keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Taitavat Ike ja KMS olla vain nyhräileviä tumpeloita?

En ole ainakaan kuullut, että Ike Kanerva olisi syyllistynyt sen paremmin judoon kuin karateenkaan, en edes yritykseen ajaa Ladalla halki Venäjän lännestä itään, en ampumassa jousella valaita, halimassa jääkarhuja, paijaamassa tiikereit tai ajamassa F1 kilpuria. Iken musikaaliset kyvytkin ovat minulle tuiki tuntemattomia.


Vladimir Putin sen sijaan panee kaikessa paremmaksi. Hän ei edes tyydy ottamaan vastaan vaalitukea pyöreitten vuosien pippaloiden juhlistamiseksi. Hän osallistui joulukuussa laulavana ja flyygeliä soittavan tähtenä venäjän syöpäsairaille lapsille järjestettyyn hyväntekeväisyyskonserttiin. Sen järjestäjänä on Federation, uusi ja tuntematon järjestö, ja joulukuun konsertti oli ensimmäinen sen järjestämä tapahtuma. Moscow Timesin mukaan järjestön taustalla vaikuttava ja konserttia järjestämässä ollut Vladimir Kiseljov on Putinin entinen alainen presidenttiajoilta. Eipä tainnut KMSllä ja Yli-Saunamäellä oikeastaan olla kuin se yksi ja ainoa keikka?


Yleisesti ottaen hyväntekeväisyyden tarkoitus lienee kerätä varoja "hyvään" tarkoitukseen? Tavalla tai toisella? Mutta Venäjällä kaikki on toisin. Sisäänpääsymaksuja ei kuulemma ollut näihinkään pippaloihin vaikka toisen tiedon mukaan paikka maksoi 1.000.000 ruplaa, noin 28.000 euroa. Outo tapa kerätä varoja.


Jälkikäteen on kuitenkin pääministerin lehdistösihteeriltä saadun tiedon mukaan saatu kerättyä sponsseja siten, että kolmeen sairaalaan on löydetty konsertin jälkeen lahjoittajia sen verran, että kolmeen sairaalaan voidaan hankkia uusia hoitovälineitä. Mutta sen paremmin rahan kuin hoitovälineiden määrästäkään ei puhuta mitään.


Kuinkahan monta miljoonaa tai kymmentä miljoonaa euroa - ei ruplaa - on taas löytänyt, tai vielä löytää tiensä parempiin taskuihin? Vaan eihän sekään meille kuulu. Eihän?


 

6 kommenttia:

GranpaIgor kirjoitti...

Ja tietolähteesi on tietenkin 110% luotettava? Lehti joka oikeasti kertoo mitä maassa tapahtuu?

Ymmärrän että et pidä Putinista. En välttämättä minäkään pidä kyseisestä herrasta. Mutta en oikein jaksa innostua tuon tyyppisestä loanheitostakaan.

hakki kirjoitti...

IsoIgor

Minulla on kieltämättä aika korkea käsitys ollut mm. Hesarin journalismin tasosta. varmaan aivan liiankin korkea?

Mutta mistäpä minä oikeasta totuudesta tässäkään asiassa tietäisin? Tuskin tietävät osallisetkaan?

GranpaIgor kirjoitti...

Hakki! Käsityksesi Hesarin journalistisesta tasosta on sinisilmäinen. Hesari on ollut jo pitkään suurin demarilehti, nykyisin kai kallellaan kepuun. Mutta osaa sopivasti vaieta poliittisen eliitin toivomalla tavalla. On hesaria jo muutama vuosikymmen pitänyt lukea rivien välistä jos nyt sieltäkään löytyy niitä Janne Virkkusen kehumia "mitä maassa tapahtuu" uutisia. Hesari on ollut kevyesti haukkuva vallan sylikoira. Ei sitä turhaan pravdaksi nimitellä :)

Ylen toimittajiin voi luottaa ihan yhtä hyvin.

Niin yllättävältä kuin se ehkä tuntuu niin ainakin minun käsitykseni mukaan paras valtakunnallinen sanomalehti kansainvälisellä puolella on HBL. Kotimaan puolella silläkin on oma painolasti RKP.

hakki kirjoitti...

IsoIgor

Olet toki oikeassa. Mutta tuskin ne paljon YLEn tasosta jäävät. Kolme uutista kärjestä YLEn nettisivulla:

Postilaki läpi eduskunnassa
Kiviniemi: Opposition käytös epäisänmaallista
Kansannousut jatkuneet kiivaina

Vaikkei minulla mitään Håblaa vastaan ole, tulee harvoin luettua edes netistä.

fundeeraaja kirjoitti...

Ike on syntynyt kultalusikka suussa. Pelimies kiireestä kantapäähän. Vihje itään riittävän arvovaltaiselta taholta niin Putin suostuu olemaan meidänkin pääministerimme. Pantaisiin meidänkin Hadarkowskit poseen ja nuoriso saisi tukiopetusta isänmaallisuudesta.
Granpalgor oivaltaa millä sanomalehdet elävät. Hesari ei hauku edes kevyesti, korkeintaan murisee. On niitäkin, jotka kuulevat sen kehräävän. Moni epäilee onkohan koira ollenkaan. Kynnettömänä kissana HS:ää valveutuneimmat pitävät.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Älä edes ehdottele moisia. Ei meistä kukaan tiedä mistä Halonen Vladimirin kansa viimeksi keskusteli. Ei tainnut mukana ollut edes tulkkia? Vaan ehkä Tarja vain varautui tavallista vaikeampiin hallitusneuvotteluihin vaalien jälkeen. On sitten jokeri hihassa.

Vähän ovat, kaikki, KMSn johdosta skarpanneet. Mutta vahtikoiraksi ei varmaankaan kukaan ole vielä edennyt. Mitä lie rakkeja lienevät.