perjantai 11. toukokuuta 2012

Timo Kallista Mikko Sauliin "and beyond"Suomi, tämä rosvojoukkojen avoin ryöstelykenttä? Veronmaksajien tulot puoluepoliitikkojen vapaata riistaa?

Varsin näyttävästi uutisoi Hesari jälleen yhden pienen näytteen Maan Tavasta. Nyt opiskelijademareiden entinen pääsihteeri Mikko Sauli tekee "Kallit" ja "paljastaa", että poliittiset nuorisojärjestöt väärentävät - anteeksi, väärensivät - jäsenmääriään kasvattaakseen valtio-osuuksia. Niitä taas avoimesti heille tarjosivat "isoiset", politbyrokraattinen eliitti. Ja onko siitä viikkoakaan kun kokiksien vastaavanlainen järjestö siirsi säätiön turvaan liikaa säästyneitä valtionosuuksia? Tai persut säätiönsä nimiin pääkonttorikiinteistön? Kepuleitten virityksistä ei tässä enää jaksa kuin mainita.

Nuorena on vitsa väännettävä, onhan puolueita edustavien poliitikkojen turvattava puolueensa jälkikasvu. Ei poliittisia ura-ohjuksia, siis broilereitakaan, ilman koulutusta synnytetä. Pakkohan on selvittää myös heidän kykynsä kahmia osansa veronmaksajien työn tuloksista. Kun puolueitten vastuullisuus on kaikelle kansalle konkreettisesti ja kädestä pitäen selvitetty viimeistään Timo Kallin aloitteesta alkaen keväästä 2008 eivät Saulin paljastukset voi tulla kenellekään yllätyksenä.


Tilaisuus tekee varkaan aina, kaikista, kaikessa ja kaikkialla, eikä poliittisilta puoluebyrokraateilta tosiaankaan tilaisuuksia puutu. He valmistelevat ja päättävät lait ja asetukset, heikäläiset panevat lait toimeen, heikäläiset myös tarkastavat omien toimiensa lainmukaisuuden ja heikäläiset tarvittaessa jättävät vielä tutkimatta, syyttämättä ja tuomitsematta.

Kun he jäävät kiinni itse itselleen laatimien lakien rikkomisesta, he - parhaimmillaan - ja tyynen rauhallisesti - "palauttavat" saaliinsa ja katsovat sillä vapautuvansa kaikesta vastuusta. Tai he hakevat jälkikäteen ennakkopäätöksen heikäläiseltä oikeuskanslerilta. Lisäksi he muuttavat lakia pikavauhdilla omille toimille suosiollisemmaksi. Muutama reppana pannaan näytiksi "vastuuseen", mutta useimmiten heidänkin asiansa tavalla tai toisella ja vähin äänin aikaa myöten hautautuu.

On aivan varmaa, että mahdollisista puolueiden varhaisnuorisojärjestöistä löytyy aivan vastaavat viritelmät. Ja aivan samoista syistä. Samoin mahdollisista perinne-, kannatus-, kulttuuri-, tuki- edistämis- kehittämis-, tutkimis- yms. säätiöistä, yhdistyksistä ja yhtiöistä. Mutta nämä muutamat sadat tuhannet, miljoonat tai kymmenet tai sadat miljoonat ovat vain häviävän pieni osa meidän 15 miljardin euron puoluetuesta.

No syyhän on meidän. Siis äänestäjien. Siitä jaksavat myös poliitikot itse aika ajoin muistuttaa. Mehän aina heidät valtaan, varastamisvaltaan valitsemme.


PS.

Ja jos joku veronmaksaja vielä kuvittelee, että "demokratiamme" rakenteen keskeisimmät edunsaajat olisivat mistään syystä valmiita itse vapaaehtoisesti muuttamaan etujaan edes kohtuulliseksi, voin vain suositella hänelle kliinistä psykiatrista tutkimusta Niuvanniemessä.


7 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Ei ihan suoraan liity tähän juttuun mutta huomasitko että Ranskan presidentinvaaleista uutisoitiin, että tyhjiä ääniä oli annettu hämmästyttävän paljon? Ja toimittajien tulkintakin oli, että näitä äänestäjiä ei kumpikaan ehdokas miellyttänyt. Eli siellä toteutui se ajamasi "joku muu" ilmiö. Vain tyhjä ääni ei ehkä ole yhtä selvä protesti kuin eksplisiittiset sanat "joku muu".

Hakki kirjoitti...

Kyllä sekin tähän juttuun liittyy. Eurooppa on jälleen kadottamassa, osin jo ilmeisesti jo kadottanut uskonsa demokratiaan, kaikkine seurausvaikutuksineen.

Kaikki keskittyvät omaan napaansa. Jotkut uskottelevat itselleen demokratian vielä toimivan ja muutoksen mahdollisuuksia vielä olevan. Useimpia eevk - "meillähän kaikki on niin paljon paremmin kuin noilla muilla" ja "hyvinhän meillä menee" - ja kaikki valta on niillä, jotka voivat päättää kuinka paljon kuormasta itse syödä, on tyhjä äänestyslippu / Joku Muu / Aku Ankka on ainoa äänestäjän todellinen rauhanomainen vaikutusmahdollisuus.

Sen rinnalla kasvaa sitten usko Messiaaseen, kun ei muka muuta ole. Itsepetosta sekin, koetusti taviksen kannalta äärimmäisen tuhoisaa ja kallista itsepetosta.

Hakki kirjoitti...

Mutta onneksi tärkeät asiat osataan sentään hoitaa. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/122403-sahkotupakka-kiellettiin-takseissa

Vox Populi kirjoitti...

No surullisen kuuluisa Teiniliitto antoi aikoinaan poliittisille broilereillemme ( Sundqvist, Liikanen, Tuomioja, Kanerva jne ) menettelytapaohjausta. Väärennetyt jäsenlistat valtionavun perusteena ovat siis osa suomalaista kansanperinnettä. Ei tarvitse kreikkalaisia tässä suhteessa moittia. Vääriä vitosia jaettiin jo Käkisalmen markkinoilla ! :-)
Hallituksen "ainoa mies" Marjatta Väänänen taisi panna ilmaisrahalle stopin stalinisti Matti Viialaisen ollessa lypsysammon johdossa.

Muuten Niuvanniemi ja Vanhan Vaasan sairaala ovat erityisesti kriminaalipsykiatrisia laitoksia.
Suurempi hyöty näistä valtion sairaaloista saataisiin, jos tämä väärentäjäporukka vietäisiin lukkojen taa.

Hakki kirjoitti...

Vox

Ollaan samaa mieltä; ei meillä näissä asioissa pitäisi todellakaan olla kanttia arvostella yhtään ketään. Mutta eipä moinen ole ennenkään meillä häveliäisyyttä ole lisännyt eikä meitä estänyt.

Niuvanniemen painopiste oli minulle kyllä entuudesta tuttu, mutta että sinunkin sairaalasi... ;-) Ja oireiden perusteella tällä meidän broilerikannallamme saisi vaikka täyttää molemmat. Taatusti halvemmaksi se veronmaksajille tulisi, kuin nykykäytännön jatkaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Hoitokokuksiin pojat..

http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194742342497/artikkeli/markus+lohi+vetaytyi+kaupunginjohtaja-kisasta.html

Hakki kirjoitti...

Anonyymi, niin juuri sinä

Mikä mahtaa olla Markus Lohen yhteys artikkeliin?

nimimerkki

tarkennuksesta kiinnostunut

PS.

Yksinkertaisen selkein suomen kielen lausein.