keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Nokian YT, Ollila ja eduskuntavaalit

Milloin mahtavatkaan alkaa NOKIAn YT-neuvottelut? Ja milloin ovat Eduskuntavaalit 2011? Milloin Jorma Ollila ilmoittikaan virallisesti tukevansa Kepua?


Ei kuvittelisi, etteikö kuka tahansa, ikänsä tässä maassa asunut, voisi jo tästä laskea mistä on kysymys. Ihan samalla vääjäämättömyydellä kuin 1+1=2, kepulle taas torjuntavoittoa haetaan. Jos Nokia ilmoittaisi ennen vaaleja kuinka paljon väkeä saa lähtöpassit, torjuntavoitosta ei siitä kannattaisi edes puhua. Ja varsinkin Oulussa ja Uudellamaalla tulisi takkiin niin, että raikaa.


"Näköpiirissä ei ole mitään sellaista, joka olisi erityisesti Suomen kannalta kamalaa tai antaisi aihetta väitteelle, että Suomea ei olisi kohdeltu hyvin." sanoo Jorma Ollila USn mukaan. Milloin mahtoikaan Stephen Elop ilmoittaa yhteistyöstään Microsoftin kanssa? Ja Mauri Pekkarinen päätöksen vaikutuksista Suomessa?


Uskommeko todella kaiken mitä meille mediassa kerrotaan? Vai uskommeko mieluummin, että Ollila joko ojentaa auttavan kätensä kepulle tai on alkanut käydä presidenttivaalikampanjaansa?


 


PS.


En syytä ketään. Ja saahan puoluettaan ja kavereitaan auttaa. Kukin kykynsä mukaan.


Mutta asiat eivät aina ole niin kuin miltä näyttää. Eivät varsinkaan politiikassa. Eikä meiltä suomalaisilta, ainakaan vielä, ole ääneen ajattelu kielletty.

9 kommenttia:

Juska kirjoitti...

Kas kun huomasit!Hybvä1 Olen oikein odotellut milloin ko. asiasta kirjoitetaan. En nimittäin ole asiasta nähnyt yhteenvetoa missään. Voiko toimittajat olla noin "ajattelemattomia" vai onko tuo ollut tietoista hiljenemistä. En kyllä löydä mitään syytä.

Ottaen huomioon Ollilan puolue- ja etenkin polittiikasidonnaisuuden, oli aivan selvää, että vaaleilla täytyi olla vaikutusta siihen miten Nokian muutoksista tiedotettiin. Ei haluttu sotkea poliittista kenttää ko. ikävillä tiedoilla.
Sama mielestäni pätee Nokian strategian ja MS-sopimuksen julkistamiseen. Asiat ovat hyvin / yllättävän pian selvillä kunhan vaalit on käyty.
Tuo vain saattoi johtaa sijoittajia harhaan.

hakki kirjoitti...

Juska

Kiitti vaan.

Sanot "Ei haluttu sotkea poliittista kenttää ko. ikävillä tiedoilla." Siitä tuskin on kysymys? ;-) Sen sijaan siitä, että halutaan turvata kepulle - nyt Nokian ja Ollilan tuella - edes jonkinlainen äänimäärä seuraavissa vaaleissa. Ja ehkä rakentaa Ollilalle soma presidenttipolku kepun ehdokkaana? Sillä Paavo ei kelpaa edes kepuleille.

Tämä "uskomaton", "mustamaalaava" ja "lapsellinen" väitteeni yritetään varmasti kieltää kaikissa mahdollisissa medioissa ja kaikilla mahdollisilla tavoilla ja perusteilla, ellei sitä sitten yritetä vaientaa kuoliaaksi. Mutta näin vaalien alla se on syytä tuoda esille, sen jälkeen ei kukaan enää asialle voi mitään.

Uko

ToBe kirjoitti...

Ollilan näytöillä ei nousta enää presidentiksi.
Toisaalta ei kai kukaan kuvittele hänen siihen virkaan haluavan.Eihän se duuni kelpaa edes Rehnille ja Niinistölle.?
Joku porkkana siihen virkaan tarvitaan.Nyt ei ole mitään.Mitä Ollila saisi päästyään pressaksi?Patsaan kuoltuaan?
Minkä lupauksen Arvojohtaja Ollila antaisi kansalle uudenvuodenpuheessaan? Ei en todellakaan keksi sitä.
Taitaa se pressapeli alkaa heti näiden vaalien jälkeen.Meillä on onneksi suora kansanvaali ja sehän noita kepukoita ja Demareita kiukuttaa.Timo Soini menee toiselle kierrokselle ja Viherpiipertäjä saa valita patamustan tai pikimustan väliltä.

hakki kirjoitti...

OrNot

Pressapeli on jo alkanut, etkö ole huomannut? Viimeistään silloin kun Paavo ilmoitti halunsa uhrautua. Haaviston vastaavaa ilmoitusta en oikein pidä aloitusmerkkinä, vaikka siitäkin jo on aikaa. Ja syvä hiljaisuus ympäröi Saulia jo kauan aikaa.

Eihän Ollila siitä mitään saa, mutta kenet muun kepuleista uskot edes voivan tulla valituksi? Ja kepulit osaa saada uskovaisensa "uhrautumaan". Katso miten kävi Vanhasenkin lopuksi.

Mutta Ollilan presidenttiyspolku ei vielä ole pohde ollenkaan. Eduskuntavaalithan nyt ovat edessä. Hänen(?) aktiivinen(?) tukensa kepulle saattaa hyvinkin mennä niin pitkälle, että Nokia pidättäytyy ilmoittamasta yksityiskohtia "massiivisista" henkilöstövähennyksistä ennen vaaleja.

Kysyisinkin, miksi ei?

ToBe kirjoitti...

Salaliittoteoria alkaa mennä yli hilseeni.Ollilalla on ihan riittävästi omiakin ongelmia.Vaikka hän symppaa kepua ja olisi ehkä aikanaan saattanut astua politiikan poluille, ei hän lähde mukaan kuin varmana voitostaan.Voitto ei ole todellakaan hänelle varattu.
Saulissa on samaa ongelmaa.Haluaa ehkä mukaan, mutta kerran hävinneenä ei halua kokea samaa uudelleen.Pitäisi olla laajempi joukko pyytämässä kuin Kokkarien kivat kaverit."Kansanrintaman" ehdokkaana Sauli lähtisi ilman muuta.
Jos ovat mielenkiintoiset nämä vaalit niin yhtä erikoista on tarjolla pressanvaaleissa.Jos Haavisto tumman kaverinsa kanssa lähtee toreille ja turuille ja vastapooliin ilmestyy joku Homokammoinen Soini niin saamme shown jolla on jo kansainväliset markkinat.
Yhtä ihmettelen.Missä on se vahva nainen, joka lähtee ehdolle?Biaudet ei ole sellainen nimi jolla kuohuvat korkataan.
Kuka on se demari? Presidentti Maria Guzenina Rickhardsson kuulostaisi aika eksoottiselta tullakseen valituksi näillä lakeuksilla.
Naistennipistelijän maineen saanut Liikanen saatiin jo sivuraiteelle pankkiholviin.Kuka on se vapaa ja hohdokas demari.No sellaista ei ole ja siksi demarit etsivät jostain jonkun naisen.Homot varattu.Homokammoiset varattu.Uskottavat (Niinistö) ja kokeneet (Väyrynen) ehdokkaat varattu muille.Jää siis sopivan naisen etsiminen.Se on demarien osa.Mutta jos Kepu löytää naisen ensin...siinäpä pulma.Lapset jo kysyy voiko presidentti olla myös mies?

hakki kirjoitti...

OrNot

Salaliittoteoria? Ei Ollilan kepua tukevasta roolista eduskuntavaalien osalta ole epäilystäkään. En valitettavasti muista sitä missä hän sen mainitsi muutamia viikkoja sitten. Se onko Nokian YTn aikataulu hänen aikaansaannos tai yleensäkään tarkoitettu kepun tukemiseksi on mielestäni itsestään selvää. En voi väittä, että varmaa.

Ollilallakin on varmasti ongelmia. Eikö meillä kaikilla? Ainahan voi olla, että keput löytävät jostain sen etsimäsi ihmeellisen (iha)naisen? Kävisikö Sirkka-Liisa Anttila?

Presidentinvaalit eivät kuitenkaan ole vielä edes ajankohtaiset, vaikka kampanja on jo menossa.

ToBe kirjoitti...

Sikatilan emäntä vastaan luomutalonpoika.

Juska kirjoitti...

Tämähän meni vallan presidenttipeliksi, tämäkin keskustelu. Jo. En usko Ollilan presidenttiydestä innostuvan. Tai sittenkin, onhan hänessä hiukan tuollaista keekoilevaa esillä olijaa, kaikkitietäjää, ja kaikkiin hommiin ja hallituksiin menijää vaikka Nokiassakin olisi ollut tekijälle töitä. Mutta, tasavallan presidentti, hmm, onhan siinä jotain ikääntyvälle, mutta vireaälle henkilölle. Haksahtihan Ahtisaarikin.

Mutta pari sanaa tuosta Nokian ajoituksesta. Tosiaan olen ihmetellyt, että vaalien ja Nokian "kriisitiedottamisen" viivästymisen yhteydestä ei ole puhuttu tai kirjoiteltu.

Kallasvuo sai potkut vajaa vuosi sitten. Kuka uskoo, että kaikki tapahtui "yllättäen", potkut ja suuren firman kriisi? Olivatko ne ylipäätään "potkut"? MS:n ja Nokian neuvoteluista oli viitteitä jo kun erään johtajan risteilijä kävi Suomessa. Valitaanko Nokian kokoiselle firmalle toimitusjohtaja pikavauhdilla? Ja onko NOkian kokoisen firman pakka sekaisin ja sovitut sopimukset auki niinkin myöhään kuin tammikussa 2011?
Mielestäni ei tai sitten pakka on tosi sekaisin. Siis kyllä vaalit ovat olleet tulppana kaikelle, ja tiedon vyöry saa vauhtia heti kun uusi eduskunta on saatu selville.
Ja jos näin on, sijoittajia on vedetty höplästä.

hakki kirjoitti...

Juska

Kaikki tapahtuu yllätyksenä niille, joille mikään ei koskaan tapahdu yllätyksenä. Usko pois. Ja juuri Nokian tai vastaavan kokoisen yrityksen pakka on sekaisin heti, kun tapahtuu jotain. Mitä tahansa tavallisuudesta poikkeavaa. Tässä nimenomaisessa tapauksessa väitän, että eduskuntavaalit ohittavat painoarvossaan sijoittajien höplän.