torstai 19. maaliskuuta 2009

Fed ei lähetä lahjoja Wall Streetille

….väittääpä Herrala mitä tahansa.

Ja kaikessa epätoivossakin kannattaisi varmaan muistaa, että Fed ei ole lahjoitus–busineksessä. Rahaa ei edes USAssa paineta siksi, että haluttaisi julistaa kaiken menevän hyvin.

Olisiko mahdollista, että Fedkin vähitellen alkaisi ymmärtää, että ongelma ei ole enää pelkästään pohteena pankkiirien päissä? Siihen aikaan, noin puoli vuotta sitten "Euroopan aikaa", tilanne olisi vielä ollut ”helposti” hoidettavissa. Mutta se on jo jonkin aikaa ollut aivan tavallisten meikäläisten, eli ns. rahvaan päissä.

Ja kun se on kerran sinne pesiytynyt, se siellä pysyy. Ilmeisesti paperi ja painomuste ja virtuaalivelkakirjat loppuvat ennen kuin rahvaan luottamus tulevaisuuteen palaa. Täysin siitä riippumatta missä kunnossa ovat pankkien taseet. Ja siitä seuraa, aivan yhtä vääjäämättömästi, että maailmaa nyt koettelemaan alkava kurimus ei hetkessä häviä.

Taidetaan siirtyä talous- tai sosiaalidarwinistiseen aikaan tänä 200 vuotis - juhlavuonna?

Kun meitä on se 5,3 miljoonaa, eli noin 1 prosentti Eusta ja alle 1 promille maailmasta meidän kannattaa enää vain keskittyä siihen, millä itse selviämme pienimmin vaurioin. Annetaan isojen poikien hoitaa nuo isommat kuviot. Sillä haluammepa sitä tai emme, ne tekevät sen joka tapauksessa.

Vaikka, ainahan voi välistä yrittää vikistä.

Ei kommentteja: