sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Hesari jäi kakkoseksi

19.10.2008 18.32 | hakki47 | Hyvinvointi, Työelämä, Politiikka

Niinä viikonloppuina jolloin matkaamme Munkkiniemestä Heinolaan, jää sunnuntain Hesari lukematta. Aina noin klo 18.00 asti. Aika paljon on auttanut vapaa-ajan asuntoomme viimein tilattu laajakaista mutta kyllä sen vertaillessa havaitsee, että Erkko & kumppanit tuntee rahan arvon. Ja, vaikka ole Hesarin tilaaja, minulta edellytettäisi vielä lisämaksua, että koko lehden voisin lukea myös netistä. Ja paskat.

Mutta riemuni on rajaton, kun meikäläinen - aina silloin tällöin - havaitsee kirjoittaneensa jotain ennen suuren rahan Hesaria. Tänään kävi taas niin. Eilinen Hyssälän hössötykset taisi taas olla ajan hermolla.

Eihän kepulien aluepolitiikassa todellakaan ole tolkun häivää. Kepuleitten lääke kaikkiin jäsenkatonsa ongelmiin, on perinteisesti ollut ruikutus ja vaatimus aluepolitiikan tehostamisesta. Ihan hyvin syin sitä voi nimittää myös KEPUn pakkosiirtopolitiikaksi. Joko rahan tai ihmisten.

Lopettaisivat ruikutuksen ja keskittyisivät rakentamaan alueellisia vetovoimatekijöitä. Sellaisia, jotka imevät väkeä sinne missä meidän, kepuleiden mukaan, pitäisi asua. Mutta voi olla, että se ylittää tajuntahorisontin.

Nyt illalla kiinnittyi huomioni siihen, että Lapissa ja miksei muussakin Suomessa, huolestutaan niistä 30.000 tänä vuonna, ennusteen mukaan, pois jäävästä Lapin päiväretkeilijästä. Siitä taas tuli mieleeni kirjoitukseni Suomi ei elä palvelulla ja päivittäistavarakaupalla, maaliskuulta 2007. Olen edelleen samaa mieltä kuin silloin.

Pisteenä sen kuuluisan iin päällä oli Hesarin juttu otsikoituna Viestintätutkija: Puoluejohtajat unohtivat yleisön HS:n tentissä. Mikä ihme nyt tuo on. Mutta äänestäjillä on nyt myös keinonsa muistaa puoluejohtajat. Kirkkovene.

Pitäisikö oikein organisoida Kirkkoveneen ikiomat vaalivalvojaiset?

Pysyvä linkki | 4 kommenttia »

Ei kommentteja: