Joskus täytyy potkia tutkainta vastaan. Vaikka vain Japani, Fukushima tai ydinvoima ovat juuri nyt "mediaseksikkäitä" on muistettava, että meillä vaalit ovat edessä. Japanista kuitenkin syntyi mielleyhtymä maaseutuun ja maatalouteen, meidän pääelinkeinoomme.
Tukia maatalouteen ja maaseutuun menee miljardeja vuodessa. Tarkan summaa tietävät ja alan hallitsevat ilmeisesti vain kepulaiset.
Meillä on Maaseuruvirastoa ja Metsähallitusta. On valtion tukemia Pro-agrioita ja Metsänhoitoyhdistyksiä. On maatalouskouluja ja maa-ja metsätalouden laitoksia yliopistoissa. Meillä on maataloustuottajilla omana etujärjestönään mm. MTK ja kepu. Meillä on jopa on ministeriö käsittelemässä maa- ja metsätalouden asioita. Ja ELY-keskuksia ympäri maan.
Miksi meillä Suomessa hallien katot sortuvat? Maataloudessa keskimääräistä useammin.
Miksi meillä rakennukset palavat sähkövioista johtuen? Maataloudessa keskimääräistä useammin.
Miksi meillä taimen häviää saaristomereltä?
Miksi meillä turve on uusiutuva luonnonvara?
Kysymykset tulivat jälleen mieleen tänään aamu-uutisia kuunnellessani. Eikö viranomainen vaadi? Eikö neuvojat osaa vai kerro? Eivätkö tutkimuslaitokset tutki?
Kummallista.
2 kommenttia:
Turpeen aikakausi talonrakenukseen on ohi. Ruåtsalaiset tietävät sen ja niilä on 350 000 puutalon kauppa meneillään. Maalaisliitto on elänyt pitkään ja voinut hyvin. Eipä kukaan omalla ideologialaan ole Suomessa hävinnyt paitsi viimeiset kommunistit kun idän taalatuki loppui. Käänynnäisistä tuli liikemiehiä ja kapitalisteja aiemmin.
Muuten ihmettelen miksi media ja viherpiipertäjät sekä monet monet muut ovat niin kovin huolissaan ydivoimasta kun sitä on rajoillamme enemmän aseina kuin voimaloina.
Toivon myös turhaan jotain apua Libyaan. Siellä yks kahjo pistää kansaansa rauhassa raadoiksi - ehkä enemmän kuin tsunami pyyhkii toisaalla. Mutta tiedän että toiveet ovat turhia, ellei sitten uusi "teräsmies" Soini ratkaise laakista kaikki maailman ongelmat. Tieto oli valtaa. Politiikka ja mielipide on omilleen rahaa.
PLM
Taitaa todella toiveesi ns. kansainvälisen yhteisön puuttumisesta sen paremmin Libyan kuin Bahrainin kuin Jemeninkään tekemisiin osoittautua perusteettomaksi. Maailmassa on nyt vain Japani. Öljy on toki tärkeää mutta General Electric ja vastaavat generaattorivalmistajien juuri heränneet himot saada uusia kaupaksi. Varsinkin jenkeillä voi kuvitella lobbareiden olevan jo vähintäänkin varpaillaan.
Lähetä kommentti