tiistai 15. syyskuuta 2009

Suomi syöksyy lamaan?

Eduskunnan liikennevaliokunnan puheenjohtaja Martti Korhonen (vas.) heittää ilmoille radikaalin ehdotuksen nuorten liikennekuolemien välttämiseksi. Korhonen väläyttää, että nuorten liikkumista liikenteessä rajoitettaisiin iltaisin ja viikonloppuisin, ja että ajo-opetus otettaisiin osaksi keskiasteen koulutusta.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) on sitä mieltä, että autokoulun painotuksia tulisi muuttaa. Vehviläiseltä kysyttiin Ylen Aamu-tv:ssä, miten nuorten vakavia liikenneonnettomuuksia pitäisi ehkäistä.

Terveyskeskuksissa voitaisiin jakaa vanhuksille, vaikkapa yli 70-vuotiaille, ystävällisiä "unipillereitä". Se tulee olemaan välttämätöntä, sillä nopeasti kuoleva vanhus on eduksi yhteiskunnalle. Mistä muka kaikille suurten ikäluokkien edustajille saadaan hoitajat? kysyy Utrio.

Konkurssiin ajatuneen Nova Groupin liiketoimintajohtaja Arto Merisalo sanoo tänään Iltalehdessä, että Nova maksoi Tiuran matkan Thaimaasta Suomeen, koska Tiuran piti ongelmatilanteen takia päästä nopeasti kotimaahan.

Euroopan unioni on nousemassa taantumasta, mutta taloustilanne on edelleen epävarma, arvioi EU:n komissio. Tuoreen ennusteen mukaan taantuma alkoi hellittää ja EU-maiden talous kääntyi kolmannella vuosineljänneksellä huomattavasti paremmaksi kuin toisella neljänneksellä.

Sampo Pankki sanoo suhdanne-ennusteessaan Suomen työttömyyden saavuttavan huippunsa ensi keväänä. "Tänä vuonna työttömyysaste kohoaa keskimäärin 8,9 prosenttiin viime vuoden 6,4 prosentista. Ensi vuonna se yltää jo 10 prosenttiin, toukokuussa kausiluonteisesti jopa 13 prosenttiin", pankki ennustaa.

Ingressit 14.9.2009 verkkolehti Uusi Suomen pääotsikoista klo 18.30. Puheenaiheet ennen Totuuden Hetkeä.

12 kommenttia:

Seppo kirjoitti...

Tällaista uutisointia sanotaan jälkikäteen sotapropagandaksi.

Ikaros kirjoitti...

Eilen uutisoitiin Latvian valtavista taloudellisista ongelmista, taivasteltiin että työttömyys on 13,5 %. Ensi toukokuussa Suomessa ollaan siis samassa tilanteessa. Silloinko tulee totuuden hetki?

hakki47 kirjoitti...

Seppo

Mutta kenen?

hakki47 kirjoitti...

Ikaros

Huippu nähdään helmi - maaliskuussa ja seuraava, tosin kausipiikki kesäkuussa. Mihinkä numeroihin päädytään en edes usko tietäväni. Mutta en ihmettelisi, jos vuoden 2010 työttömyys keskimäärin alittaisi enemmllä kuin yhdettä prosenttiyksiköllä tuon Sampon toukokuun arvioin.

Mutta muistaa kannattaa, että todellinen työttömien ja vajaatyöllisten lukumäärä jo heinäkuussa oli 553 323 ja 20,7 prosenttia työvoimasta. (Kun virkamiehiä ei pidetä vajaatyöllistettyinä.)

Seppo kirjoitti...

Sen tahon, jolle se kuuluukin.

Tobe kirjoitti...

Matti Korhosen puolueessa uskotaan vahvasti pakkoon..se on siellä ihan perinteessä.Voi sitä lainkiertoa ja valvonnan määrää.Muurejahan ne rakentais Arhinmäkeläiset ettei porvarispoijaat sais ajella biileillään.Jollaksen muuri,Laajasalon muuri,Tapiolan muuri..Tampereelle ehkä koko kaupungin kiertävä...niin ja sillat sais suljettua kun olis kontrollikopit tyyliin Check Point Kulosaari.
Ennustin jo kesäkuussa että syksyllä notkahtaa tämä positivismi...saattaaa olla marraskuun kuura kun palauttaa meidät reaalimaailmaan.Se ei kuitenkaan pörssiä pysäytä vaan sen nousu jatkuu keväällä kuopan jälkeeen, koska se perustuu toiveisiin ja rahastukseen.Työttömyydestä suuri osa on myös pysyvää.Meidän teollisuutemme ulosliputus jatkuu ja joudumme viimeistään seuraavien vaalien jälkeen leikkaamaan julkisia kuluja.Hallitukselta puuttuu siviilirohkeutta sanoa se ääneen, koska valta vaatii äänestäjät ennekuin jatkoa on tarjolla.Olisinkin iloinen kun saisin lukea uutisen missä kunnat ja ennekaikkea valtio ilmoittaisi vähentävänsä virkoja 5% vuosivauhdilla.Kunnat ilmoittaisivat etteivät pysty yksin jatkamaan ja liittyisivät kaikki lähimpään suurtaajamaan as soon as possible.Lisäuutinen olisi nuorten innokkaiden yrittäjien nousu parrasvaloihin:"Nuoret Suomalaiset innovaatiot valtaavat maailmaa!"Sitten heräsin ja tajusin nähneeni unta.Alepan kassakone kilisi.Kurjan ruuan hinta on euroopan kalleinta.Sähkömiestä ei saa piipahtamaan edes kahdessa viikossa.Senverran on kovaa maailma ja työttömyyttä paljon ettei toimivaa työläistä saa kiinni edes puhelimella.Haloo..rahaa olis tarjolla, mutta ei kelpaa.

kirkkovene kirjoitti...

OrNot

Me yritämme saada putkimiestä ja sähkömiestä Heinolaan. Saatiin kiinni eilen. Ei uskaltanut sanoa mitään mahdollisuuksia, kun on niin kiire. Soittakaa loppuviikosta. Katsotaan sitten....

Taitaa perlkele olla kaverin osaamisella vientiä. Mutta saas nähdä. Ehkä vielä vanhoilla päivillään voisi viedä aivonsa?

Tobe kirjoitti...

Olen kääntänyt arvomaailmani ylösalas eli alasylös.Olisi pitänyt saada lapset tajuamaan, että oikea ammattimies on kuningas ja kauppatieteen maisteri turhake.
Siltä ainakin tuntuu kun yrittää saada apua mihin tahansa talonrakennus/korjausongelmaan.Tulee joskus ja vaikka lupaa ei tule.Valittaa ei voi mihinkään koska vaihtoehtoja ei ole.Myyjän markkinat 100-0.Vävypojaksi olisi sopiva saada yksi joka lajia, mieluummin kuin osastopäällikkö ilman osaamista.

PLM kirjoitti...

Otsikoista puuttuivat tulevat lakot ja sekä yleisökirjoitukset yrittämisen ihanuudesta.

Paperiliitto sanoi jo irti sopimuksensa - saanevat istua kotona pitkään kun paperinvalmistajat rahtaa Suomessa tarvittavat paperit Ruotsista ja Saksasta.

Ole onnellinen kun sait putkimiehen ja sähkärin kiinni. Ovatten ilmeisesti yrittäjiä. Ei ole varaa mennä lakkoon, mutta ei ole varaa palkata apumiehiäkään.

Kohta valtio jakaa "unipillereitä" terveyskeskuksista tarpeettomille kansalaisille. Jäljelle jäävät virkamiehet ja poliitikot pesevät toistensa selät ja näin keksittiin uusi järjestelmä demokratian tilalle - valtiososiaalinen hallintoikiliikkuja.

P.S
Tuo PLM tuntuu paremmalle kuin Pitkän linjan mies.

hakki47 kirjoitti...

PLM

long time no hear.

Saisiko nuo unipillerit sujautetuksi hallituksen iltakoulun kaffen joukkoon? Siinähän poistuisi se keskeisin tarpeettomien joukko.

kalervo1 kirjoitti...

Kaikki kommentit olivat hyviä ja älykkäitä. Toivotaan että kansalaiset eivät tämän kaiken sotkun keskellä lopullisesti menetä uskoaan vaikuttamiseen vaan vaihtavat koko rahalla ostetun hallituksen ja eduskunnan. Hieman pelottaa että reaktio menee siihen suuntaan että alle 50 % ihmisistä äänestää ja homma senkuin pahenee.

Taisto Orre

hakki47 kirjoitti...

Taisto Orre

Yksi keskeisimpiä kansalaisen tehtäviä tästä eteenpäin tulisikin olla värvätä mahdollisimman monet aiemmin jo nukkuneet ja varsinkin tähän revohkaan nyt nukahtavat uurnille. Jos heitä järjestelmä kuvottaa, tulisivat sitten vaikka kirjoittamaan äänestyslippuun JOKU MUU. Se on ainoa tapa saada merkittävä muutos poliittiseen kulttuuriimme. Eikä sekään vielä takaa mitään.

Mutta jos perinteinen tulos

Puolueita äänestäneitä 50 %
Hylättyjä 2 %
Nukkuneita 48 %

kääntyisi esimerkiksi tulokseksi

Puolueita äänestäneitä 50 %
Hylättyjä 32 %
Nukkuneita 18 %

voisimme olla varmoja, että toimiva demokratia saataisi Suomeen vielä palautettua.