torstai 23. lokakuuta 2008

Anna äänestäjälle syy äänestää

23.10.2008 13.47 | hakki47 | Raha & valta, Työelämä, Politiikka, Työ & bisnes, Kuntavaalit 2008

Oikeuteni kirjoittaa Kauppalehden keskustelusivuille oli poistettu. Tilapäisesti 21.10 – 28.10. eli vaalien jälkeiseen aikaan. 

En itse ole ehdokas, en edes politiikassa. En ole julkkis, en ole sitäkään koskaan ollut. Enkä sellaiseksi halua tulla. Mutta olen huolissani demokratian toteutumisesta Suomessa. Ja päätin selvittää voisinko äänestäjänä, ihan itse, parantaa demokratian toteutumista maassamme. Laillisesti, vastuullisesti ja tuloksellisesti.

Ajatukseni on äärimmäisen yksinkertainen. Antaa äänestäjälle syy äänestää. Saada äänestäjät huomaamaan, että tyhjä eli mitätön, mutta käytetty ääni, on viesti. Nukkuminen ei. Perusteluista tällä omalla sivullani ei varmaan ole aihetta enempää käsitellä. Niitähän löytyy. Laillisia, vastuullisia, totuudellisia. Ainakin minun mielestäni.

Ensin viestini oli kaksijakoinen 1. asiaan kuuluva yhteys 2. varsinainen viesti. Jossain vaiheessa jouduin, ajanpuutteessa, jättämään asiaan liittävän yhteyden yli suoraan asiaan. Viimeisenä oikeastaan vain muutama sana Tyyliin: Äänestä. Älä numeroa. http://kirkkovene.blogit.kauppalehti.fi. Tunnettuuttakin kun alkoi olla, Kirkkovene kun on alkanut saada brändin piirteitä.

Olen elämäni aikana, muistaakseni kaksi kertaa joutunut ns. aiheettoman, nimettömän ilmiannon kohteeksi, valtion viranomaiselle. Kumpikin aiheutti varsin paljon turhaa työtä ja ymmärrettäviä hankaluuksia jatkaa yhteistyötä ao. viranomaisten kanssa. Kumpikaan ei koskaan johtanut mihinkään. Onneksi olin säilyttänyt riittävästi todisteita.

Toisin kuin silloin meillä on netti nyt. Netissä on se ihana ominaisuus, että jälki säilyy, ellei sitä tietoisesti tai vahingossa tuhota. Kävin vielä tarkastamassa. Riittävästi aineistoa löytyy kenen tahansa katsoa ja arvioida ja tuomita. Ainakin vielä nyt. Joka paikasta, omat sivuni mukaan lukien.

Nyt minua kiinnostaa

Kuka/ketkä tai mitkä ovat valittaneet?
Mistä he ovat valittaneet?
Ja kuka on Kauppalehdessä tehnyt päätöksen tässä asiassa? Ja miksi?

Ja toivoisin, että päinvastoin kuin keskiaikainen valtionhallinto, Kauppalehdestä tulisi myös vastaus. Kirjallisena. Sen voi lähettää vaikka kommenttina tälle sivulle.

Lapin Sanomista sen päätoimittajan työsopimuksen purkamisesta oppia ottaneena, ja jotta asia saisi riittävän huomion julkaisen tämän yhteenvedon kummallakin ”täysin kontrolloimallani” omalla sivulla, sen lisäksi, että se on lähetetty Kauppalehden päätoimittajalle, toimitukselle ja Alma Median toimitusjohtajalle.
Tämäkö on AlmaMedian linja sananvapauden ja demokratian turvaamiseksi? Toivon, että oikeuteni kirjoittaa Kauppalehden keskustelupalstoille palautetan välittömästi. Ennen kuin mahdollisuuteni vaikuttaa äänestysvilkkauden menee tällä kerralla umpeen.

Nimimerkki:

Eagles fly singly,
ducks in flocks.

Tämän yhteenvedon alkuperäinen, lyhentämätön versio on julkaisu Kirkkovene Valtuustoon blogilla noin 6 tuntia sitten.

Pysyvä linkki | 17 kommenttia »

Ei kommentteja: