanhanen ei tiedä työeläkkeistä, työeläkelainsäädännöstä, viimeisistä asiaa koskevista päätöksistä ja aikaansaaduista tuloksista tuon taivaallista.

Perintöprinssin ja vuoden 2019 pääministeriyteen johtavalle tielle tuli ainakin iso, eläkkeenmentävä kuoppa. YTN haaveilee jo yleislakon mahdollisuudesta. Siis YTN. Mikä ihmeen YTN? Oppositio pääsee ryöpyttämään Arkadiamäen suorassa TV-lähetyksessä. SDP pääsee esittämään uuden, tosin täysin toivottoman välikysymysnäytelmän yhdessä muun opposition kanssa. Muutamassa päivässä adressit.com kerää 100.000 allekirjoitusta vastustamaan vanhusten pakkotyötä.

Ja sitten Jyrki-boy tulee pelastamaan Matin pinteestä. "Pidetään nyt päät kylmänä ja jäitä taskuissa. (Mitä hyötyä muuten on taskuissa olevasta jäästä? Märkähän siitä tulee.) "Soo, soo Matti. Eiköhön nyt taas rauhoituta. Kyllä isi hoitaa." Eiköhän jutella asiasta. Siinä kolmikantaisessa eläketyöryhmässä.

Olen jo lakannut laskemasta kuinka monta naulaa turkoosihallitus on arkkuunsa naulannut. Mutta kahden vuoden saldo ylittää jo tarpeen moninkertaisesti. Demokratiassa pääministeri vähintään jo eroasi omien ja ministeriensa toilailuiden vuoksi. Mutta politbyrokratiassamme kaikki on ilmeisesti toisin.

PS.

Vanhojen periaatteittensa mukaisesti Kepu on valmis panemaan pakkotyöhön jopa kansanedustajat. Vai tarkoittikohan Matti sittenkin ostaa kannatusta lupailemalla aiemppaa parempia ja aiemmin lankeavia eläke-etuja kansankansanedustajille? Mutta on asia josta ei tingitä. Maatalouseläkkeisiin ja erityisesti luopumiseläkkeisiin ei kajota.

 PPS.

Onkohan Vehviläiselle jo valjennut miksi Helsinki tuli asiantuntijaselvityksen parhaaksi alueellistettavaksi aiotun Väyläturvallisuusviraston sijaintipaikaksi? Voisiko sillä olla asian kanssa tekemistä, että toimeksianto sisälsi yhtenä vaihtoehtona myös Helsingin? Taisi tulla tehtyä virhe? Ei Kepu noin alkeellista yleensä alueellistamishankkeiden valinnassa tee.

3 kommenttia:

Ugh kirjoitti...

Onpa tietenkin..

"Maatalouseläkkeisiin ja erityisesti luopumiseläkkeisiin ei kajota".
PPPsss..

Maassa on 35 - 40 000 tilaa, peltoa 15 -20 ha, vanhentuneet rakennukset ja koneet, asuinrakennus jossa asustaa 55 - 65 vuotias pariskunta tai leski.

Metsää taimikkoa osin harvennettua 30 ha ja ensiharvennusta tekemättä 40 ha. Kotieläintalous ylensä jo lopetettu tai loppuu tänä - ensivuonna.

Tilalle pitäisi määritellä hinta joka tyydyttää verottajaa, kanssaperillisiä ja sitä joka suvusta aikoo jatkaa maataloustuotantoa vähimmäisvuodet jotta luopujille voidaan maksaa MYEL luopumiseläkkeen säännöillä eläke.

Siinä se temppu seisoo ja häntäänsä heituttaa vaan älä kerro kenellekään.

Pitkän linjan mies kirjoitti...

"Kaiken sen perusteella mikä on tullut esille sen jälkeen kun hallituksen eläkepäätös tuli julkisuuteen on aivan ilmeistä, että Vanhanen ei tiedä työeläkkeistä, työeläkelainsäädännöstä, viimeisistä asiaa koskevista päätöksistä ja aikaansaaduista tuloksista tuon taivaallista."

Luulen ma että olet asian ytimessä.
Mietippä sitä mitä se V:n tietous kattaa. Tuon ison V:n voit tulkita ihan miten vaan.

hakki47 kirjoitti...

Niinpä pitkälinjalainen,

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa,
ne hämmästyttää kummastuttaa Pikku-Matteja.

Vaikka kuinka yritän ei mieleeni tule Matin mielen kate. Voisitko auttaa?