torstai 3. syyskuuta 2009

Katainen vaarallisilla vesillä

Euroopan parhaan valtiovarainministerin, Jyrki Kataisen, mukaan Suomi on ajautumassa "vaarallisille vesille", vaikka EU:ssa onkin jo merkkejä nykyistä paremmista talousajoista, kertoo ainoa valtakunnallinen ja jatkaa: Syitä tähän on kaksi. Ensinnäkin talouden nousu on Suomessa hitaampaa kuin monessa muussa maassa. Tämän lisäksi Suomen kilpailuasema useisiin muihin jäsenmaihin on arvioiden mukaan heikentymässä.

"Kun palkoista neuvotellaan, pitää katsoa tämäkin puoli. Palkoista sopijoilla on nyt iso vastuu", EU:n valtiovarainministerien kokoukseen keskiviikkona Brysselissä osallistunut Katainen sanoi.

Voi pyhä jysäys. Ensin mies rahoittaa maatalousministerin torjuntavoitot hinnaltaan 1,5 - 2 miljaria euroa, sitten metsänomistajille taannehtivan veroalen puunmyynnin verosta, arvioitu hinta noin 200 miljoonaa, lahjoittaa maataloustuotannolle, elintarviketeollisuudelle ja päivittäistavarakaupalle 500 - 700 miljoonaa, nostaa arvonlisäveroa prosenttiyksiköllä suoraan kuluttajan taskusta ja nyt kun palkoista on alettava neuvottelemaan mieheen iskee pihiys.

Jo on pojalla arvot kohdallaan.

4 kommenttia:

olavi.laine kirjoitti...

Eikös politiikan julkisuus ole sitä, että kaikilla asioilla on yhteys toisiinsa, mutta yksittäisistä asioista julkisuuteen lausuttaessa näistä yhteyksistä ei puhuta, jos toimittaja ei sitä osaa kaivaa itse esiin.

hakki47 kirjoitti...

olavi.laine

Joo. On arvot.

Sami H kirjoitti...

Se on nääs tämä savolainen työväenpuolue ajamassa etujaan.

hakki47 kirjoitti...

Tosi on. Ensin revitään 3 miljardia omille, sitten paikataan 13 miljadilla ottamalla velkaa.