maanantai 19. maaliskuuta 2012

... uskomattoman moneksi. TodellaOlemme sitten varmaan johtajamme ansainneet. Näin päättelen vasemmiston kansanedustajan Anneli Lapintien blogissaan Hyvä veli -verkostot pois valtionyhtiöistä esittämistä kuolemattomista ajatuksista. Visionäärisyydessään ne suorastaan kasvavat samalle tasolle, tosin luonnollisesti aivan eri sfääreihin, kuin toisen turkulaisen valtakunnanviihdyttäjän, Petteri Orpon "kannanotot" ennen vaaleja. 

Moraalittomuus tai puutteellinen kansalaisten moraalikäsitysten ymmärtäminen on Lapintien mielestä ilmeisesti sukupuolikysymys? Vaikka jossain määrin olen taipuvainen uskomaan naisten erilaiseen ja ehkä jopa vahvempaan ja ainakin vahvemmin jatkuvasti esille tuomaan ja esillä pitämään omaan korkeampaan moraalikäsitykseen tai eettisiin kannanottoihin, en oikein jaksa uskoa siihen, että esimerkiksi Walliinin, Finnairin ja vaikkapa kepun, demareiden tai kokiksien viimeaikaiset ulostulot olisivat leimallisesti sukupuolikysymyksiä. Valta sokaisee ja ehdoton valta... kaikki.


Hyvä veli verkon korvaaminen hyvä sisko verkostolla ei taatusti ole ratkaisu yhteiskuntaamme vaivaamaan moraalikatoon. Tulee vain meille kaikille, naisasiatukien vuoksi entistäkin kalliimmaksi. Ei liioin yhden puolueen korvaaminen jollain toisella ei liioin poliitikkojen vaihtaminen moraalisempiin. (If any.) 

Tilaisuus tekee varkaan. Jokaisesta. Aina. Ellei yhteiskunnan päätöksenteon rakenne tee sitä mahdottomaksi ja ainakin olennaisesti nykyistä vaikeammaksi.


Mutta rakenteet eivät ole seksikkäitä. Sosiaalinen yhteiskuntapornoilu sen sijaan on.


PS.


Kun joillekin poliitikoista, kaikki politiikka on aluepolitiikkaa, se taitaa toisille olla sukupuolipolitiikkaa ja kohta varmaan sukupuolisuuntautuneisuus -  politiikkaa. Odotan aikaa kun politiikka ottaa huomioon kaikkien eläinten tasa-arvon ja puhemieheksi valitaan ensimmäinen laumanjohtajapässi (saksaksi Leithammel) ja presidentiksi nimitetään hevonen. Tasa-arvon nimeen.

2 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Olisikohan Lapintie unohtanut että Finnairin hallituksessa oli aika monta naista?

Hakki kirjoitti...

Igor

Tiedä häntä? Ja kuten tänään Meilahdessa 60+ osanottajille totesin, eivät nuo naisministerit, puoluejohtajat tai edes presidentit ole sen voimakkaampina yhteiskuntamoraalissaan loistaneet.