perjantai 10. lokakuuta 2008

In confusion there is profit

10.10.2008 19.13 | hakki47 | Työelämä, Talous, Työ & bisnes, Johtaminen, Politics, Crises, Kuntavaalit 2008

Kävin, ihan piruuttani, klikkaamassa OMXn kehitystä kuvaavaa käppyrää, blogisivun vasemmassa reunassa. Kun, jo kauan aikaa sitten, halusin kiinnittää huomiota siihen , sitten kun osakkeiden tuotto, viiden vuodenkin perspektiivissä on mennyt pakkaselle. En vahingonilon vuoksi vaan siksi, että sen piti tapahtua. (Vahingoniloon ei ole pienintäkään syytä. Tämä katastroofi tulee koskemaan meitä jokaista. Ja pahasti.)

Nyt se sitten tapahtui. Tänään. Jopa tietokoneen antama pisin mahdollinen seurantajakso “max” näytti punaista. Eihän tuo sinänsä mikään ihme ole, kun max. ilmeisesti alkoi vuoden 1992 tammikuusta. Mutta kuitenkin. Tulkitsen sen siten, että kaikki se mitä olemme viimeisen, yli 16 vuoden aikana rakentaneet, lisäarvoa yhteiskunnallemme luoneet, arvioidaan nyt töpeksinnäksi. Sillä ei ole ollut mitään arvoa. Pufff, se vain hävisi nyt.

Kriisi on aina sekä uhka että mahdollisuus. Ja niin on myös nyt. Ja näin siitä huolimatta, vaikka taivaan kansi vielä maanantainakin repeäisi. Niin kauan on mahdollisuuksia, kuin on elämääkin. Siis inhimillistä.

Ainoa mitä tarvitaan on johtajuus. (Ei tarkoita, että tarvittaisi taas yksi väärä Messias.)

Mutta miten?

PS.

Muuten olen sitä mieltä, että

Jos muutosta haluat, äänestä KIRKKOVENE VALTUUSTOON.

Pysyvä linkki | Kommentoi »

2 kommenttia:

salamanca kirjoitti...

Sä nyt voit tietty tulkita pörssikursseja ihan miten haluut, mutta yhteiskunnan arvon määrittäminen pörssikurssien perusteella on suorastaan idioottimaista.

hakki kirjoitti...

salamanca

Olen kanssasi samaa mieltä. Vaan aika moni niin tekee.