perjantai 18. maaliskuuta 2011

Suomi kolmen rintaman sotaan?

Kovan ja inhimillisesti katsoen pitkän, kalliin ja turhan väännön jälkeen YK valtuutti halukkaat sotimaan Muammar Gaddafia vastaan. Tai oikeammin puolustamaan ns. kapinallisia Gaddafin hyökkäykseltä. Johan tuo oli aikakin. Toivottavasti päätös ei tullut liian myöhään.


Näin avattiin länsimaiden uusin rintama muita maita vastaan. Nyt sitten odotetaan missä vaiheessa  EUn valmiusprikaati otetaan käyttöön? Johan sitäkin hetkeä on saatu odottaa. Sillä ei Muammar Libyasta  kuitenkaan vain muita puolustamalla väisty. Jossain vaiheessa jonkun on siellä valta otettava. Sekalaisesta vapautusrintamasta tuskin on häntä sieltä sitä ennen pois saamaan.

Samalla Suomi kolmannen rintamansa. Ensin Afganistan, seuraavaksi Somalia ja nyt Libya. Eikä lähiaikoina toivoa kunniallisesti palata paitsi laivalla Intian valtamereltä.


Kummalliseksi ovat puolustuksemme uhkakuvat kehittyneet.


 


PS.


Päätöksenteon yhteydessä kävi jälleen selväksi kuinka kaukana länsimaisten arvojen omaksumisesta Kiina ja Venäjä ovat.

8 kommenttia:

PLM kirjoitti...

Tuntemattomassa ai8kaisemmin todettiin että salamasota oli nopeaa kulkemaan. Tänä päivänä sodankäynnin muodot ovat moninaisia ja välineistöä on maailmalla valtavat määrät. Toisaalta nämä uhat ovat pakoittaneet maita yhteistyöhön, mutta nykyään atomipommiuhka on eräällä tavoin vähentynyt, koska ne toistaiseksi ovat olleet vastuullisten poliitikkojen hallitsemina, mutta koska tahansa voi kehittyä vastuuton valtionjohtaja tai -johto, joka ei kaihda sotaa tai kansanmurhaa. Uutena terrorin lähteenä voivat olla myös valtavat varallisuus- ja elinoloerot.

Näinhän se on eikä sitä miksikään muuta. Painotan muutamaa asiaa. Ensin niistä politiikoista jotka näkevät paremmaksi nähdä naapurin uhkana;toistaiseksi ovat olleet ...
Toiseksi otetaan kahjot diktaattorit;joka ei kaihda sotaa tai kansanmurhaa...
Ja kolmanneksi;valtavat varallisuus- ja elinoloerot.

Näitä varten tarvitaan TAPPELUKSIIN TAVARAA ja sitä on esim. NATOlla. Turha kuvitella että eihän nämä meitä koske. Ei koskenut 30-luvullakaan. Eihän. Olihan kansanliitto ja ikuinen sopimus, jonka Kuusinen sopi uusiksi.

hakki kirjoitti...

PLM

Mistä ihmeestä olet tämän maailman harvinaisimman eläimen oikein pyydystänyt? Yhtä harvinainen kuin elävä lohikäärme tai Fenix-lintu. Vastuullinen poliitikko! Mistä ihmeestä sellaisen bongasit?

Itse kyllä uskon mieluummin siihen mitä Suomenlinnan Kuninkaanporttiin ja Paasikiveen on kiveen hakattu. Parempi vaan toimia jatkossakin omin päin ja avuin.

PLM kirjoitti...

Toistaiseksi.... On sitä tavaraa Ameriikoista Kiinaan ja siltä väliltä. Kyllä se jotain vastuuta on kun eivät enää, sen jälkeen kun FatBoy ja LittleMan olivat "koekäytössä", eivät ole niitä ympäriinsä roiskineet. Niitä meinaan on - ja paljon. Ihan tuossa naapurissakin.

hakki kirjoitti...

PLM

Ei siis vastuullisia vaan pelkääviä?

PLM kirjoitti...

"Ei siis vastuullisia vaan pelkääviä?"
Kyllä, he pelkäävät;
1. toisiaan, 2. vastuuta, 3. valtansa menetystä, 4. rahan menetystä.
Eivät pelkää;
1. valeita 2. tyhjänpuhumista 3. nähdä vikoja muissa 4.vilppiä

Siksi he ovat mitä ovat. Ikävintä on se, että he haluavat intohimoisesti järjestää muiden asioita ja elämää olemalla ainoan oikean totuuden asialla - omansa.

ToBe kirjoitti...

Taas nähtiin kuinka surkeaa tämä euroopan/lännen jahkailu on.Pitää odottaa milloin Putinille ja Kinuskeille sopii mennä mukaan.Obama ei tee yhtään mitään, koska kuitenkin haukutaan.Sarkozylle käy yhtä huonosti kun innostui suurmieheksi vaikka pitäisi itse nähdä oma pienuutensa.Gaddafi naruttaa ja ampuu vastustajat upoksiin ennenkuin ensimmäinenkään Tornado on Libyan taivaalla.Onneksi meillä on Halonen!Tarja antaa kohta käskyn hyökätä ja valmiusprikaatit painuvat kuljetuskoneessa autiomaan hiekaan heikkoja puolustamaan...ai niin se olikin paha uni.Eihän ne sinne mene kun uuden idean mukaan intissäkin voisi hyödyntää paremmin erilaisia osaamisia...niinkuin nyt mitä Libyassa?

Vaalien jälkeen maamme nimetään uudelleen...uusi nimi on: Soinila

hakki kirjoitti...

PLM

Eikö olekin tavallaan masentavaa, että ne eivät pelkää sitä porukkaa, jota heidän pitäisi pelätä? Meitä.

hakki kirjoitti...

OrNot

Tarja ... komentamassa asevoimia...hyökkäämään...Libyaan!! Älä kuule unta näe, että meidän kunnon pasifistimme moista komentoa omaehtoisesti antaisi.

Olisikohan niin, että hyökkäyshaluiset unohtavat niiden ihmisten olosuhteet, joita yrittävät puolustaa? Kun aikoinaan kenraali Wavelliltä kysyttiin mikä Pohjois-Afrikasta muka niin erilaisen sotatantereen hän totesi mm. "Its just flat sand."

Eli raskailla hyökkäysaseilla varustettu motorisoitu armeija tekee siellä melkein mitä tahansa sellaista porkkaa jahdatessaan, jolta vastaavat puolustusaseet puuttuvat. Eikä matka Agedabiasta Benghasiin ollut pitkä vuonna 1941. Tuskinpa niistä ajoista kovinkaan paljon pidentynyt.