keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Miksi meitä taas kiusataan?

22.10.2008 11.38 | hakki47 | Raha & valta, Työelämä, Politiikka, Osaaminen, Kansankulttuuri, Itsenäisyys, Johtaminen, Crises

Historiasta minulle nuorena jäi käsitys, että me suomalaiset olemme äärimmäisen onnekas kansa. Mukavuudenhaluinen, ehkä laiskaksi asti, vähän herravihainen, ehkä kaunaiseen asti, mutta onnekas. Maailman kriiseissä meitä johtivat pystyvät, vastuunsa tuntevat ja sen myös kantavat, osaavat tekijät. Heidän siivellämme ja Sven Tuuvan otteella selvisimme. Tähän asti.

Meitä Sven Tuuvia täältä löytyy edelleen ihan riittämiin. Mutta missä ovat johtajat. (Jos määritelmää etsit, paina) Minne he ovat menneet? Ei heitä ainakaan valtion johdossa näytä olevan. Taas niitä tarvittaisi. Tarvittaisi todella.

Tämä Matti Vanhasen Turkoosihallitus tuntuu olevan niin sanotusti pihalla kuin se kuuluisa Lumiukko. Viimeisimmät ihmetyksen aiheet tulevat nykyisen kriisin (Kyllä. Tämä on talouskriisi. Se on jo alkanut. Oireita on uutiset täynnänsä.) hoitamisen tasosta, siis minun mielestäni asioitten hoitamattomuudesta. Pankkituen ehtojen epämääräisyys, valtion omistajapolitiikka, maahanmuuttajapolitiikka, aluepolitiikka, turvallisuuspolitiikka, maa- ja metsätalous, verotus, sosiaali….. katselee mihin tahansa, kaikki ”politiikat” ovat täysin sekaisin.

Meillä on kahden lautasen ongelma, eikä kumpikaan syöjistä johda. Meillä on ministereitä hallitus täynnänsä, eikä heidän johtajuudestaan, eikä paljon muustakaan, kukaan ota selvää. Lähinnä he tuntuvat sotkeentuvan toisiinsa. Kukaan ei ota kantaa kansalaisten tärkeäksi kokemiin asioihin siten, että siihen mitä sanotaan voisi luottaa, edes hetken. Isot ja pienet asiat, omat ja yhteiset edut, kotimaat ja ulkomaat… kaikki ihanan sotkuisessa leikkikehässä.

Jotenkin se vaan tuntuu niin kohtuuttomalta, että toistamiseen meillä on ilmeisen kokematon, osaamaton ja toimissaan tumpeloiva hallitus ja Tasavallan Presidentti vastaamassa kriisitilanteesta selviytymisestä. Ja nyt kyseessä on kannaltamme paljon vakavammasta tilanteesta kuin 1990. Vaikka vielä ei paljon mitään näy. Miksi meitä taas kiusataan?

Johtuisiko se sittenkin siitä tavasta, jolla nykyisin johtomme valitsemme? Vai onko onnekkuutemme vain loppu?

On se niin väärin.

Äänestä. Älä numeroa. Tiedät kyllä miksi.

Kirkkovene valtuustoon

Pysyvä linkki | 11 kommenttia »

Ei kommentteja: