perjantai 10. lokakuuta 2008

Wollt ihr den totalen Krieg?

10.10.2008 9.39 | hakki47 | Sijoittaminen, Työelämä, Talous, Varallisuuden hallinta, Itsenäisyys, Politics, Crises, International finance

Muistatko kuka ja milloin? Autetaan. Pieni tummatukkainen mies. Jakaus oikealla. Pienet mustat räkäjarrut nenän alla. Paikkana muistaakseni Berliini? Jossain Urheilupalatsissa? Vuosi 1940? Palautuuko mieleen? Olet varmasti nähnyt elokuvaklipin.

Aivan, Aatuhan se. Karjumassa ylpeästi. ”Pyytämässä” tuhatpäiseltä kannattajajoukoltaan lupaa aloittaa Totaalinen Sota. Ja hurmiossa he lupasivat ”Sieg Heil, Sieg Heil, Sieg Heil”.

Taloudellinen sodankäynti on osa totaalista sotaa. Aatu mm. heitätti lentokoneista väärennettyjä puntia Englantiin. Laatikkokaupalla, romahduttaakseen sen talouden. Kivikautinen strategia, näin jälkikäteen ajateltuna. Mutta oli aika lähellä onnistumista.

Aika on kehittynyt? Miljoonat ja miljardit liikkuvat nyt bitteinä. Ja aivan ilmeisesti niiden syntyä ja liikettä ei välitetty valvoa. Riittävästi. Ajattele miten olisi käynyt, jos Englanti olisi nukkunut!

En ole väittämässä, että venäläinen raha mahdollisti Islannin edistyksellisen pankkisektorin nousun. En siitä tiedä. En väitä, että venäläinen lainatarjous olisi tarkoitettu osaksi totaalista sotaa. En tiedä. Enkä väitä, että venäläinen tarjous Islannille olisi lähelläkään Venäläistä Rulettia. Sehän saattaa olla vaikka se kuuluisa “Hukkuvan oljenkorsi”.

Mutta toivon, että ne joiden pitäisi tietää, tietävät. Ja erityisesti, että he tietävät mitä nyt pitää tehdä. Varsinkin nyt, kun USA kieriskelee tuskissaan.

Ainakaan minä en totaalista sotaa elinaikanani, en myöskään lasteni elinaikana, toivo.

PS.

Mikäli lisätietoja näiden ”mustien” ajatusten perusteista etsit, niitä blogini on täynnä. Alkaen helmikuusta 2007.

PPS.

Muuten olen sitä mieltä, että

Jos muutosta haluat, äänestä KIRKKOVENE VALTUUSTOON.

Pysyvä linkki | Kommentoi »

Ei kommentteja: