perjantai 11. toukokuuta 2012

Islands sak är inte vårt?

Ilmeisesti Ruotsin ja Suomen toivotaan ottavan hoitaakseen Islannin ilmavalvonnan USAn poistuttua. Islanti on NATOn jäsen, Suomi ei ainakaan ole. Siis ilmavalvonta kai lankeaa luontaisesti muille NATO-maille?

En oikein jaksa uskoa, että Islantia, sen paremmin kuin Tanskaa tai Norjaakaan kannattaa apuun huutaa, jos veli venäläinen haluaa kokeilla itärajamme kestävyyttä?

Eiköhän meidän olisi syytä odottaa sitä, jos siellä tarvitaan rauhaanpakottamista tai muuta rauhanomaista kriisinhallintaa? Mennään silloin vaikka osana NATOn nopean toiminnan joukkoja.


PS. (klo 18.21)

Linkki unohtui. http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/05/1545346/suomi-puolustamaan-islannin-ilmatilaa. Ovat nuo Hornetit viime aikoina vähän kasvaneet.

4 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Eroaako Islanti Natosta? Minusta joku Pohjoismainen sotilasliitto voisi toimiakin mutta kyllä Islannin silloin pitäisi ehdottomasti erota Natosta. Ja miksei Norja toisena ja vauraana Nato maana voisi ottaa vastatakseen Islannin puolustuksesta jos Yhdysvallat vetäytyy?

Hakki kirjoitti...

Miksi ihmeessä eroaisi? Ja Pohjoismainen puolustusliitto on hieno ja täysin toimimaton ajatus, jonka varaan itse kukin voi pilvilinnojaan rakentaa. Sen kaataa mistä tahansa ilmansuunnasta tuleva ensimmäinen kylmä viima.

Pitäisi nyt ainakin TURPOssa olla selkeä ymmärrys siitä, että me emme ainakaan ole Islannin koskemattomuuden takuumies. Siis emme ainakaan ennen kuin Kalmarin Uusi Unioni herätetään liittovaltiona kuolleista.

Anonyymi kirjoitti...

No, mutta?

Miten tuo Erkki "Puna-Erkki" Tuomioja, vanhan neuvostoliittolaisen vakoojan sukulainen suoraan alenevassa polvessa nyt noin NATO-kiimassa oli tv-uutisissa?

Tai ymmärtäähän sen, nekin rahat ovat Suomen puolustamisesta poies.
Niin helpottaahan se Vanhan Vainoojan seuraavaa yritystä vallata Suomi.

Hakki kirjoitti...

Anonyymi, kiitti kommentista

Tiedä tuosta NATO-kiimasta? Ennemminkin taitaa olla taivaanrannan maalailua aitoon 1960-lukulaiseen tapaan.

http://yle.fi/uutiset/suomi_ehka_mukaan_islannin_ilmavalvontaan/6092237

Sen lisäksi, että hänen mummonsa oli ehkä monellakin tavalla, myös monen mielestä arveluttavilla tavoilla näkyvä henkilö Suomen historiassa on syytä pitää mielessä myös hänen isänsä ja äitinsä. En ole tähän ikään kuullut vielä kenenkään esittävän heidän toimintaansa sen paremmin kyseenalaiseksi kuin epäisänmaalliseksi.

Tuntemukseni perusteella Erkki on kyllä sosialisti ja pasifisti jopa haihatteluun asti, ei kuitenkaan epäisänmaallinen.