maanantai 14. syyskuuta 2009

Ainutlaatuinen tilaisuus koplailla

Hymyilevät Heidi Hautala (vihr.), Riikka Manner(kepu) ja Ville Itälä(kok.) haluavat jatkaa tuntemiaan vanhan maailman poliittisia menettelytapoja. Koplataan North Stream ja Itämeren puhdistaminen.

Onneksi olkoon. Taitaa olla kansainvälisen poliittisen osaamisen lyhytnäköisyyden ja typeryyden ennätys? En enää koskaan kyseenalaista Paasikiven näkemyksiä suomalaisten osaamisesta tällä alalla.

Eiköhän vaan pitäydytä valitussa strategiassa? Suomen kannalta kyseessä on ympäristökysymys.
Pienten ei kannata koplailla. Siitä ei isoillekaan synny kuin paha mieli.

How stupid can you get?ä

PS.

Ja nämä edustavat meitä EU:ssa.

17 kommenttia:

Homssula kirjoitti...

Älllös ole kateelllinen vaikka Tiuran valokuvalaskuun koplattiin lentolippu Thaihameeeeseeen.

Tobe kirjoitti...

Kivaa leikkiä tytöiltä ja pojalta.Nykypoliitikon tunnusmerkit on ehdottaa jotain mistä ei itse tarvitse vastata.Huhhahhei-putki kaasun Saksaan vei.
Suomen malliksi sopii pragmatia toki, mutta ei niin yleishyödyllisissä asioissa kuin energiahuolto.Nyt avatut puheenvuorot estävät Venäläisiä itse keksimästä itämeriasiaa.
Kukapa sitä toisten ajatuksia toteuttamaan.Olihan tässä jo Karjala kysymyskin mukana, mutta se hautautui ennen keskustelun alkua-onneksi.

Helge V. Keitel kirjoitti...

Vedetään siltarumpu Tallinnaan. Lehmänkauppojen aika ei ole ohi. I scrtach you, you scratch me. Näihän se menee palveluyhteiskunnassa.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Osasitpa hyvin kiteyttää. Onneksi se Karjala-palautus jäi.

hakki47 kirjoitti...

Helge

Pienten ja isoisten ei välttämättä kannata rapsutella toistensa selkää? Isommat kun varsinkaan eivät välttämättä aina ymmärrä voimiensa suuruutta?

Tobe kirjoitti...

Johtajuutta tässä kaipailee kansa ja minä joukon jatkona.Jotain sellaista minkä taakse voi mennä ja sanoa "just noin".Parasta mitä olen viimeaikoina kuunnellut on Iiro Viinasen puheenvuorot.Oman rapistuvan kehonsa vuoksi hän ilmeisesti on löytänyt valoa pollaan enemmän kuin tavallisella tallaajalla.Totuuden puhujien aika saattaa olla lähellä.
Mielenkiintoinen ajatus syntyi kun katsoin Norjan poliittista karttaa ja muukalaisvastainen porukka on jo maan toiseksi suurin puolue.Eivät kelpaa hallituksen vaikka voittaisivat vaalit.Kuinka pitkään suurta osaa kansasta voi pitää poissa vallasta ainoastaan siksi , että heillä on eri liturgia kuin muilla?Onko juuri tämä "seisahtanut vesi" poliittisessä kentässä se syy miksi koko homma on irtopisteiden keruuta ja heittelyä asioilla jotka eivät johda mihinkään.Muutoksen mahdollisuus on nolla koska siirtymät niin pieniä.Putki tulee ja venäjän laivasto sitä suojelee kevyttä öljyvanaa perässään vetäen.Saamme ehkä jatkaa täällä vapaana kansana...sori nyt menee juhlapuheen puolelle.Sori ..suulas olin.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Suulas. Taidat olla yksi niistä harvoista artikkelejani lukevista, jolla on jatkuvasti halua ajatella ääneen. Siinä mielestäni yksi syy ongelmiimme. Meillä ei keskustella, meillä jurnutetaan. Ja saattaa olla, että jossain vaiheessa taas kiehuu yli? Vaan minkäs teet.

Muutoksen tarve on valtava ja mahdollisuuskin melkoinen, jos sen eteen saa ihmisiä tekemään töitä. Netissä. Kotoa. Ja tiedät kyllä miten. Mutta se onkin sitten ainoa rauhanomainen vaihtoehto, joka tällaisella tavallisella tossunkuluttajalla on.

Tuosta putkesta ainakin minulle on alkanut vakiintua vahva käsitys, että se on meille ennemminkin hyödyksi kuin haitaksi.

eurooppalainen kirjoitti...

Vaihdetaan Ahvenanmaa Petsamoon! Me pääsemme eroon suurimmasta aluetuen kerjääjästä ja Venäjä saa (huolto)tukikohdan Itämerelle minne voi vaikka putken varapätkiä välivarastoida. Ja me pääsemme jäämeren porausoikeuksista nahistelemaan jahka tuo tuosta sulaa. Ja eikös suomessamme muutenkin mineraalien tonkiminen ole kovassa kurssissa tällä hetkellä. Petsamon varoilla saataisi vielä enemmän ulkomaista pääomaa tänne peräpohjolaan.
Kun sitten on ryssä vartioimassa itämerta ja satama auki jäämerelle alkaa varmaan kiinnostaa pitää koko suomi asuttuna kun peräprutkulla voi jäämereltä lähteä vaikka Jenkkilään Anchorageen.

Näin kaikki voittaa: Rollosta tulee uusi Helsinki ja se tarvii Hesan infrat ja muut palvelut. Tästä SDP:lle työpaikkoja. Malmivarat ja jäämeren öljy houkuttavat niin paljon pääomaa että OMX Helsinkiin avataan raaka-aine lista ja OPECin jäsenhakemus kolahtaa valtionkonttorin postilaatikkoon, joka kokoomusta miellyttää. Ja vihdoinkin kaikki haluavat pois ruuhkasuomesta ja kun ei ole kuin metsää mitä rakentaa niin sen hinta nousee pilviin ja puimuri- ja mersukauppiaat saavat juosta ja täysin puhtaan poydän yhdyskuntasuunnitelmalla voimme rakentaa koko kainuun ja lapin täyteen nurmijärviä joten Lahnanenkin hymyilee. Tässä jutussa ei voi hävitä!

hakki47 kirjoitti...

eurooppalainen

Luulo luulosta on harhaluulo. Olin väärässä. Vieläkin tyhmempiä vaihtoehtoja näköjään netissä liikkuu. ;-)

Tobe kirjoitti...

hakki 47 ...kuten huomaat tämä media on puutteellinen.Jos kommentoi 5 tuntia myöhemmin saa vastauksen 5 tuntia myöhemmin.Pakko siksi jurnuttaa eli kertoa mielipiteensä kerralla. Joskus pystyn siihen tyhjentävästi ja usein en.Tuskin tarvitset kommenttiani putkesta....niin se olisi ..."olen samaa mieltä kanssasi"...tyhmä kommentti.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Ei kestä kommentointi viittä tuntia. Vaikka media, luonnollisesti, on puutteellinen.

Homssula kirjoitti...

Siinä sitä olisi eurooppalainen idea, Affenanmaa pänksis Petsmoon niin loppuisi kitinä venäläisen kaasuputkesta.

Sama olisi tulos jos vaihdetataan 20 km leveä kaista käsivarren Lapista alkaen Torniojokivartta pitkin Tornioon Norjalaisille ja vastineeksi vaikka Hammerfestista Vesisaareen.

Päästäisiin tässä viimoisessa vaihtoehdossa kaiken muun lisäksi eroon ilman verenvuodatusta noista hurreista.

hakki47 kirjoitti...

Homssula

kun sinua kuuntelee Pähkinäsaaren rauhassakin on ajatusta.

Vox Populi kirjoitti...

No nyt on viisastelevien kerho päässyt vauhtiin !

Kun Vox P oli RUK:ssa joskus 1960-luvun puolivälissä, pidettiin meille eliittiporukalle oikein useamman tunnin kurssit siitä, kuinka hyvä ja tarpeellinen YYA-sopimus oli Suomelle ja suomalaisille.
Lienevät olleet vastaavat aivopesut jo Porkkalan aikoina tukikohdan siunauksellisuudesta. Mutta ehtivät sen pääkonttorin pojat palauttaa, mokomat, eikä pässyt Vox luentoja kuulemaan !

Kyllä tästä tulevasta Euroopan porttilaskimostakin vielä hyvät tarinat konfabuloidaan !

hakki 47 kirjoitti...

Kyllä maar faabeleissa, jopa cityfaabeleissa piisaa maailman tappiin.

Millä kurssilla?

Vox Populi kirjoitti...

H 47 !
Olen viime päivinä ollut kiireinen, ja blogiseuranta jäänyt vähälle.
Siksi viivästynyt vastaukseni kysymykseesi : CXVII .

hakki47 kirjoitti...

Vox

125