sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Juhantalosta pääministeri, oikeusministeriksi Jäätteenmäki

Kun pääministerin Matti Vanhanen on akuutin, nopeasti etenevän dementoitumisen vuoksi ja oikeaksi todistettuun lääkärintodistukseen perusteella todettu olevan pysyvästi estynyt hoitamaan valtiollista virkaa, on Tasavallan Presidentti myöntänyt hänelle eron.

Perustuen arvioon, että  nykytilanteessa ei ole aikaa vaihtaa hallitusta, eduskunnan hajoittamisesta nyt puhumattakaan, Tasavallan Presidentti esittää eduskuntaryhmien puheenjohtajille, että nykyinen hallituksen hallitus jatkaisi erikseen säädettävän poikkeuslain perusteella vaalikauden lopuun, kuitenkin seuraavin vastuualuemuutoksin ja vahvistuksin:

Pääministeri Kauko Juhantalo

Valtionvarainministeri Mauri Pekkarinen

Oikeusministeri Anneli Jäätteenmäki

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyrki Katainen

Kansanhuoltoministeri Tuija Brax

Työvoima- ja elinkeinoministeri  Arto Merisalo

Eduskunnan valtionvarain valiokunta esittää kantanaan, että kyseinen poikkeuslaki voidaan valtiontalouden nykyisessä tilanteessa saattaa astumaan voimaan taannehtivasti ja ilman erillistä äänestystä lauantaina 26. päivänä syyskuuta 2009.

Päätöksestä ei voi valittaa.

6 kommenttia:

Stuubio kirjoitti...

Tasapuolisuuden nimissä esittäisin perustettavaksi Tarastin työryhmiä pohtimaan pelisääntöjä ja uusia lakeja myös muuta rehottavaa rikollisuutta koskien. Työryhmät koostuisivat kiinni jääneistä lainrikkojista, jotka koostaisivat Tarastin johtamana uudet lait siten, etteivät rikokset enää olisi mahdollisia. Uudet lait astuisivat voimaan takautuvasti työryhmän jäsenten rikoksentekohetkestä.

Entäs elvytyspaketti sitten? Kuten tiedämme, on eduskunta sikäli kiireinen ettei sen hajottaminen tule kysymykseenkään. Lomat nimittäin painavat jo uhkaavana päälle. Tämän vuoksi velaksi otetun rahan jakaminen eri sektoreille on pakko tehdä toivoen, että lain rikkojat niin hallituksessa kuin oppositiossakin TÄLLÄ kertaa kunnioittaisivat lakia. Sanktioitahan ei mahdollisen hyväveliohjauksen kohdistamista rahavirroista tule, kuten ei tullut vaalirahailmoitusten laiminlyönneistäkään.

Voitaisiinko siis ajatella, että eduskunnan lomaillessa kansanedustajien sijaisena toimisi esimerkiksi eri vankiloista valitut, tuomionsa yli puoliväliin istuneet edustajat. He taatusti päättäisivät velkamiljardien jakamisen moraalisesti yhtä kestävin, tai jopa kestävämmin perustein, sillä hehän ovat jo hyväisesti sovittaneet tekojaan yhteiskunnalle. Tietysti joku voi saivarrella, että eivät kaikki edustajat ole korruptoituneita. No, mikäli edustaja hyväksyy lakia rikkoneen edustajatoverinsa, saatikka ministerin toimet, on hän valinnut puolensa. Näitä tällä tavoin puolensa valinneita näyttäisi tällä hetkellä olevan enemmistö.

hakki47 kirjoitti...

Stuubio

long time no see

Ehdotuksesi saa varmasti ainakin vihreitten kannatuksen. Ja kun muutenkin tuosta lainsäädännön tasosta on kuulunut valituksia, loppuisivat varmasti nekin. Ei taso varmasti ainakaan huonontuisi jos kelpuutettaisi vain henkirikoksista tuomittuja.

Hyvä idea. Lähetä se kansalaisaloitteena osoitteella

Puhemiehistö
Eduskunta
HELSINKI

Laita kuoreen merkintä: "Kansalaisaloite"

Eekki kirjoitti...

Eo. lakileikittelystä tulee mieleen se vanha aatos,
että kaikki rikokset tulisi lailla kieltää. Nythän sama
voitaisiin tehdä juuri näitten samojen edustajien toimesta,
jotka jo säätivät vaaliraha-ilmoittelulain, mutta eivät
sitä noudattaneet.

Uusi rikokset kieltävä laki koskisi kaikkea, siis myös
vaalirahoitusta kaikkinensa.

Hakusessa on vielä se, että keksittäisiin laki,
jolla pakotettaisiin moraalisääntöjen noudattamiseen.

hakki47 kirjoitti...

Eekki

Moraalisäännöt, ei edes kansalaisten kokema oikeudenmukaisuus, etiikasta ja estetiikasta puhumattakaan, eivät tunnetusti taivu juridiikan termeihin. Eivät ehkä kaikkien juristienkaan? ;-)

Maalaiskepulit kirjoitti...

Maalaiskepulit pois eduskunnasta, koskee myös savolaisia sekoomuslaisia!

Vox Populi kirjoitti...

Laillistamalla jokin ennestään kielletty toiminta laittomuus vähenee !

Kun vuosikymmeniä siiten raskauden keskeytys muuttui lähes vapaaksi, laittomat abotit loppuivat, muttei tehtyjen aborttien määrä juurikaan muuttunut.

Ministerikautensa jälkeen Arto Merisalo pitäisi ehdottomasti nimittää eläkevirkaan superministeriön neuvottelevaksi virkamieheksi.