perjantai 24. lokakuuta 2008

Pro Patria - Finis Finlandiae

24.10.2008 12.23 | hakki47 | Sijoittaminen, Työelämä, Politiikka, Puolustaminen, Itsenäisyys, Johtaminen, Poliittiset puolueet, Crises

Ympäri käydään, yhteen tullaan. Ensin yhden ismin nimissä myydään lähes kaikki, vuosikymmenien aikana yhdessä hankittu omaisuus markkinahintaan, joka jälkeenpäin osoittautuu alihinnaksi, ja sitten realiteettien iskiessä takaisin siirrytään päinvastaiseen ismiin. Ilmeisesti toivoen, että  saisi itse tehdyn vielä tekemättömäksi? Vaan silleen maailma vaan ei toimi.

Ongelmaan olen minäkin jo puuttunut menneiden, kohta kahden vuoden aikana usein. Liiankin usein?  Viimeksi syyskuun kuudentena.

Mutta Patria tuskin on hallituksen prioriteettien ylimmällä portaalla. Ei edes tämänlaisen. Suomi on perinteisesti vientivetoinen maa. Jos kuviteltu globalismi todella rojahti protektionismiksi, niin meidän tytäryhtiötaloudeksi jossain määrin jopa myyntikonttoritaloudeksi muuttunut maamme on todellisissa vaikeuksissa. Emmekä enää edes omista niitä tehtaita, koneita, laitteita, kiinteistöjä, jotka omistimme edellisen kurimuksen alkaessa. Ja valtionvelkakin on aivan eri sfääreissä.

Ja sitten tämä hallitus vielä antaa 50 miljardin “pankkitakuun” jonka yksityiskohdista sovitaan myöhemmin. Siis juuri se takuu, jota pankit eivät halua ja jota ei tarvita. Vielä. Mitäs me muuten tehdään, kun se joudutaan maksamaan? Veli on velka otettaessa. Veljenpoika maksettaessa. Vuosi palkatonta työtä ilman ensimmäistäkään kulua, yksinomaan siihen, että maa pysyy pystyssä. Kaikilta.

Suomelle puolustustaloudellisesti ratkaiseva tärkeän Patrian mahdollisen tukemisen, tarvittaessa, hyväksyy tässä maassa kuka tahansa joka vähänkään maan itsenäisyydestä piittaa. Transtechin tukemista, vastoin tilaajan, eli VR:n toivomusta saamme sensijaan maksaa hyvin kauan. Sillä luottamuksen puute on todellisuutta.

Ja se se onkin sellainen syöpä, että sen varaan ei yhteisöllisyyttä juuri kannata rakentaa.

PS.
Sattuneesta syystä ja vastoin aikaisempaa käytäntöäni julkaisen kirjoitukseni omalla sivullani. En kommenttina tämänpäiväiseen uutisblogiin.

PPS.

Äänestä ketä tai mitä tahansa. Mutta äänestä.

Pysyvä linkki | 2 kommenttia »

Ei kommentteja: