keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Nyt äänestämään, perkele. Ja vaikuttamaan.15.10.2008 9.50 | hakki47 | Työelämä

Kivaa tämä median toiminta. Pyramiidikirjeen periaatteella yritän yksin pitää huolta siitä, että jokainen äänioikeutettu Suomessa myös äänestää. Tein myös pikatestin muutamassa lehdessä, millä tavalla ne mahdollistavat lukijoiden osallistumisen. Lehtinä ovat Uusi Suomi, Hesari, Turun Sanomat, Aamulehti, Ilkka, Kaleva, Karjalainen ja Etelä-Suomen Sanomat. On niissä eroja. Siis kansanvallan toteuttajina.

Viestini oli seuraava:

“Nyt älä nuku. Tämä saattaa olla viimeinen kerta kun vielä voit äänestää

Onko äänestäminen sinulle kansalaisvelvollisuus vai kansalaisoikeus? Minulle se on lähes ainoa kansalaisoikeus.

Et voi vaikuttaa puoluekoneiston toimintaan, kuin niiden ulkopuolelta. Jo senkin vuoksi, että sisältä voit vaikuttaa korkeintaan yhteen. Siihen johon kuulut.

Sen voi muuttaa vain, jos viesti pannaan menemään kaikille puolueille, samanaikaisesti. Ja se taas edellyttää yhteistä tahtoa äänestää. Ei siis nukkumista, syrjäytymistä, lopullista toivonsa menettämistä vaan aktiivista toimenpidettä. Vaalilipun täyttämistä ja sen panemista postiin tai uurnaan.

Viime vaaleissa tapahtuneita muutoksia olen omalla blogillani kommentoinut. Mutta vaalien valtakunnallinen lopputulos oli (ulkomuistista) seuraava:

 • Ehdokkaita äänestäneitä 58 %

 • Äänestämättä jättäneitä 41 %

 • Mitättömiä äänestyslippuja 1%


Mietipä minkälainen viesti äänestäjiltä puolueille menee, jos näissä vaaleissa lopputulos on seuraava:

 • Ehdokkaita äänestäneitä 58 %

 • Äänestämättä jättäneitä 10 %

 • Mitättömiä äänestyslippuja 32 %


Siksi jokaisen, joka muutosta haluaa kannattaisi miettiä mitä äänestää. Ja äänestää sitä, mitä pitää järkevänä. Siksi koska itse todella muutosta haluan, äänestän KIRKKOVENEen VALTUUSTOON. Suurimman vaalivoittajan.

Katso http://kirkkovene.blogit.kauppalehti.fi ja tiedät miksi.”

Ja näin siinä kävi:


 1. Uusi Suomi otti vastaan, kaikkiin uutisiin ja kolumneihin - varioin aiheen mukaan 2. Hesari julkaisi kaksi kolmesta - varioin aiheen mukaan, jokaisessa oli asiaa 3. Turun Sanomat - ei ota vastaan kommenttejä 4. Aamulehti - taisi onnistua 5. Ilkka - käytössä hyvin pieni määrä tilaa, viesti piti leikata, en tulosta tarkastanut 6. Kaleva - ei ole ainakaan vielä julkaissut 7. Karjalainen - rekisteröitymisestä huolimatta, ei päästänyt kirjoittamaan 8. Etelä - Suomen Sanomat - en löytänyt tolkullista kommentointi paikkaaJoten tässä lehdistömme tila, tällaisen tavallisen tossunkuluttajan silmin. Vakavassa asiassa. Äänestysaktiivisuuden nostamisesta on kysymys. Siitä, että mahdollisimman moni käyttää sitä yhtä ainoaa ääntään, eikä nuku. Mutta ei ihme, että kansa mieluiten nukkuu.

Varsinainen 4. valtiomahti. Mutta on tämä netti niin kiva. -)

Älä sinä nuku. Lähetä tämän sivun linkki tai tämä sivu sähköpostina kavereillesi. Niin monelle kuin mahdollista. Ja pyydä lähettämään edelleen. Kyllä äänestysprosentti nousee. Mutta vain jos itse haluat. Ja ryhdyt toimeen.

PS.

Tämä ei ole vitsi. Ei kepponen. Ei huono pila. Ja uskon todella, että jopa tuo äänestystulos on saataviisa aikaan. Mutta vain jos Sinä haluat.

Pysyvä linkki | 2 kommenttia »

Ei kommentteja: