keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Luottamus - Druzba. Muistatko?

Maalaisliitto on tavoilleen uskollisena esittänyt ultimaatumin. Uhkavaatimuksen. "Ellei meille paljasteta Silminnäkijän käytössä olleen valaehtoisen lausunnon yksityiskohtia tänään kello 14.00 (?) mennessä, sen voi unohtaa."

Näihin nojaa Maalaisliitto:


Laki ja Raamattu.

Eikö siinä julisteessa näin kerrottu? Joskus 1950 tai 1960 luvulta.

Nyt ei kyse oikeastaan ole kummastakaan. Ei laista, eikä raamatusta. Nyt on kyse siitä samasta Luottamuksesta, jota turtumukseen ja inhottavuuteen asti toitotimme suomettumisemme pahimpina aikoina. Jokaisen puolueen ja erityisesti Maalaisliiton toimesta. teimme siitä jopa käsitteen: Maan Tapa.

Eivät luottamusta määrittele lait. Ei oikeus. Ei se noudata aikatauluja. Eikä se edellytä uskontoa.

Sen voi kuulemma menettää vain kerran. Ja kun sen kerran on menettänyt, sen uudelleen aikaansaaminen on tuhottoman vaikeaa, jos yleensäkään mahdollista. Sillä kun oikeastaan voi olla vain "Parasta ennen" - päiväys. Ja luottamus on, jos mikä meidän jokaisen subjektiivinen oikeus. Sen ei tarvitse taipua Maalaisliiton ultimaatumeihin.

Kuka tahansa normaalilla kaupunkilais- tai maalaisjärjellä varustettu täysivaltainen kansalainen osaa ratkaista oman luottamuksensa kohteet. Minä väitän, että kansalaisten huomattava valtaosa on menettänyt luottamuksensa:
Matti Vanhaseen Suomen pääministerinä.

Eduskuntapuolueisiin, meidän yhteisten ja yleisten asioitten hoitajina.

Poliittiseen järjestelmäämme, joka ei äänestäjän näkökulmasta katsoen toimi.

Jopa hallintomalliimme, jota demokratiaksi kutsutaan ja joka alkaa yhä enemmän muistuttaa plutokratiaa.

Kyse ei ole laista, ei uhkavaatimuksista, vaan luottamuksesta. Oikeammin sen puutteesta.

11 kommenttia:

Vox Populi kirjoitti...

Näyttääkö siis siltä, että Circus Finlandian seuraava askelma on Finis Finlandiae ?
Plutokraatit Plutoon. Tai asteroidi Druzhballe !
Kyllä tämä nykyinenkin ystävällisissä ja luottamuksellisissa suhteissa maahamme oleva Isä Aurinkoinen työrukkasineen meidän asiamme varmaan haluaisi ottaa hoitoonsa ! :-( Pieni askel Putinille, Moskovan valot suomalaisille !
Ex Oriente Lux !

Vakavasti ottaen tästä on kyllä nauru kaukana !
Kekkosen aikana pantiin virkamieshallitus hoitamaan asioita, kun poliitikot kävivät kyvyttömiksi. Mutta miten ihmeessä virkamieseduskunta olisi nimitettävissä ?

hakki47 kirjoitti...

Vox

Kieltämättä, tästä on nauru kaukana. Käypä tänään Eduskunnassa ihan miten tahansa, asiat voivat mennä vain huonoksi tai vielä huonommiksi. Tässä sitä nyt sitten ollaan.

cristinaandersson kirjoitti...

Totta, nauru on kaukana - samoin luottamus.

Jotenkin vastenmielistä, että samat jotka ovat vieneet "maan tavan" väärään äärimmäisyyteen, ehdottavat nyt kilpaa miten systeemi tulisi uudistaa. Tämäkin yksi suomalainen erityispiirre - pukkeja pidetään kaalimaiden vartijoina - nyt heitä pyydetään myös parantamaan maa ja istuttamaan uutta. Mitäköhän he istuttavat? No sitä kaalia tietysti.

Eikö tässä maassa löydy muita ihmisiä kuin ne, jotka päivästä päivään, viikosta viikkoon ja vuodesta vuoteen töhöilevät päättämässä ja milloin minkäkin hankkeen osallisina. Tämä koskee myös toimittajia. Hekin ovat aina niitä samoja. Hohhoijaa.

hakki47 kirjoitti...

cristinaandersson

Kyseessä kun ei ole kansalaisten ongelma ollenkaan. Kyseessä on eliitin ja median välinen kiistely kehitetyn konseptin tekijänoikeuksista. Matti osallistui formaatin kehittämiseen ja perää nyt kepulle oikeuksia Silminnäkijästä.

Tosi-TVtä pahimmillaan.

Tobe kirjoitti...

Surullista touhua ja se ei parane sillä, että oppositio ottaa siitä kaiken irti...senkin mitä siinä ei ole.
Medialla on nyt valta ja sen edessä on syytä nöyrtyä.By the way DRUZBA oli Olvin valmistama olutmerkki mitä vietiin Kostamukseen 70 luvulla....varmaan ne jotain siitä tuotosta antoi Maalaisliitolle, joka avasi ovet...menikö peräti Kekkoselle.Pannaan tutkiva hutkiva journalisti asialle.

kirkkovene kirjoitti...

OrNot

Kuten taisi eilen jossain kirjoitellakin; meiltä loppuu resurssit jo ennen kuin Maalaisliiton kaikki Maan Tapaan liittyvä on selvitetty. Ja sen jälkeen vielä pitäisi Demarit ja Kokoomus ja RKP ainakin.

Surullinen demokratian irvikuva. osiaan.

Tobe kirjoitti...

Pitää katsoa jos vaikka pääsis pikalennolla maasta hetkeksi pois ja ilman nettiä tietysti.Kuka tätä tosi teeveetä jaksaa loputtomiin.
Kun jatkossa kaikki rahoituskuviot on auki ja huijarisäätiöt upotettu saamme uuden poliittisen kulttuurin ja ihan varmaa on, että uudet ongelmat.Olen havainnut sen, että siellä missä on rahaa tai valtaa jaossa on aina kova peli menossa.Suurissa organisaatioissa joku upotuspeli ja sulle mulle paikkajako tekeillä.Työtä tehdään kun peleiltä ehditään.Jos katsotaan nuo naisedustajat ja heidän esiintymisensä naistenlehdissä voimme kysyä onko niihin juttuihin käytetty myös työaikaa vai onko se juttu juuri sitä työtä?

kirkkovene kirjoitti...

OrNot

Suuret organisaatiot ovat ongelman ydintä. Ihminen kun osaa suhteuttaa itsensä ja arvonsa vain pieniin. Muu taitaa useimmille meistä mennä aivan liian vaikeaksi?

Yksilö vai ryhmä? Kumpaan suuntaan hallinnossamme pitäisi mennä?

Yksilö: järki, aloite, osaaminen, motiivi, vastuu
vai
Ryhmä: tiivistynyt tyhmyys, joku johtaa muut seuraa, kameli siitä hevosesta syntyy, väistely, välttäminen

Lähde sinä ulkomaille. Minä kaljalle. ;-)

Hugo Holvi kirjoitti...

Valitettavasti täytyy yhtyä edellisiin mielipiteisiin.
Joskus olisi mielenkiintoista mitata demokratiaa kansanäänestyksellä esim.tästä vaalirahoituksesta.
Sitä ehkä mitataan silloin kun maahamme tai unikuvademokratia saapuisi maahamme mitä todennäköisesti ei koskaan tapahdu.
Saahan sitä edes unelmoida.
Sama koskee EU-touhuja.Toivottavasti Irlanti äänestää toisen kerran ei.Hei,yksi maa saa kansanäänestää!!??
Tervessii vaa...

Tobe kirjoitti...

Hugo olen pahasti erimielinen kanssasi.Kansalta ei voi kysyä, koska kysymykset ovat liian laajoja kyllä ei tasoiseen vastailuun.
Siksi meillä on edustuksellinen demokratia ja hyvä niin.Kun kansalta kysytään pitääkö Suomalaisten tulla pois Afganistanista niin 35% tatsi haluta kotiutusta...kysymyshän oli väärä, koska oikea on:"Onko oikein ettei tyttöjä kouluteta ja naisten paikka on kotona miehensä mielivallan alla?"Taitaa tulla eri vastaus ihan samaan asiaan.

hakki47 kirjoitti...

Hugo Holvi ja OrNot

Toivottavasti Irlanti äänestää Lissabonin sopimuksen voimaan. Eikä sieltä Afganistanista pidä noin vain lähteä. Mutta siinä saattaisi kyllä olla arvokkaan koplailun mahdollisuus. Kun ei sieltä voittoja saada kuitenkaan.