keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Suomen Pravdan sensuuria. Osa 3. - Taistelua tuulimyllyjä vastaan.



Mein Kampf saa uusia ulottuvuuksia. Nyt ainoa valtakunnallinen julkaisee ensimmäisenä kommenttina alla olevan tuotokseni ja päättää, ilmeisesti tarkan harkinnan jälkeen poistaa sen.

"Kannattaako tuosta nyt niin kovasti revitellä ja henkseleitä paukutella? Vasta viisi vuotta sitten samainen aviisi julkaisi tasapainottavan maaraportin Suomesta otsikolla All is not as it appears in frozen land. Silloin se mielestäni vaiennettiin kuoliaaksi päivässä parissa. 

Kirjoitin siitä silloin oikein artikkelinkin, Tärkeää on vain puutarhanhoito.  Silloinkin suomalaisen joukkomurhan jälkilöylyissä.

Hyvä toki kun kirjoitetaan ja kehutaan. Kunhan ei vain kihahda päähän. Herääminen voi monelle vielä muodostua liian kovaksi kokemukseksi."

Ja poistamiseen sillä toki oikeus on. Eikä tuo ollut ensimmäinen kerta. Mutta ihmettelen kyllä miksi. 

Kommentin tärkeimmäksi osaksi muodostui minulle tuo pieni lause " Silloinkin suomalaisen joukkomurhan jälkilöylyissä." Lukiessani uudestaan aikoinaan kirjoittamani ja siinä olevat linkit ja päivän uutiset, aloinkin kehitellä aiheesta omaa artikkelia. 

Aloin yhdistellä silloiset ja nykyiset tuntemukseni, Hyvinkään joukkomurhan, poikien kasvavan syrjäytymisen, lasten huostaanottojen kasvun, koulun vääristyneen tasa-arvokäsityksen opetuksessa, tietokoneiden sotasimulaattorit, netin mahdollistaman täydellisen vetäytymisen IRCien ja Facebookin sosiaaliseen maailmaan, elinkeinoelämän satumaiset bonukset ja optiot, poliitikkojen vaalirahat ja suojatyöpaikat, ikiomat Hyvä Veli - verkot ... niin ja puolueiden ja niiden nuorisojärjestöjen leväperäisen ja runsaan rahoittamisen ja tukirahojen käytön olemattoman valvonnan. ( Poliittisten nuorten avustukset syynissä,   Sauli tai Kalli, Nuorisosäätiö tai Alkuasunnot, Kokisnuoret tai Prometheus - missä mättää? )

Niin missä?

Meidän arvomme ovat  ns. perseestä. 60 - lukulaisten tasapäisyysvaatimusten seurauksena olemme hyvinvointivaltiota rakentaessamme hylänneet ihmisen inhimillisen, tavallisen tavan toimia. Olemme rakentaneet pahoinvointiyhteiskuntaa, jossa ihminen on yhä useammin toiselle ihmiselle susi. 

Lapsillemme ja nuorillemme virkamies "täti", opettaja, sosiaalityöntekijä ovat liian usein ensimmäiset lähimmäiset. Tai ainoat. Me vanhemmat toteutamme vapaata kasvatustamme tai itseämme. Laatuaikaa ja harrastuksia jokaiselle perheenjäsenelle, kaikille erikseen. Liian moni on suvaitsemassa lapsiltamme - ja itseltämme, toisiltamme - ihan mitä käytöstä tai "tämän peräänkuuluttamia oikeuksia" tahansa. Tarvittaessa eduskunnan oikeusasiamies poistaa viimeisetkin rajojen asettamisen mahdollisuudet(?). 

Hallintomme, ja valitettavan suuri osa erityisesti julkisen sektorin suorittavastakin portaasta täyttyy leipäpapeista, korkeasti koulutetuista sosiaalityön, opettamisen ja ihmisen henkisen tukemisen asiantuntijoista. Liian monelta puuttuu se olennainen, se uskallus, kyky tai mahdollisuus toteuttaa sääntö- ja lakiviidakossa se olennainen, kyky olla ihmiselle ihminen. Ja toimia terveen järjen vaatimuksia vastaavasti. 

Me olemme kyllä valmiita siihen, että puolueet saavat itse päättää miten paljon panostetaan puoluetyöhön ja puolueiden nuoriso-, vanhus-, paikallis-, invalidi-, ym. kissanristiäisjärjestöihin. Mutta puolueisiin sitoutumattomille, yksilönä ja ihmisenä kasvamista edistäville yhteisöille sallimme, että he osoittavat  vain roposia. (Näin sillä edellytyksellä, ettei moinen järjestö "sattumalta" ole valikoinut yhteisön hallintoon poliitikkoa.)

Huh. Huh. Olihan vuodatus. Ja vain moisen Financial Timesin maaraportin uutisoinnin vuoksi? Kumpikohan niistä paremmin todella kuvaa Suomea ja meitä suomalaisia?  Nykyinen vai se edellinen? Kannattaisiko meidän joskus katsella ihan itse peiliin ja ratkaista, mitä sieltä näkyy?
 

maanantai 28. toukokuuta 2012

Suomen Pravdan sensuuria. Osa 2.

Kokoomusnuorten tuki uppoaa hallinto- ja toimistokuluihin kirjoitti Hesari. Ja aiheesta, huomattavasti merkittävämmästä kuin vain pikku-poikien ja tyttölöiden viattomista leikeistä. Ihan oikein ja ihan aiheesta paperiversiossaan kirjoitti. Jopa ihan asiallisia kommentteja hyväksyi. Mutta, mutta. 

Kun kommenttina 14 toin, vastauksena nimimerkki kaakoilimarin kommenttiin esille, että äänestäminen, jopa tyhjän tai tuhritun lipun jättäminen on äänestämistä, ei äänestämättä jättämistä - äänestysprosentti ei pienene vaan suurenee - loppui yhteistyö. Hyvästä keskustelun alusta huolimatta. 

Loppuiko siihen, kun totesin, että meillä Suomessa ei ole parlamentaarista demokratiaa, pelkkä politbyrokratiaksi rapautunut kansalaisdemokratian kuori? Vai siihen kun totesin, että sen paremmin tyhjän kuin tuhritun äänestyslipun jättäminen ei pienennä äänestysaktiivisuutta? Vaiko siihen, että moisen äänen jättäminen on poliittisesti vahvempi viesti - ilmaantuessaan suuressa määrin - kuin viimeisten eduskuntavaalien villitys, pellepuolueiden äänestäminen? Ja reaalisesti ainoa mahdollisuus palauttaa Suomeen parlamentaarinen demokratia? Vaiko siihen, että meillä ei saa poliittista järjestelmää ja sen toimivuutta juurikaan kyseenalaiseksi asettaa?

Varsinainen neljäs valtiomahti. Taitaa olla HS roolissaan pahasti eksyksissä?


 

Sauli tai Kalli, Nuorisosäätiö tai Alkuasunnot, Kokisnuoret tai Prometheus - missä mättää?

Poliittisia nuorisojärjestöjä rahallisesti tukiessamme, rahoitamme verovarojen hukkakäyttöä; hallinnon kasvattamista ja tulevaisuuden poliittisia broilereita, syöttiläisiä ja loisia. Haluammeko me veronmaksajat tätä?

Hesarin paperiversio raportoi kunniakkaasti tänään vertailevan selvityksensä nuorisojärjestöjen tulorahoituksenlähteistä ja kulujen kohteista otsikolla Poliittiset nuorisojärjestöt ahmaisivat valtionavut. Vertailun kohteena Suomen Partiolaiset, Prometheusleirin tuki ja Kokoomuksen Nuorten liitto. Selvitys toivottavasti lisää kansalaisten tietoisuutta siitä, mihin kasvatustyöhön verovarojamme valtionapuina suunnataan.

On aivan selvää, että Kokoomus ei ole ainoana verovarojamme nuorilleen jakamassa.  Enkä edes usko, että se ainakaan pitkällä aikavälillä olisi lähellekään suurin. Veikkaan, että edunsaajina erityisesti Kepu, Demarit, Vasurit ja Ruåtsalaiset tasavahvasti kilpailevat oikeudestaan ulosmitata yhteisiä varojamme.

Miten paljon valtionavuista mihinkäkin kulukohteeseen päätyy vaihtelee varmasti puolueesta toiseen. Mutta en hämmästyisi, jos kokisnuorten esimerkki olisi poliittisen nuorisojärjestön rahankäytön valtavirran kuvaus; yli 90 % kuluista hallintoon, alle 10 % varsinaiseen toimintaan. Ehkä hyvä niin?

Tuotoista yli 50 % valtiolta tukena ja alle 10 % omaa varainhankintaa. Paljonko siitäkin sitten tulee emopuolueelta, sen jäsenjärjestöiltä, yhteistyökumppaneilta kuin "Manulle illallinen" jää tästä selviämättä. Vaan haittaaks se? Kuvio on kuitenkin kristallin kirkas. Tätä "vapaaehtoista yhteiskunnallista nuorisokasvatustyötä" ei jäsenten tarvitse itse juurikaan rahoittaa, eikä toimintaan talkoilla panostaa. Siitä maksetaan.

Saattaisi olla nuorillemme varsin opettavaista havaita, miten paljon vaikeampaa on hankkia rahaa markkinoilta palkkioina, lahjoituksina tai ihan vaan palkkana, kuin kirjoittaa hakemus seuraavaksi valtionavuksi? Joskin emopuolueet ovat varmasti jo senkin turhuuden kohta poissaneeraamassa?

Myönnettäköön, ettei poliittisten nuorisojärjestöjen rahoitustapa, sen paremmin kuin rahan käyttökään ainakaan minua hämmästytä. Syntyneestä keskustelusta päätellen, vasta se on herätellyt monia. On todella korkea aika, että Kokoomusten Nuorten Liiton ylijäämävarojen (?) säätiöittäminen herätti ensin asiasta yleisen keskustelun ja sen jälkeen julkisen selvitystarpeen "Kuolleista sieluista". Sääli vaan, että sitäkään eivät tee puolueettomat, riippumattomat ammattilaiset vaan politbyrokratiamme parhaiden perinteiden mukaisesti puolueille alisteiset virkamiehet. Korppi ja korpin silmät?

Myönnän lisäksi, että em. "ylijäämävarojen (?) säätiöittäminen" aiheutti omassa ajattelussa mielleyhtymän siitä, että äänestetyimmäksi puolueeksi kasvaneen juniorit siinä yrittävät rakentaa itselleenkin omaa Nuorisosäätiötä. Sitten muistinkin, että kokiksilla jo on omat Alkuasuntonsa. Siis on todennäköistä, että säätiön tarkoitus on jokin muu, mutta varmasti joku samanlainen, jota lainsäädännön muutoksilla voi vuosien myötä sopivasti kasvattaa.

Maan Tapaa ja osaa siitä 15 miljardin vuotuisesta puoluetuesta taas tämäkin. Sauli tai Kalli, sama on malli.

Tätä ihanuutta, sen syitä ja seurauksia analysoin hiukan laajemmilta vaikutuksiltaan yhteisiin asioihimme jo marraskuussa 2007 artikkelissani Jatkukoon puolueiden Svaboda ja Soromno. Vaan mihinkäs meillä mikään Maan Tavassa vuodessa tai kahdessa mihinkään muuttuisi? Parempaan piiloon korkeintaan.

Kiitokset Hesarille asian esillä pitämisestä.


PS.

Onko kukaan vaivautunut miettimään näitten kaikkien Riihi- ja Nuorisosäätiöitten, Alkukotien, Maltojen, Kvarteret Victorioiden ja vastaavien vaikutusta lainsäädäntöömme? Erityisesti rahoittamisen osalta,  kaavoitukseen, puolueiden rakennusliike"yhteistyöhön" jne. jne.?

Puolueista on tullut valtakunnassa merkittävä itsenäinen toimija markkinoilla, joilla on mm. juuri rakentamisen, sosiaalihuollon, terveyden- ja kuntoutuksen osalta suuri merkitys myös itselleen. Ainakin eliittinsä ansaintalogiikan, ellei peräti omistustensa ja yhdistystensä, säätiöittensä ja yritystensä kautta suuria taloudellisia intressejä päätettävän lainsäädännön sisällöstä? Pitäisikö tällaisen porukan todella saada itse päättää itseään koskevat lait? Markkinataloudessa?

maanantai 21. toukokuuta 2012

Suomen Pravdan sensuuria


Viikon verran jo uskoin, että Hesarin moderointilinja olisi muuttunut hyväksymään myös linkit kommentin kirjoittajan omaan artikkeliin, omassa blogissa. No, lehmät eivät lennä. Kahdesta kommentista linkki poistettu, yksi kommentti kokonaan julkaisematta. 

Usko sitten, että tämä ainoa valtakunnallinen, ystävien Suomen Pravdaksi kutsuma, haluaa edistää sananvapautta ja kansalaiskeskustelua yhtään mistään. Ei, ilmeisesti se haluaa vain ajaa omaa agendaansa, tässä tapauksessa Suomen NATO - jäsenyyttä edelliskerralla Guggenheimia Helsinkiin. Yhtä turhia meille suomalaisille molemmat.

Kommenttini päivän pääkirjoitukseen, Säästöpaineet muokkaavat Suomen suhdetta Natoon  oli kokonaisuudessaan seuraava: 

Nyt kun USAn ajattelun painopiste on siirtynyt Atlantilta Tyynelle merelle, olisi korkea aika meillä Suomessakin miettiä, mitä tämä ajateltavissa olevissa uhka- ja kriisitilanteissa Euroopan valtioille ja erityisesti Suomelle merkitsee. Silloinkin, kun USAn hallitusvallassa ovat muut kuin liberaalidemokraatit. Mikä enää on USAn Eurooppa-intressi, tai halu panostaa itsenäiseen Eurooppaan, kun vallassa ovat esimerkiksi Bushien lahkokunnan hengenheimolaiset ja Tyynen meren ympäristössä kriisit kukoistavat ja samalla Euroopan rajoilla kuohuu?

Jo Irak, Afganistan, Libya ja Lehman Brothers osoittavat korostetusti, että edes USA ei ole turvallisuustakeena entisensä. Ei muualla, eikä välttämättä enää Euroopassa ollenkaan.


Yhtenäinen EUn puolustusjärjestelmä saattaisi olla ja on, mikäli se olisi uskottava. Mutta kun EUn talous- ja ulkopoliittinen uskottavuus on hyvää vauhtia kriisiytynyt  ja päätöksenteko perustuu suurimpien jäsenmaiden omien intressien varjelemiseen, ei yksin EUn epämääräisen puolustusjärjestelmän varaan voi laskea mikään jäsenvaltioista. Eikä ainakaan EUn NATOon kuulumaton rajamaa. ( http://eaglesflysingly.blogspot.com/2007/02/hyttysen-ininaa.html )
Siksi tulevaisuutemme turva on edelleen sotilaallisesti liittoutumaton, itsenäinen ja uskottava puolustus, jäsenyytemme EUssa ja yhteistyö esimerkiksi NATO ja sen muiden rauhankumppaneiden kanssa.



Ja kaksi komenttia uutiseen Tuomioja: Huippukokous vahvistaa Suomen arvostuksen Natossa.



ENSIMMÄINEN

Suomi on siis mukana antamassa. Vaan mitä olemme saamassa? Ainakaan oman maamme puolustusta emme voi rakentaa sen paremmin NATOn kuin Venäjänkään varaan. "Blokkien" puskurivyöhykkeiden puolustamisesta ovat kiinnostuneet vain puskurivyöhykkeet itse. Tositilanteessa niiden kohtalona on tulla sotatoimialuetta. Se ei liene Suomen turvallisuuspolitiikan tavoite?

Kun omaa puolustusta leikataan kuin viimeistä päivää herää erityisesti kysymys, mitä teemme Islanissa. Islanti, sen paremmin kuin Ruotsi tai Norjakaan on tuskin halukas ilmatilan valvontaan Itärajallamme, Islanti ei edes kyvykäs. Ainakaan Suomen intressien vuoksi. Eikä tänne Suomea tai suomalaisia kukaan koskaan tule puolustamaan. http://eaglesflysingly.blogspot.com/2009/05/nato-no-way.html

Mutta saahan sitä pasifisti-Erkki hehkutella, kerran näinkin päin.

TOINEN

Jo yksinomaan siksi, että Heka 1 perusteluja aivan aiheellisesti pyytää toivon, että tämä kommenttini kokonaisuudessaan julkaistaan.

Itse asiassa olen pitkän linjan Suomen NATO-jäsenyyden kannattaja, joka on muuttanut mielensä. Syy käy ilmi edellisestä kommentista. En myöskään katso, että jäsenyydestä olisi lisähyötyä yli sen että kuulumme EUiin.

Rajamaana meidän on pystyttävä vastaamaan oman maan ja sen kansalaisten turvallisuudesta. Tämä voi tapahtua joko yksin tai yhteistyössä kenen kanssa tahansa, joka mahdollisessa tilanteessa (ja kuitenkin aina omasta intressistään) on valmis meitä AUTTAMAAN.  Turvatakeet kun voivat olla vain meidän itsemme käsissä. Päätösvaltaa niistä ei itsenäisen valtion pidä, eikä faktisesti voi, missään tilanteessa muille luovuttaa.
Toiminta- ja päätösvapauden säilyttäminen vielä näkymättömiin tulevaisuuden uhkiin on osa parasta kansallista turvallisuuspolitiikkaa. Toiset kaksi ovat kansalaisten puolustustahto ja uskottava puolustus, yhtä tärkeitä molemmat.

On valitettavaa, että moderaattori - jälleen kerran - katsoi aiheelliseksi poistaa perusteita tarkemmin selvittävän linkin omalle blogiosivustolleni. ( http://eaglesflysingly.blogspot.com/2009/05/nato-no-way.html )  Siellä tätä asiaa - jopa ajatteluni kehittymistä - olen NATO-jäsenyyden tarkoituksenmukaisuuden osalta toistuvasti, itse asiassa ensimmäisestä artikkelista alkaen, käsitellyt. Yksi ensimmäisistä tässä ( http://eaglesflysingly.blogspot.com/2007/09/ystavani-ei-vastannut.html ).

Vaan eipä toista julkaistu. 

Kuin kaksi veljestä: Ballmer ja Elop


"Talouslehti Forbes on listannut amerikkalaisten julkisten osakeyhtiöiden huonoimmat toimitusjohtajat. Kyseenalaiseksi voittajaksi nousi Microsoftin Steve Ballmer." Näin uutisoi tivi.fi ja jatkaa. "Lehti sanoo perusteikseen sen, kuinka Ballmer on järjestelmällisesti epäonnistunut useissa tärkeissä tuoteryhmissä. Lehden mukaan hän on ”omakätisesti ohjannut Microsoftin ulos joiltakin nopeimmin kasvavilta ja tuottavimmilta markkinoilta”, kuten mobiilista musiikista, mobiililaitteista ja taulutietokoneista.Samalla Microsoft on edesauttanut myös Dellin, HP:n ja Nokian kaltaisten yhteistyökumppaniensa voittojen pienenemistä."

Stephen Elop´ia ei ilmeisesti testissä erikseen käsitellä? Ja mitäpä turhia, yksi yritys muiden joukossa tuo Nokia jenkille on. Meille suomalaisille se oli enemmän. Näiden kahden veljeksen yhteistyö on todennäköisesti lopullisesti sinetöinyt Nokian nousun ja tuhon oppikirjaesimerkiksi, aikansa tähdenlennoksi.


keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Mikä on kun ei taidot kunnissa riitä?


Sen lisäksi, että kuntauudistuksen tarkoituksena lienee ollut säästää ja/tai keventää kaikkien kansalaisten verotaakkaa ja samalla luoda edellytyksiä kuntapalveluiden laadun parantamiselle, kuntien koon kasvattamisella on vielä huomattavasti suurimerkityksellisempi merkitys.


Tyhjästä on vaikea nyhjästä.

Kun ei kuntauudistuksesta taaskaan tule mitään on korkea aika poistaa kunnilta vastuu mm. terveydenhoidon järjestämisestä. Aivan ilmeisesti kuntapäättäjien osaamisen puute on keskeisin syy mm. jatkuvaan marinaan terveyskeskusten laaduttomasta palvelusta.

Tämä osaamisen puute tuskin on terveydenhoitohenkilöstön osaamisen puutetta vaan paikallisten poliitikkojen, oikeammin politbyrokraattien osaamattomuutta. Muuten ei ole selitettävissä sen paremmin erot eri kuntien välillä, kuin varsinkaan julkisen ja yksityisen terveydenhuollon / sairaanhoidon välillä. Erottavana tekijänä kun on terveydenhoidon toiminnallinen päätöksenteko, poliittinen päätöksenteko. 

Poliittisesti johdetut kunnat eivät yksinkertaisesti osaa, ja mitä pienempi kunta, sitä suurempi osaamattomuuden todennäköisyys. Lisäksi "puolueparlamentarismin" ulottaminen kuntiin on halvaannuttanut asioiden hoitamisen, nostamalla puolueiden välisen poliittisen pelin asioiden hoitamista keskeisemmäksi tekijäksi. 

Kun osaamattomuus on keskeisin syy, asiaa ei korjaa sen paremmin asioiden hoidattaminen kuntayhtymillä kuin niiden ulkoistaminen yksityisille. Itse asiassa hinta kuntalaisille vain kasvaa, kun ei kunta edes osaa ostaa ja valvoa, että myös saa ostamansa.

tiistai 15. toukokuuta 2012

Suomen tulevaisuusodotus?

"Asiasisällön osalta tuskin mitään."

Näin YLEn toimittaja kysyttäessä, mitä Ranskan uuden presidentin François Gérard Georges Nicolas Hollanden ja  Angela Dorothea Merkelin ensitapaamiselta odotetaan. Kun Ranska ja Saksa yhdessä, niin todellakin vain ja ainoastaan yhdessä, muodostavat Euroopan olemassaolon moottorin, kannattaisi varmaan meidänkin jotain edellyttää? Siis ei vain odottaa tai toivoa vaan edellyttää.

Siitä huolimatta, että olemme vain 1 prosentti yhteisön väestöstä.  


PS. (16.05. klo 09.00)


On ilahduttavaa, että edes joku panee virkakoneiston miettimään, mikä mahtaa olla odottamisen ja toivomisen ero edellyttämiseen.


"Olemme Suomessa olleet naiiveja ja polvillaan ulkomaisiin sijoittajiin päin, kun he tulevat tänne ja lupaavat verotuloja ja työpaikkoja, Niinistö sanoi. Hype on mennyt överiksi. Päätökset tulee tehdä lakien ja asetusten mukaan."  http://www.uusisuomi.fi/raha/122523-niinisto-ulkomaalaisten-vallasta-%E2%80%9Dnaiivit-suomalaiset-ovat-polvillaan%E2%80%9D

Kreikan tauti tuhoaa Suomen



Kaksi vuotta sitten kirjoitin artikkelin Suomea vaivaa "Kreikan tauti". Siitä huolimatta, että Jutta-Jyrki vielä Euroopassa kolmella tyhjyyttä kumisevalla AAAlla elvistelevät, eivät he - eikä edeltäjänsä Mari - ole  mitään konkreettista saaneet aikaan tervehdyttääkseen maamme tästä taudista. Ja tervehdyttämisen aika alkaa loppua, ellei jo ole loppunutkin?

En väitä, että muutos helposti kävisi - en ollenkaan - mutta jo Suomen kokoisen kirppuvaltion pääministerin ja valtionvarainministerin jatkuva keskittyminen EUn pelastamiseen, vie heiltä mahdollisuuden keskittyä siihen hommaan, johon puolueensa heidät ovat valtuuttaneet. Kotimaisten ongelmien ratkaisemiseen ja kansakunnan tulevaisuuden turvaamiseen.

Enkä liioin väitä, että heistä ja niistä puolueista, joita he ja heidän hallituskumppaninsa edustavat, olisi nykytilanteen parantajaksi. En lainkaan. Valitettavasti näin on todettava myös niistä kahdesta, jotka tällä kertaa ovat oppositiossa. Kepu on oman tuhoisuutensa jo moneen kertaan viime vuosikymmeninä osoittanut, persut eivät onneksemme ole, ainakaan vielä.

Ja nyt, kun sekä hallituspuolueet että oppositio on näin käsitelty, herää kysymys Mistä löytyy ratkaisu Suomelle? Ratkaisu, jota kansalaisilla on oikeus valtuuttamiltaan vaatia.

Nämä mietteet heräsivät seurattuani Talouselämän tämänpäiväisen artikkelin "Vilkaisepa tätä hullua valokuvaa Kreikan valtionvarainministeriöstä" vielä valokuvaakin huomattavasti  mielenkiintoisempaa linkkiä ZDFn reportaasiin Die Griechenland-Lüge. 

Olen pitkään miettinyt, mikä tulevaisuus on maalla, jossa politiikkaa toteutetaan kansalaismielipiteestä välittämättä, jossa politiikan tekijät ovat vastuussa vain edustamansa puolueen eliitille, jossa markkinat eivät toimi, jossa toimeentulo vahvasti ja yhä vahvemmin polarisoituu etuoikeutettuihin rikkaisiin ja oikeudettomiin muihin (ei yksinomaan jo köyhiin ja syrjäytyneisiin), josta etuoikeutetut siirtävät rahansa turvaan ulkomaille, jossa yhä useammat nuoret ja varsinkin nuoret osaajat joutuvat hakemaan tulevaisuutensa muualta, koska luottamus ja usko poliittisen järjestelmän kykyyn ratkaista ongelman on hävinnyt ... siis maalla, jossa demokratian on annettu rapautua politbyrokratiaksi

Tuo "Kreikan valheen" voi suurelta osalta jo nyt istuttaa visioksi Suomen tulevaisuudesta. Ja tämä on vasta kuvaus kehityksen alusta. Ei päätepisteestä.


PS.


Suomalainen selviytymisstrategia ensi talven yli.



maanantai 14. toukokuuta 2012

Nyt tolkkua päähän populisti Stubb

Kreikan saamien tukien vertaaminen 2. maailmansodan jälkeiseen Marshall-apuun osoittaa korkeintaan, miten yksisilmäisesti globaalin, rajoittamattoman (= laittoman, säätelemättömän) markkinatalouden kannattaja voi itseään pettää. Ja yrittää siinä ohessa pettää kaikkia muitakin. Verrata yhden maanosan pelastamiseen käytettyä reaalirahan osuutta silloisin BKT-arvoin, yhden valtion "pelastamiseen" käytetyn virtuaalirahan osuutta BKT-arvoihin on järjetöntä populismia vailla vertaa.

Olosuhteet kun olivat lähes kaikin mahdollisin tavoin toiset silloin.

Kreikan "tukemisen" keskeisin ero on, että sillä ei tueta Kreikkaa, Kreikan BKTtä sentilläkään. Sillä tuetaan USAn, Saksan, Ranskan ja Ison Britannian finanssisektoria ja maailman nykyistä rahajärjestelmää kaatumiselta.

Tämän kriisin syynä ei ole Kreikan, euro-maiden tai edes EUn jäsenten holtittomuus vaan FIAT-rahan valuvika, jonka Ronald Regan ja Margaret Thatcher päästivät valtoimenaan vaikuttamaan ulkoistaessaan valuuttavarannon hoitamisen ja kasvattamisen yhdelle toimijoista, finanssisektorille. Kasvun rajat ovat kierrettävissä vain Universumin Mestareiden laittomuuksilla.

Varmaan tasapainon synnyttämiseksi jätettiin tämä markkina aikoinaan käytännössä kaiken tehokkaan kansallisen ja varsinkin kansainvälisen demokraattisen valvonnan ulottumattomiin? Eikä näin syntynyttä aukkoa välitetty ( vai ei ymmärretty? ) tukkia silloin, kun noin 1990 maailman taloudellinenkin rakenteen perusta romahti Neuvostoliiton hajoamisen ja Kiinan Deng Xiao Pingin avittaman nousun seurauksena.

Pelisäännöt muuttuivat tai alkoivat muuttua vasta 2008 Lehman Brothersin seurauksena. 

Viimeistään inhimillinen ahneus, sekä velanottajien että velanantajien ahneus piti jälleen huolta siitä, että tilaisuus teki varkaan.


PS.

"It does not pay to spit into the wind, Stubb. It may all end flat on your face."

lauantai 12. toukokuuta 2012

Puoluetuelle uudet pelisäännöt vaatii Katainen

Yes!

Isämme Aurinkoinen, Jyrki-boy Katainen haluaa nuorisojärjestöjen tuelle uudet pelisäännöt. Huolena tekaistujen jäsenten mahdollisuus. Ja siitä päätellen miten luotettavia ovat puolueiden jäsenmäärät ja puolueiden asettamien ehdokkaiden vaalirahailmoitukset menneinä vuosina olleet, syytä onkin.

Keiltä lienevät nykyiset puoluenuoret toimintatapansa apinoineet? Mahtaako Katainen muistaa omia toimintatapojaan vielä nykyistäkin nuorempana? Pöytäkirjoineen kaikkineen? Vaan mitäpä sitä vanhoja kaivelemaan?

Kannatan ehdottomasti uusien pelisääntöjen luomista puolueiden kaikkien mahdollisten järjestöjen tuelle. "Kokoomus on jo aiemmin ajanut mallia, että poliittiset nuorisojärjestöt saisivat rahansa osana puoluetukea." Jopa tätä tuen edellytyksellä, että verovaroista osoitettava julkinen puoluerahoitus muutetaan puhtaasti yksityisistä lahjoitusvaroista osoitettavaksi puoluerahoitukseksi.

Mutta lisäksi, niiden kokemusten perusteella, joita on saatu puolueiden lehdistötuen siirtämisestä puolueiden määräysvaltaan, on nyt pidettävä huolta siitä, etteivät puolueet omi näitäkin rahoja ja ala käyttää verovaroja "kurinpitoruuvina" nuoriaan kohtaan. Valta kun korruptoi. Ja ehdoton valta ehdottomasti.


perjantai 11. toukokuuta 2012

Islands sak är inte vårt?

Ilmeisesti Ruotsin ja Suomen toivotaan ottavan hoitaakseen Islannin ilmavalvonnan USAn poistuttua. Islanti on NATOn jäsen, Suomi ei ainakaan ole. Siis ilmavalvonta kai lankeaa luontaisesti muille NATO-maille?

En oikein jaksa uskoa, että Islantia, sen paremmin kuin Tanskaa tai Norjaakaan kannattaa apuun huutaa, jos veli venäläinen haluaa kokeilla itärajamme kestävyyttä?

Eiköhän meidän olisi syytä odottaa sitä, jos siellä tarvitaan rauhaanpakottamista tai muuta rauhanomaista kriisinhallintaa? Mennään silloin vaikka osana NATOn nopean toiminnan joukkoja.


PS. (klo 18.21)

Linkki unohtui. http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/05/1545346/suomi-puolustamaan-islannin-ilmatilaa. Ovat nuo Hornetit viime aikoina vähän kasvaneet.

Timo Kallista Mikko Sauliin "and beyond"



Suomi, tämä rosvojoukkojen avoin ryöstelykenttä? Veronmaksajien tulot puoluepoliitikkojen vapaata riistaa?

Varsin näyttävästi uutisoi Hesari jälleen yhden pienen näytteen Maan Tavasta. Nyt opiskelijademareiden entinen pääsihteeri Mikko Sauli tekee "Kallit" ja "paljastaa", että poliittiset nuorisojärjestöt väärentävät - anteeksi, väärensivät - jäsenmääriään kasvattaakseen valtio-osuuksia. Niitä taas avoimesti heille tarjosivat "isoiset", politbyrokraattinen eliitti. Ja onko siitä viikkoakaan kun kokiksien vastaavanlainen järjestö siirsi säätiön turvaan liikaa säästyneitä valtionosuuksia? Tai persut säätiönsä nimiin pääkonttorikiinteistön? Kepuleitten virityksistä ei tässä enää jaksa kuin mainita.

Nuorena on vitsa väännettävä, onhan puolueita edustavien poliitikkojen turvattava puolueensa jälkikasvu. Ei poliittisia ura-ohjuksia, siis broilereitakaan, ilman koulutusta synnytetä. Pakkohan on selvittää myös heidän kykynsä kahmia osansa veronmaksajien työn tuloksista. Kun puolueitten vastuullisuus on kaikelle kansalle konkreettisesti ja kädestä pitäen selvitetty viimeistään Timo Kallin aloitteesta alkaen keväästä 2008 eivät Saulin paljastukset voi tulla kenellekään yllätyksenä.


Tilaisuus tekee varkaan aina, kaikista, kaikessa ja kaikkialla, eikä poliittisilta puoluebyrokraateilta tosiaankaan tilaisuuksia puutu. He valmistelevat ja päättävät lait ja asetukset, heikäläiset panevat lait toimeen, heikäläiset myös tarkastavat omien toimiensa lainmukaisuuden ja heikäläiset tarvittaessa jättävät vielä tutkimatta, syyttämättä ja tuomitsematta.

Kun he jäävät kiinni itse itselleen laatimien lakien rikkomisesta, he - parhaimmillaan - ja tyynen rauhallisesti - "palauttavat" saaliinsa ja katsovat sillä vapautuvansa kaikesta vastuusta. Tai he hakevat jälkikäteen ennakkopäätöksen heikäläiseltä oikeuskanslerilta. Lisäksi he muuttavat lakia pikavauhdilla omille toimille suosiollisemmaksi. Muutama reppana pannaan näytiksi "vastuuseen", mutta useimmiten heidänkin asiansa tavalla tai toisella ja vähin äänin aikaa myöten hautautuu.

On aivan varmaa, että mahdollisista puolueiden varhaisnuorisojärjestöistä löytyy aivan vastaavat viritelmät. Ja aivan samoista syistä. Samoin mahdollisista perinne-, kannatus-, kulttuuri-, tuki- edistämis- kehittämis-, tutkimis- yms. säätiöistä, yhdistyksistä ja yhtiöistä. Mutta nämä muutamat sadat tuhannet, miljoonat tai kymmenet tai sadat miljoonat ovat vain häviävän pieni osa meidän 15 miljardin euron puoluetuesta.

No syyhän on meidän. Siis äänestäjien. Siitä jaksavat myös poliitikot itse aika ajoin muistuttaa. Mehän aina heidät valtaan, varastamisvaltaan valitsemme.


PS.

Ja jos joku veronmaksaja vielä kuvittelee, että "demokratiamme" rakenteen keskeisimmät edunsaajat olisivat mistään syystä valmiita itse vapaaehtoisesti muuttamaan etujaan edes kohtuulliseksi, voin vain suositella hänelle kliinistä psykiatrista tutkimusta Niuvanniemessä.


maanantai 7. toukokuuta 2012

Tekes Soinin oikea visio?



Suomen Kuvalehti uutisoi TEKESin uuden pääjohtajan Pekka Soinin aloittamisen. 

Vihdoin TEKESIN pääjohtajaksi tulee henkilö yrityssektorilta, vaikkakin Nokialta, jonka aiempi ote ei enää vuosiin paljoa julkisen sektorin toimijasta ilmeisestikään poikennut. Tulosta ihmettelemme parhaillaan.

Ainakin pääjohtajan ensimielipiteet lupailevat hyvää. "nuoriin edelläkävijäyrityksiin panostaminen ja riskinotto on oikea suunta. - Riskin lisääminen tarkoittaa hänen ajatuksissaan laajempaa siemenrahoitusta pienin panostuksin" ja ”Kukaan ei voi alussa tietää, mikä näistä ideoista lentää”. Kummassakin on ainakin oman kokemukseni perusteella realismia, joskin tuon ""edelläkävijäyrityksen"" vielä poistaisin.

http://eaglesflysingly.blogspot.com/2011/03/miksi-me-oikein-tuemme.html
http://eaglesflysingly.blogspot.com/2011/04/yhden-kohdan-hallitusohjelmaksi.html

Uusia nuoria edelläkävijäyrityksiä synnyttääksemme tarvitsemme paljon uusia yrittäjävetoisia yrityksiä. Niistä seuloutuvat ajan myötä ja mahdollisella vertaistuella, riittävä määrä edelläkävijäyrityksiä, jopa osaamisintensiivisiä kansainvälisiä kasvuyrityksiä.

Seuraavassa keskeisin resepti yritysten alkuvaiheen tukemiseksi, joka kieltämättä ei edes ole TEKESin ratkaistavissa:

  • Yrittäjyyttä edistetään siten, että alkaville yrittäjille ja nykyisille 1 henkilön yrityksille myönnetään ensimmäiseksi viideksi vuodeksi mahdollisuus ilmoittautua alv-verovelvolliseksi vasta kun vuosittainen liikevaihto ylittää 30.000 euroa. Oikeus on henkilö- ja yhtiökohtainen. Järjestelyn edellytyksenä on sen 5 vuoden aikana yrittäjän, enintään alan ammattilaisen mukainen palkka ja mahdollisten voittovarojen rahastoiminen yhtiön käyttöön.

Tämän Soinin kohdalla odotukset ovat korkealla ja on syytä korkeina myös pitää. Sen verran paljon olemme kehittämisemme siemenperunoita jo vuosien aikana kaiken maailman tukiin tuhlailleet. Edellä mainitun SKn artikkelin ensimmäinen kommentoija osuu toivottavasti oikeaan viitatessaan uuden pääjohtajan käyttävän samaa kielikuvaa, kuin Petteri Koponen aikoinaan. 

Taisinpa jo silloin ajatusta kannattaa? Itse asiassa olen kannattanut jo noin 15 vuotta. Mutta virkamiesten usko omiin kykyihinsä ratkaista, mitkä yritysideat ja yritykset kasvavat ja kehittyvät, on aina tähän asti muodostanut ylitsepääsemättömän esteen. Ja voi jummi kuinka monta sataa miljoonaa on tänä aikana kaivoon kaadettu.

Toivottavasti aika nyt, onnistumispakon lisääntyessä ja kehityspanostus mahdollisuuksien huvetessa alettaisi hyväksyä elämän realiteetit? Ja suunnitella rakenteet ja toimet realismin vaatimusten mukaisesti. Sillä me tarvitsemme uusia yrittäjävetoisia yrityksiä jos aiomme selviytyä.

Me tarvitsemme paljon uusia alkavia yrittäjävetoisia yrityksiä, todella PALJON. 



tiistai 1. toukokuuta 2012

Nichts neues unter der Sonne



Hyvin menee niin kauan kuin on mennäkseen.


Elämme mielenkiintoisia aikoja.
Nautitaan.


PS.

Taas joku on ymmärtänyt, että JOKU MUU on poliittista voimaa.