keskiviikko 2. maaliskuuta 2011Uusi "kurkkudirektiivi"?


Suomalaisyhtiö lopettaa muovisten tuttipullojen valmistuksen, koska tehtaan laitteet eivät sovi yhteen EU-direktiivin edellyttämien uusien valmistusmateriaalien kanssa. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira tutki vuosi sitten suomalaisia Ainu-tuttipulloja. Silloin niiden ei todettu olevan haitallisia. Valmistajayhtiön toimitusjohtaja pitää koko direktiiviäturhana ja väitteen haitallisuudesta, perustuvan pelkästään tunteeseen. Guggenheim Helsinkiin


"Helsinki tilasi Guggenheim säätiöltä 1,85 miljoonaa euroa maksavan selvityksen, voisiko neljännen Guggenheim-museon rakentaa pääkaupunkiin." ”Samalla kehitämme Helsinkiä hauskana, avoimena ja rouhean innovatiivisena kaupunkina.” Näin kertoo kaupungin taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirén. Eikö Helsingissä todellakaan ole riittävästi taidemuseoita? Pelkän hauskan, avoimen ja rouhean innovatiivisen kaupungin kehittäjäksi Guggenheimistä tuskin on.


Vai onko niin, että Helsingin taidemuseolla ei ole riittävästi musoita? Niistäkin toinen remontissa.


Voisiko ajatella, että Helsingin taidemuseo "omisi" itselleen kaikki kaupungin alueella olevat taidemuseot? Tai edes jonkinlaisen markkinoinnin ja näyttelysuunnittelijan koordinoijan roolin? Saisi johtajakin sitten ihan oikeita töitä. Ei tarvitsisi uutta kivikasaa rakentaa.


Mutta jos sellainen nyt sitten halutaan, voitaisiko se sijoittaa johonkin sellaiseen Suomen kaupunkiin, joka on taidemuseon tarpeessa? Ja joka on valmis kantamaan kustannukset sekä Muuttotappioalueelle? Luoteis-, Pohjois-, Koillis-, Itä- tai Kaakkois-Suomeen? Sillä edellytyksellä, että kantaisivat tuon selvityskustannuksen ja siitä aiheutuvat muut kustannukset.


Mutta jos sellainen nyt sitten erityisesti Helsinkiin halutaan, voitaisiko se sijoittaa tarjolla oleviin rakennuksiin tai rakenteisiin? Eduskunnan maanalaisiin 200 miljoonan lähettämötiloihin? Tuomiokirkon kryptaan? Linnanmäen tai Pasilan vesitorniin, sivutoimipaikkoina esim. Lauttasaaren vesitorni? Muutaman vuoden kuluttua vapautuvat Hietalahden telakan tilat? Tai miten olisivat Kruunuvuoren kalliosäiliöt?


 


Maahanmuuttajalapsien määrää kouluissa rajoitettavaEn väitä, etteikö suomenkieltä ymmärtämättömien maahanmuuttajalasten suuri osuus luokassa aikaansaa suuria opetuksellisia haasteita. Varmasti löytyy keinoja helpottaa opettajien työtaakkaa esimerkiksi hajasijoittamalla maahanmuuttajalapsia lähialueiden muihin kouluihin. illoin kun muita kouluja on tarjolla. Ja ainahan voidaan opettajille antaa ylimäärisiä tukihenkilöitä ao. lapsien opettamiseen.


Mutta minneköhän kansamme kynttilät ajattelivat sijoittaa ne maahanmuuttajalapset, jotka eivät "kiintiörajoitusten" vuoksi mahdu alueensa kouluun?


 

Ei kommentteja: