tiistai 31. maaliskuuta 2009

Festung Europa

”Siirtolaisia kuljettanut laiva upposi Libyan edustalla” kertoo uutinen Hesarissa 31.3. Yksi palsta, parikymmentä senttiä. Yli 200 siirtolaisista, oikeastaan kai pitäisi puhua laittomista maahanmuuttajista kuoli. He olivat pyrkimässä Euroopan Unionin alueelle ilmeisesti työtä tekemään. So what? Pysykööt Afrikassa. Eikö.

Muutaman viime vuoden aikana moisia uutisista on tullut aivan liian usein. Siksi niihin ei enää kiinnitä huomiota. Niistä on tullut pikku juttuja. Yksin Italian rannikolle saapui viime vuonna lähes 37 000 laitonta maahan pyrkijää.

Enimmät tragediat on kuitenkin kuultu Atlannilta. Siellä kohteena ovat Kanarian saaret. Tai sitten manner-Espanja. Eikä kyse sieläkään ole ollut turistimatkoista. Vuotava avonainen moottori- tai soutuvene, kymmenillä ihmisillä täyteen pakattu. Tai repaleinen vuotava kumivene. Mukana ehkä oli vettä ainakin ensimmäiseksi päiväksi? Miehiä, naisia ja lapsia.

Kuinkakohan kauan me pystymme ylläpitämään Euroopan linnoitusta hunnien laumoja vastaan? Onko meillä siihen oikeus? Onko se oikein?

5 kommenttia:

merikhe kirjoitti...

En osaa vastata kysymykseesi.

Vastaan vain blogiisi, jotta tiedät että täällä on toinen, joka voisi esittää ihan saman kysymyksen.
Elämä on mysteeri, miksi näin onnettomasti pitää olla ?

hakki47 kirjoitti...

Mikä mysteeri se elämä nyt on? Synnyt, kuolet ja siinä välissä yrität pitää hauskaa. ;-)

Eikä näin onnettomasti pidä olla, vaikka joillakin on. Se ei ole luonnon laki, vaikka usein siltä näyttää. Sekin on tahdosta kiinni. Meidän tahdostamme. Ensimmäisen maailman asukkaiden osalta kyse on riittävän monen tahdosta luopua kohtuuttomista eduistaan. Ja muuttaa tahtonsa toiminnaksi. Mutta siten, että luopuminen ei markkinamekanismin kilpailun kautta siirry jollekin muulle Ensimmäisen maailman voittajalle.

En kieltämättä itsekään aio järisyttäviä tehdä. Joka tapauksessa se muutos on tulossa, haluammepa sitä tai emme. Saattaisi olla sekä inhimillisempää että tarkoituksenmukaisempaa itsemmekin kannalta ryhtyä aktiivisesti toimimaan.

PS.

Jotta terkkuja vaan sinne Englantiin G - 20 tapaamiseen. Olette paljon vartioina.

hakki47 kirjoitti...

Tervetuloa taas tutkija Pohjanmaalta

Auttaisiko jos tunnustaisin juuri lukeneeni Jared Diamondin Collapsen? Saisiko sillä ostettua aneet ja paremman kohtelun omille jälkeläisille? ;-)

Mutta oikeesti. En ole kanssasi asiassa eri mieltä. Niin moni juna on jo mennyt.

tutkija Pohjanmaalta kirjoitti...

Hakki47: kyllä minä täällä laiskana lukijana olen ollut koko ajan. Nimettömänä olen yrittänyt herätellä ns. vihreitä tässä asiassa heidän omalla verkkolangallaan. Mutta näyttää siltä, että väestöräjähdys ja sen kausaalit eivät heillä ole substanssia, mikä ehkä johtuu tuosta kannattajakunnan kukkahattuisuudesta. Niin ja varmaan myös siitä, että noissa piireissä syvänvihreä linkolalaisuus on muodostunut lähinnä kirosanaksi.

En ole lukenut Jared Diamondin Collapsea, joten en voi tässä yhteydessä kommentoidea. Sensijaan hyvä sivusto näistä tulevista ajoista ja siihen varautumisessa on

http://www.lifeaftertheoilcrash.net/Index.html

josta löytyy myös tuo Hubbertin käyrä ja muutakin mukavaa.

Niin, juna meni jo ja se kulkee nyt täyttä vauhtia kohti seinää kenenkään estämättä sitä. Vaikuttaa siltä, että junalta puuttuu kuljettaja.

Mielenkiintoinen on tuo Paloheimon pointti, että Eurooppa ja Afrikka kaatuvat yhdessä, jos toinen kaatuu. En tuota yhteyttä toistaiseksi osaa oikein hahmotella. Sensijaan kuluvana vuosisatana tullaan taistelemaan öljyn ohella myös vedestä, ja ydinsodan mahdollisuus voi olla lähempänä kuin koskaa, jopa todennäköinen. Se voi kyllä radioaktiivisten laskeumien kautta vaikuttaa eurooppalaisiin olosuhteisiin mm. elintarviketuotantoketjujen romahtamisen kautta. Omaa ikäluokkaani tämä ei kuitenkaan enää ehkä koske, mutta joka tapauksessa olisi ehkä yksilökohtaisesti hyvä varautua jonkinlaisella punainentupajaperunamaa -strategialla. Itselläni on tämänlaatuinen pelastusrengas.

hakki47 kirjoitti...

Samanlainen, joskaan ei tätä tilannetta silmälläpitäen hankittu, on meidänkin perheellä.

"Vaikuttaa siltä, että junalta puuttuu kuljettaja." Jos yleisnimikettä "ihminen" ei lasketa, ei yksinomaan vaikuta. Tarjolla, joskaan tuskin tyrkyllä, on se ison veden takainen Messias; Barak Obama. Voi mies parkaa. Luen juuri hänen itsensä kirjoittamiaan "muistelmia" jotka mielestäni osoittavat, että puhumisen lisäksi kaveri osaa kirjoittaakin erinomaisesti. Vaalikirjastahan siinä kuitenkin, lähinnä arvioiden ilmestymisen ajankohtaa, on kysymys. Kun ei ole syytä epäillä kertomuksen yksityiskohtia, vaikuttaa varsin tolkulliselta ihmiseltä.

No. Hänet tietysti tapetaan.