perjantai 25. syyskuuta 2009

Ei hallitus tarvitse työrauhaa

En Tasavallan Presidenttinä, en edes arvojohtajana olisi huolissani hallituksen toimintakyvystä. Itse asiassa kansalaisten kannalta saattaisi olla sitä parempi, mitä vähemmän ministerit pääsisivät varsinaisiin asioihinsa keskittyä.

Myönnän, että itse olen erittäin pohteissani siitä, mitä paljastuu sitten, kun tämän hallituksen ministerit ministeriönsä jättävät. Metsähallituksen ulkoistaminen ja yksityistäminen ei hyviä lupaa.

Sen sijaan olisin huolissani kansan oikeutetun suuttumuksen ja aggression kasvamisesta sen tullessa päivä päivältä vedetyksi maailmaan, jonka moraalia sen paremmin kuin toimintatapaa se ei omakseen tunnista. Katselen asiaa luonnollisesti omien silmälasieni läpi, mutta olen aika vahvasti sitä mieltä, että suurempaa poliittista kuohuntaa saa hakea 1940-luvun lopulta tai peräti 1930-luvulta.

Ja vaikka kuohun keskipisteenä  ja ikonina on Kepu ja Matti Vanhanen, aggressivisuus kohdistuu kaikkeen yhteiskunnan toimintaan, kaikkiin instituutioihin. Tasavallan Presidentti, Hallitus, Eduskunta, Virkamieskunta, Puolueet, Ammattiyhdistykset, Etujärjestöt - kaikki ovat kohteena. Enkä ihmettele.

Eikä tilanteen paranemista oikein uskalla odottaa. Teollisuus poistuu ja työttömyys kasvaa. Eikä hallinnon eikä instituutioiden, jähme eikä rähmä poistu. Kovin muistuttaa edelleen 1920 ja 1930 lukua. Silloin seurauksena oli 1940 luku.

Entä nyt?

6 kommenttia:

helanes kirjoitti...

Eihän Tarja, sattuneesta syystä, olekaan huolissaan. Tyynnyttelee kansaa arvot kohdallaan.

hakki47 kirjoitti...

Vaan ei kohdalleen.

joukonpojat kirjoitti...

niin, tarjahan näyttävästi taas punaisia puolustaa... "puolueettomana" :)

demarien ja ay liikkeiden rahasotkuille pitäisi jo pikkuhiljaa avautua palstatilaa.. vai eikö yksikään lehti/media uskalla astua pressan tontille..

itse ay jäsenenä en pidä siitä yhtään että meidän maksamia rahoja tuhlataan itäänpäin kääntyneen puolueen rahoittamiseen!

kepun ja kokkarien summat kun on hyvin pieniä noihin verrattuna..

hakki47 kirjoitti...

joukonpojat

Eiköhän tuokin ongelma poistu, kunhan ensin Kepu ja kokokset saadaan puitua? Kunnat, jossa korruptiot ovat ilmeisimpiä, ovat vielä kokonaan käsittelemättä. Mutta sama meno löytyy myös demareilta.

Mutta jos oikein muistan, kun aikoinaan ay-maksun verovapaudesta ja työnantajaperinnästä päätettiin, perusteena kyllä käsiteltiin myös sitä, että vasemmistopuolueiden mahdollisuudet vaali- ja puoluerahoitukseen hoitaantuisivat tällä tavalla luonnollisesti.

Tobe kirjoitti...

Tuo AY-tuki ratkeaa samalla reilulla tavalla kuin muukin tuki....se menee verolle ja jäsen saa itse päättää saako hänen varojaan käyttää puoluetukeen.RAY ja muut julkiset rahakasat tukitaan kokonaan.Jäljelle jää yksityinen anteliaisuus omalla nimellä."Minä Matti Esko Juhani Veikkanen, annan täten 100€ sata euroa Timo Soinin kampanjaa varten."Mainosten nurkissa olisi nykyisten mainostoimistojen tai tukiryhmien lisäksi viittaus nettisivuille mistä voi tarkistaa tuen antajien henkilöllisyyden.Kaikki raha on korvamerkkittyä ja reilua suomalaista rahaa.
Ulkomainen tuki tulee kieltää kokonaan.Ulkomaisten Suomessa toimivien yhtiöiden antama tuki samoin.KGB-firmat out of market. Porsaanreiät mene umpeen ja luottamus palautuu.Mikä voisi oolla sen reilumpaa rahaa kuin suomalaisen Maskun/Sukarin Topin antama raha, mutta jos siinä on koplausta niin se on rikosoikeudellinen juttu...ei kuulu tähän keskusteluun.Hallituksen toimintakyvyn kanssa tällä asialla ei ole mitään tekemistä.Se höpötys on oppositiopolitiikkaa.Vihreät otti irtopisteet jäämällä pois niistä miitingeistä.Tämäkin rellestely päättyy aikanaan ja ajaa äänestäjiä sinne missä asioista puhutaan rauhallisesti ja Soinikkaalla äänellä.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Kaiken muun vielä ymmärrän, mutta etkö nyt sittenkin mene liian pitkälle? "Minä Matti Esko Juhani Veikkanen, annan täten 100€ sata euroa Timo Soinin kampanjaa varten.” Joku raja. ;-)

Ulkomainen tuki pitää erityisesti sallia. Rahastomalli kun syväpuhdistaa senkin. Saa lahjoittaa Sukari ja Stalin, Tokmanni ja Tito tai vaikkapa Hoxha ja Hitler. Se kun ei vain vaikuta kuka ja millä motiivilla lahjoittaa.

Olen äärimmäisen kiinnostunut millä vaali- ja puoluerahoituksen muutoksella vihreät ovat sielunsa myyneet. Toivottavasti oikealla hinnalla.