perjantai 18. syyskuuta 2009

Meidän suomalaisten sairas Maan tapa

Suvaitsemme poliittisen korruption. Ja puolueiden lahjonnan. Rasismin. Mutta emme saavutettujen etujemme menettämistä.

Hyväksymme poliittisen johtomme selittelyt, niitä edes kyseenalaistamatta. Milloin mistäkin. Yhteinen tekijä niille on, että he kertovat mitä mieltä he ovat ja miksi juuri he eivät ole voineet asiaan millään tavalla puuttua.

Joka kerta kun meitä suomalaisia ajattelen, tulee mieleeni suomalainen elokuva jostain vuosikymmenien takaa, jossa Ryysyrannan Jooseppi, pankolla mittään tekemättömänä makoillen,  kääntää kylkeään. EVVK.

Luuletko, että suomalainen yhteiskuntamme, siis me Suomen kansalaiset olisimme jo kypsiä ilmaisemaan oman mielipiteemme siitä, miten haluamme maatamme johdettavan?

Luuletko, että suomalainen yhteiskuntamme, siis me Suomen kansalaiset olisimme jo kypsiä arvioimaan milloin ne, jotka me hyvässä uskossa olemme valinneet asioitamme hoitamaan, käyttävät väärin ja omaksi edukseen antamaamme valtuutusta?

Luuletko, että suomalainen yhteiskuntamme, siis me Suomen kansalaiset olisimme jo kypsiä  vaatimaan valitsemiltamme edustajilta moraalista johtajuutta, hallinnon hoitamisen sijasta? Hallintoa hoitavat virkamiehet, eivät poliittiset johtajat.

Luuletko, että suomalainen yhteiskuntamme, siis me Suomen kansalaiset olisimme jo kypsiä vaatimaan puolueilta tuloksia?

Vai olisiko sittenkin vain parempi kääntää kylkeä?

6 kommenttia:

Seppo kirjoitti...

On monia asioita, missä me emme näytä olevan kypsiä itsenäisyyteen.

helanes kirjoitti...

Emme suvaitse, emme hyväksy, siedämme kuitenkin liikaa. Olemme itsellisiä ponunkeittäjiä Joosepin tapaan, mutta joudumme kuitenkin elämään "hyvinvointivaltiossamme", jota itsekkäät johtavat (yleistys tosin).
En luule, tiedän että voimme jos viitsimme.
Laiskoja kuitenkin olemme, emme siis viitsi, kylkeä pankolla käännämme ja purnaamme.

kirkkovene kirjoitti...

Seppo ja helanes

Tuntuipa hurjalta toteamuksesi. Ja, varmaan niin kuin halusit se pani ajattelemaan. Ja oikeassa taidat olla. Olkoon siitä esimerkkeinä eri aikoina rähmällään oleminen, kuka milloinkin, mihin ilmansuuntaan milloinkin ja että "laiskoja olemme, emme siis viitsi, kylkeä pankolla käännämme ja purnaamme."

Ja laiskottelevaa purnaamista pankolla jatkamme pitkään. Liiankin pitkään. Kun heräämme toimimaan on oikeastaan jo liian myöhäistä. Ja hinta sen mukainen. Onneksi niistä on tähän mennessä selvitty, hinnasta huolimatta.

Toivoa siis vain sopii, että niitä asioita, joitten vuoksi olemme kypsiä itsenäisyyteen olisi kuitenkin riittävästi.

hakki47 kirjoitti...

Ja luettuani juuri uusia paljastuksia Matti Vanhasen vaalirahoituksista, http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/71841-lehti-vanhasta-tukeneen-saation-rahat-raylta#comment-255651, taas uusi Kepu -säätiö vakaumukseni äänestää seuraavissa vaaleissa JOKU MUU Eduskuntaan 2011.

kaippa kirjoitti...

Kun aikoinani olin vientihommissa huomasin erään eron suomalaisen ja ulkomaalaisen ostajan välillä. Suomalainen on kiinnostunut siitä kuka on tuotteen tehnyt ja ulkomainen mitä tuote tekee. Uskon, että moni asia muuttuisi, kun oppisimme tarkastelemaan tuloksia eikä tekijää.

hakki47 kirjoitti...

kaippa

Mielenkiintoinen havainto. Vaikka samantyyppisissä toimissa olen ollut itsekin, enpä ole tullut kiinnittäneeksi huomiota. Se selittäisi aika paljon.

Kiitti.