tiistai 22. maaliskuuta 2011

159 Tomahawkia ja 4 Miragea Qatarista

kertoo ns. kansainvälinen yhteisö lähettäneensä Libyaan. Ensimmäisenkään aikaansaamasta tuhosta ei ole kuvaa ollut näytillä. Ranskalaisen Rafael-lentokoneen pommituksen jälkiä saatiin "ihailla" Bengasista etelään, jossa muutamat sotilasajoneuvot olivat tuhoutuneet. Muuten on kuultu räjähdyksiä.

Kertovat, että 40 Gaddafin armeijan tankkia piirittää ja tulittaa Zintanin kaupunkia eteläisessä Libyassa. Google Earth ei tunne kaupunkia, mutta alueella on kyllä kylä, jonka nimi on Dirj. Jos sitä ei 40 tankkia, ilmeisesti modernisoituja T-72 saman tien tuhoa, niin onpa varsinainen sotajoukko. Vaan miten ne pääsivät sinne, ns. kapinallisia hätyyttämään?

159 Tomahawkia vastaa tulivoimaltaan (räjähdysainekiloina mitaten) noin 80 toisen maalimansodan Junkers JU-87B2 kuormaa tai samaa määrää V-1, joita Lontooseen ammuttiin. Vaikka räjähdysaineiden teho on varmasti kasvanut 1940-luvulta olettaisi, että jossain joku esittäisi kuvia tai muita todisteita pommituksen tehokkuudesta. Vai olisivatko vielä sotasalaisuuksia?

Sodan sumussa ei kuitenkaan kannata paljoa arvoa antaa osapuolten tarkistamattomille tiedotteille voitoista tai tappioista, tekemisistä puhumattakaan. Lukumäärät eivät välttämättä ole edes suuntaa antavia vaan omanlaisensa ase taistelussa ... voitosta.


PS.
Otsikossa mainitut 4 Miragea on Qatar tarjonnut valvomaan lentokieltoaluetta. Ei ilmeisesti luomaan sitä. Arabien merkittävä panostus Aamunkoitteelle?

PPS klo 11.22
Aiemmassa otsikossa ja itse artikkelissa mainitut 40 tankkia oliva Libyan hallituksen, eli Gaddafin tankkeja.

Ei kommentteja: