maanantai 21. syyskuuta 2009

Joko kohta on todellisen välikysymyksen paikka?

Välikysymyksistä on viime vuosina tullut viihdettä. Hallituksen ja opposition vuorovaikutteinen teatteri, josta ei seuraa muuta kuin uutinen mediassa. Mutta ajat ovat muuttumassa.

Vaali- ja puoluerahoitusrevohka on osoittanut kiistatta, että erityisesti kaksi keskeistä hallituspuoluetta on ottanut itselleen laittomia oikeuksia. Olipa kyseessä hyväksyttävän rahoitusilmoituksen tekemättä jättäminen, syntymäpäivien rahoittaminen, lentolippujen tilaaminen tai säätiön rahojen käyttö oman vaalityön tukemiseen uskottavuus Lahnasen hallitukseen on mennyt jo aika päivää sitten ns. suurelta yleisöltä.

Nyt ilmeisesti myös omat kohortit alkavat ymmärtää mitä kello on lyönyt. Ilman, että tehdään täydellinen puhdistus, historian kaikissa nurkissa ja samalla uskottavia henkilömuutoksia puolueitten johdossa ja hallituksessa, sekä Kepua että Kokoomusta ja todennäköisesti myös Vihreitä odottaa RÖKÄLETAPPIO Eduskuntavaaleissa 2011. Hermostuneisuus kasvaa kansanedustajissa, uutisoi YLE. Keskustan vaalirahakapina kovenee.

Tällä hetkellä syödään jo kansalaisten uskoa demokratian toimivuuteen yleensä. Poliitikot on jo todettu oman etunsa ajajiksi, puolueet verovarojen keskeisesti vain itselleen havitteleviksi, poliittisten organisaatioiden saaristo mittaamattomaksi ja  suojatyöpaikkojen luku määrättömäksi. Vähitellen kasvaa myös kansalaisten ymmärrys siitä, mihin verovarat menevät ja minne eivät. Meidän 15 miljardin puoluetuki.

Kun samanaikaisesti julkistetaan sosiaali- ja terveysalan jatkuvia leikkauksia ja esimerkiksi tietoja vanhusten epäinhimillisen huonosta hoidosta ja kun toisaalta tulee tietoon miten eturivin kansanedustaja rahoittaa omaa ja puolueen puheenjohtajan vaalikampanjaa kymmenillä tuhansilla euroilla johtamansa säätiön toimesta, jonka tehtäviin vaalirahoittaminen ei kuulu, vankkumatonkin uskovainen alkaa horjua uskossaan.

Avainkysymys onkin horjuuko jo riittävän monen Kepu- ja Kokoomuskansanedustajan usko? Vai jaksetaanko vielä sydän kurkussa odottaa, mitä tämä viikko ja ensi viikko vielä paljastaa? Jatkuuko tätä jatkuvasti syvenevää alennustilaa aina ensi vaaleihin asti? Voiko siitä alhosta enää nousta?

Vieläkö riittää Kallin ja Ravin ryhmyrinsauvassa voimaa? Vai rikkooko kansanedustajien itsesuojeluvaisto jo puoluekurin?
PS. 

Huomenna 22.9. julkistetaan elokuun työttömyysluvut. Toivotaan parasta, pelätään pahinta. Eipä ne edelleenkään hallitusta kiinnosta.

18 kommenttia:

Tobe kirjoitti...

Jos nyt pitäisi vetoja lyödä niin Kokoomus nousee suurimmaksi , koska muut ovat vielä huonompia.Kepun kenttä herää liian myöhään tajuamaan ettei peruskannattajat enää riitä pelastaamaan puoluetta.Demarit saa pienen nosun, mutta verrattuna mihin.Urpilaisen johdolla he eivät ykköspaikkaa saa.Jos edes omat eivät usko omaansa niin kuinkas sitten muut.?Se hulina mitä meillä on nyt jatkuu ja syvenee, mutta sekään ei nykypuolueita tapa.Äänestäjät eivät mene uurnille protestoimaan vaan jäävät kotiin.Ahkerat porvarit käyttävät oikeuttaan ja siinä se.Persut tekee seuraavan loikan muukalaisvastaisuudellaan ja se onkin sitten seuraava keksutelunaihe näiden rahoituspelleilyjen jälkeen.
Ai niin minähän en ole mikään ennustaja Aino Kassinen, mutta pistänpä muistiin ja katson osuinko taas oikeaan.Viimeksi meni nappiin, paitsi Kepu yllätti viime metreillä.Persut sai myös paikan enemmän kuin veikkasin.Seuraavissa Vasemmistoliitto muuten nappaa siivun demareilta tällä menolla.Jutta ei siitä tykkää yhtään.

helanes kirjoitti...

En usko suuriin muutoksiin. Ja johan siinä liemeen jouduttaisiin, jos jotkut ylikiehuneet höyrypäät nousisivat maan johtoon. ;)

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Muistanko oikein kun väitän, että Kepulla on uskovaisin ja luotettavin äänestäjäkunta? Kaupungeissa tulee takkiin. Uskon jopa, että pahasti ehkä huikan riippuen siitä millä lähtökohdilla aiemmat kepu-äänestäjät ovat olleet liikkeellä. Riippuen siitä milloin vaalit tulevat....

Hetkinen, ja helanes kanssa

Mutta hei! Uskotteko siis jo, että tästä seuraisi välikysymys, jonka seurauksena Eduskunnan enemmistö antaisi hallitukselle epäluottamuslauseen?

helanes kirjoitti...

En usko. Kohta mihinkään.

hakki47 kirjoitti...

helanes

Niin muuttuu maailma Eskoseni? ;-)

Eekki kirjoitti...

Mihinkä mahtaa perustua uskosi kokkareiden ja vihreitten vaalitappioon? Kepu tässä on selvästi eniten leimautunut ja erityisesti nyt kun säätöasioissa ilmeisesti on tapahtunut lainvastaisuuksia, jotka johtanevat viranomaistoimintaan. Mutta nämä muut?

Persut kaiketi menettävät asemiaan - ainakin odotettuja - mutta syynä on se että Timo Soini on näkymättömissä liian pitkään. Vaikka palaakin vaaleihin, niin on ollut silloin poissa ja ihmiset unohtavat.

Vasemmistossa saattanee tapahtua siirtymää Vasemmistoliiton suuntaan, jos demoilla on vetäjänään nykyinen lähinnä reaktiivisesti toimiva edustaja.

Tokkiisa kirjoitti...

Eurooppa laskee maitoa tankkiautoista jokiin.

Eilisen Hesarin mukaan maa- ja metsätalousministeri Anttila on säikähtänyt tietoja joiden mukaan koko maassa on suuria määriä metsämaita hakkuun jälkeen jätetty uusimatta metsäksi.

On syntynyt tilanne jossa metsälakeja ei noudatettu vuosien 2000 - 2004 syntyneiden 15 000 - 20 000 metsähehtaarin aukkohakkuu alueen kohdilla.

Puustoa on ollut niin paljon, että lait eivät sallineet Kemera lain mukaisten varojen käyttöä. Sadat metsäomistajat viranomaisten tieten jättivät hakkaamansa metsän uudistanmisen.

Osa aukkohakkaajista yritti raivata aukkohakkuumetsämaasta EU - tukipeltoa - ehtimättä saada metsäaluetta säädettyyn kuntoon.

Paperit tarkastuksista joita muutamissa kymmenissä tapauksissa tehtiin päätettiin piiloittaa kuntiin.

Nyt tapauksia on yritetty kaivaa esille - olisihan siellä Anttilan hoksaamassa metsässä jo monissa tapauksissa yli 2 m korkeaa taimikkoa.

Parhaat lainrikkojat reilun 10 000 peltohehtaarin potissa ovat ylittäneet laissa säädetyn uudistamisen takarajan viidellä vuodella.

Korpin nokkimatta korpin silmää.

Ministeriö, ministeri, maa- / ja metsämafia ovat paikanneet tilannetta uusilla takarajoilla.

Eipä sillä - ihan muuten vaan, sillä EU - liittymäsopimuksen v. - 92 mukaan rehua meilläkin pitäisi tuottaa pelloilla jotka ovat EU - rekisteröityjä ja valvottuja.

Hesarin vihjailujen mukaan Anttilan persuuksiella alla ihan itsekseen lämpiää
10 000 ha lakia metsän uudistamisesta rikkovaa kuntiin piilotettua metsähehtaaria.

Saapa nähdä, uskokaa, pojat edes lottovoittoon, vaikka ministetin ryysyt saattavat sitä ennen ottavaa ja syttyä persuusten kohdalta tuleen.

Tokkiisa kirjoitti...

Kyllä meillä kelpaa

Jotkut kyllä epäilivät, että monet päätehakkuun suorittaneet metsäisännät kautta maan saivat Kemera tuet vaikka myytävää puuta oli reilusti päälle laissa säädetyn.

Arkistojaan meillä metsä itse valvoo - ja tiedot ovat sopivien henkilöiden takana ja salaisia.

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Jeah!
Tämä keskustelu tulevaisuudesta on kliffaa.
Ennustaminen on siis kivaa - ja jälkiviisaus, se sitten vasta kivaa onkin. Senhän sanoi jo havukka-ahon ajattelija ja asian muistiinmerkitsi Veikko Huovinen. Värikästä on politiikka, niinkuin on se jälkiviisaankin silmä. Molemmat kotoisin samoilta suunnilta. Jälkiviisas kun istuu sen päällä.

Tobe kirjoitti...

koirat eli media haukuu ja karavaani kulkee.Ei kukaan poistu vallankahvasta huvikseen ja eipä ole isoja syitäkään nähty.Missä se rikos on joka täytyy nyt hyvittää.Ne muutamat onnettomat jotka ei avanneet suutaan samantien saavat hiukan katua..siinä se ja mikään ei muutu ennenkuin maailma alkaa taas pyöriä paremmin.Niin muuten tulevaisuudesta keskustelu on kivaa ja varsinkin jos ensin analysoi menneitä.Siinä löytyy yllättäen paljon toistuvia juttuja.Otsikot samat-asiat eri.Mediahan muuten elää sillä, että spekuloi.Iltapäivälehteen sopii seuraava:"Kansa tyrmistynyt.Ministerit vaiti!""Urpilainen vaatii jo eroa!" "Urpilainen vaatii taas eroa!" "Karpela erosi!"Tämmöttis keskustelua meillä käyrähän.Analyysia vähän..analyysi ei myy.

Pitkän linjan mies kirjoitti...

To be:lle
Analyysiä todella tarvittaisiin monenkin asian kohdalla, mutta taitaa olla niin, että sen harrastus on kovin harvoissa käsissä/päissä. Eräs vahinko on synnytetty siinä, että korkeakoulujen tiedon analyysissä on menty "tietellisen kritiikin" varjoon ja kiistellään tiedon reliabiliteetistä ja validiteetistä eipäs-juupas keskustelulla. Ei synny asiallista diskussia, ei asiallista analyysiä, eikä kehity analysoijia.

hakki47 kirjoitti...

Eekki

on ollut vähän kiireitä. Et ole ainoa ihmettelijä. Vastasin tuolla Aamulehden puolella tähän samaan.

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/onko-edessae-todellinen

hakki47 kirjoitti...

Tokkiinsa

Taitaa siellä pohjoisempana olla Maan Tapa ennemminkin Kepuli Tapa?

Valitan. Mutta tällaisena kaupunkilaispoikana olen ymmärtävinäni vain sen, että jotkut metsänomistajat jättivät täyttämättä metsänhoitovelvoitteensa - josta kai saattaa joutua käräjille - ja epäilyksesi, että MMM ministeri etunenässä auttaa näitä sumuttamaan EUta?

Monet Kepun äänestäjät lienevät sitä mieltä, että MMM on oikealla asialla. Rahat pois tyhmiltä?

Vox Populi kirjoitti...

Avohakkuista kukkaketoja. Säätiönuoret kadulle kukkia myymään. Nuorisotyöttömyys poispyyhkäisty.
Kuin vaalikarjan poliittinen muisti.

Tässä voisi kevennykseksi soittaa Peltoniemen Hintriikan surumarssin ! :-(

hakki47 kirjoitti...

Vox

Kepulit säätiönuoret lantaa pöyhimään. Työttömyys iskee kaikkiin ikäluokkiin yhtä pahasti, vaikkakin eri tavalla. Nuoriin iskiessä sen vaikutukset ovat mahdollisesti pitkäkestoisimmat, keski-ikäisiin iskiessään oireet kertautuvat perheeseen ja syrjäyttävät helpoimmin, vanhimpiin työikäisiin iskiessään se joko vapauttaa tai ylenkatsoo mutta syöksee köyhään vanhuuteen.

Ja Huonon talouden syy on huonosti toimiva demokratia. http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/2009/06/18/huonon-talouden-syy-on-huonosti-toimiva-demokratia/

Tobe kirjoitti...

Ehkä luen liikaa historiaa ja businesstarinoita tai jopa kirjoitan liiketoimintasuunnitelmia.Syntyy olo jossa ihan kevyellä tiedolla mikään ei ole vielä mitään.Media taas elää ihan toisenlaisessa todellisuudessa.Johan sen sanoo järkikin kun Salkkarit,Kotikadut ja BB:t saa miljoonayleisön, mutta kohtuullinen ohjelma missä kerrotaan Kommunismin luhistumisesta ei saa 10% niiden hömppasarjojen katsojamääristä.On vaikea uskoa että ihmiset ylipäätään lukee ja miettii asioita.Niitä vain kaatuu päälle ja niitä voivotellaan.Esko Kiesikin on jo viikon vanha juttu ja tuskin nimi muistuu mieleen.Hui kauhee.Niinpä nämä säätiöpennosetkin katoaa median sammumattoman nälän mukana alle viikosssa seuraavan paljastuksen alle."Vanhasella oli suhde naimisissa olevan naisen kanssa!""Katainen tunnustaa osaamattomuutensa Krugmanin edessä!""Urpilainen meni kauppaopistoon iltalinjalle.Koulu jäi kesken!""Häkämies ei usko kertoneensa kierreltyä totuutta valehdellessaan tukirahoista.""Häkämiehen muistia on tutkittu ja tutkimus onnistui hyvin!""Presidentti ei aio sanoa asiasta tai sen vierestä yhtään mitään!"Nuorille töitä vaikka velaksi -sanon minä.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Onneksi en enää juurikaan joudu "would be" yrittäjien liiketoimintasuunnitelmia edes arvioimaan. Mutta sekin joskus oli päätyöni. Koskaan niitä en suostunut heille kirjoittamaan.

"Huvittavinta tässä meidän poliittisessa viihteessämme on se, että niin monet tuntuvat hyväksymään kaiken maailman Vanhasten, Kaikkosten ja Niinistöjen, Kataisten selitykset kun he toteavat, että ei teossani ole mitään arveluttavaa. Ei kai herramanjee ole heidän asiansa päättää mikä äänestäjien tai median tai kenenkä muun tahansa mielestä on arveluttavaa. Saavathan he luonnollisesti moisella itseään ja tekoaan puolustaa, mutta että se menee läpi.

Ehkä kaikkein karmein osoitus siitä minkälaisessa yhteiskunnassa elämme on kaksi asiaa.

Enpä ole törmännyt ensimmäiseenkään puoluebyrokratian edustajan - en Tasavallan Presidentin, en oikeuskanslerin, en eduskunnan oikeusasiamiehen, en korkeimman hallinto-oikeuden presidentin - minkäänlaiseen lausumaan tästä touhusta. (Voi tietysti johtua itsestäni.)

Enkä ole törmännyt ensimmäiseenkään ammattilaisen ihmettelyyn siitä, miten demokratiassa on mahdollista panna asianosaiset valmistelemaan lakiehdotusta, jonka perusteella heidän tulevat tulonsa määräytyvät.

"Nuorille töitä vaikka velaksi -sanon minä." Minä komppaan. Mutta ei julkishallintoon.

hakki47 kirjoitti...

Voiko ihanammin päivä enää alkaa? Uusimmat blogit sivulle ei pääse. Taitaa weppimasterilla olla tulossa kiiru päivä. Syytä parantaa suojauksia.

Spam eli purkkikinkku on päässyt pahantekoon! Entäs kun Viagra tai pokeri eivät yksinkertaisesti ole tarpeen, eivätkä siis kiinnosta? Eikös mainonnan pitänyt olla kiellettyä? :-)

Mitä tehtiin ennen kuin meillä oli mahdollisuus blogailla?

PS.

Palvelunesto koskee kyllä usein kokonaisia valtiota. Koettakaa kestää.