perjantai 25. maaliskuuta 2011

Poliitikon sosiaalinen media

Petteri Orpo on turkulainen kansanedustaja ja Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja. Eduskunnassa Petteri toimii talousvaliokunnan ja kansliatoimikunnan jäsenenä. "Hyvinvointi syntyy työllä". 

Lisäksi hän omalta osaltaan korostaa poliittisen eliittimme omaksumaa käsitystä sosiaalisen mediamme manipulatiivisesta käytöstä vaalien alla. Kertominen ja käskytys on IN, kuunteleminen ja vuorovaikutus OUT. Todella valitettavaa, erityisesti puolueelta, joka väittää omaavansa korvat.

Korvista en tiedä mutta, joko herkkä hipiä tai ylisuuret liikavarpaat estävät ilmeisesti julkaisemasta kriittistä, mutta ei härskiä tai öykkärimäistä kommenttiani. Sen keskeinen viesti on ajatus/kehoitus, että linjapuhenvuoron olisi hyvä olla ymmärrettävä. Kommenti lähetin eilen noin puolen päivän aikaan, mutta ei sitä julkaistu ole. Lisäksi, kun tulleita neljää kommenttia tarkastelee, niistä kaksi on kuin samasta kynästä? Vai olisiko vain hengenheimolaisia? OrNot sen sijaan on toki tuttu.

Edellisten vaalien jälkeen on tullut tavaksi taltioida ainakin ilmipoliitikoille lähettämäni kommentit. Ja julkaista ne itse, ellei artikkelin kirjoittaja niitä julkaise. Uskoisin, että meihin puolueiden politiikkaan täysin kyllästyneitten, mutta yhteiskunnallisesti kiinnostuneittenkin mielipiteistä voisi ottaa oppia ja antaa kansalaisille aito syy äänestää. Ainakin äänestysaktiivisuuteen sillä saattaisi olla vaikutusta.

Joten, tässä kommenttini.

Orpo
Olet näemmä puolueesi kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, Eduskunnan talousvaliokunnan ja kansliatoimikunnan jäsen. Sinulla siis on ollut jo tilaisuus näyttää mihin pystyt. Arvioiden artikkeliasi toivoisin, että sinulla on jo ollut tilaisuutesi. 

Artikkelisi on yhtä konkreettinen ohjelma kuin se, jonka jokainen meistä voi Puppusanageneraattorilla luoda. Jos sinua yhtään kiinnostaa, et tässä suhteessa eroa sen paremmin ryhmätovereistasi kuin edustajatovereistasi. 
En ihmettele lainkaan, että asiamme - siis tavallisen kansalaisen asiat - ovat täysin retuperällä, jos edes talousvaliokunnan jäsen ei saa konkreettisempaa aikaan. 

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/22935/palkkamalttia-kansalaiset-vaalit-ovat-tulossa


PS. 
Mitä otsikkoosi tulee; Kyllä me kansalaiset olemme valmiita, olemme olleet jo hyvin kauan, vaan oletteko te puolueita edustavat kansanedustajat valmiita rakenteiden suureen muutokseen?

Ei kommentteja: