tiistai 8. syyskuuta 2009

Vanhanen, Merisalo, Yli-Saunamäki

Oletteko kiinnittäneet huomiota siihen, kuinka sujuvasti vaali- ja puoluerahoituskeskustelu saatiin hiljennettyä? Suomalaisen yhteiskunnan perusrakenteita jäytävä hyvä veli-verkko, rakenteellinen lahjonta ja poliittinen korruptio hävisivät hetkessä median asialistoita kun puoluesatraapit palasivat lomalta. Tässäkään, siis varsinkaan tässä asiassa on turhaa kuvitella, että kyse olisi sattumasta. Tai edes lukijoiden kiinnostuksen puutteesta. Valtaosa meistä kääntelee paskakasoja jo todella mielellään. Ei se maailmasta muuten ainakaan häviä.

Onkin riemullista havaita, että ainoa valtakunnallinen tänään uutisoi yhteiskuntatieteitten tohtori Petri Koikkalaisen ja Lapin yliopiston entisen rehtorin, professori Esko Riepulan julkaisseen kirjan. Sillä on sattuva nimi Näin valta ostetaan. Kansalaisurotyö sinänsä, vaikka se kuulemma lähinnä tarkasti dokumentoi tapahtumat tämän suomalaisen poliittisen johdon moraalisen pohjakosketuksen. Siis sen, mitä siitä tähän mennessä on saatu kaivettua esille.

Vielä riemastuttavampaa on havaita, että julkistamistilaisuudessa hekin kertoivat päätyneensä siihen, että Matti Vanhasen pitäisi erota. Niin pitkälle eivät ajattelussaan liene vielä edenneet edes oppositiopuolueet? Voisiko syynä olla se, että he tuntevat maan korruptoituneet tavat myös omalta osaltaan? Hämmästyttävintä onkin se, että mitkään muut kansalaisjärjestöt, etujärjestöt tai vaikkapa Kirkko, eivät ole maan poliittisen johdon moraalin rappeutumisesta huolissaan. Aihetta olisi.

Mauri Pekkarisen huhuttu tilaustyö Lapin TE-keskukselta, saada heiltä tukihakemus ns. kelkkatehtaalle, jää ilmaan roikkumaan. Ja tavoilleen uskollisena Mauri Pekkarinen on varmasti jo hakenut joltain viranomaistaholta propuskan, joka vapauttaa hänet kaikesta vastuusta. Tietämättömyyteen varmaan taas vedoten.

Myös poliisi ja media saavat osansa. Lievätkö syynä lähinnä niiden epäillyt poliittisen tarkoituksenmukaisuuden kytkökset?

1 kommentti:

Harmaasusi kirjoitti...

Näin on näreet.