perjantai 25. maaliskuuta 2011

Poliitikon sosiaalinen media

Petteri Orpo on turkulainen kansanedustaja ja Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja. Eduskunnassa Petteri toimii talousvaliokunnan ja kansliatoimikunnan jäsenenä. "Hyvinvointi syntyy työllä". 


Lisäksi hän omalta osaltaa korostaa poliittisen eliittimme omaksumaa käsitystä sosiaalisen mediamme manipulatiivisesta käytöstä vaalien alla. Kertominen ja käskytys on IN, kuunteleminen ja vuorovaikutus OUT. Todella valitettavaa, erityisesti puolueelta, joka väittää omaavansa korvat.


Korvista en tiedä mutta, joko herkkä hipiä tai ylisuuret liikavarpaat estävät ilmeisesti julkaisemasta kriittistä, mutta ei härskiä tai öykkärimäistä kommenttiani. Sen keskeinen viesti on ajatus/kehoitus, että linjapuhenvuoron olisi hyvä olla ymmärrettävä. Kommenti lähetin eilen noin puolen päivän aikaan, mutta ei sitä julkaistu ole. Lisäksi, kun tulleita neljää kommenttia tarkastelee, niistä kaksi on kuin samasta kynästä? Vai olisiko vain hengenheimolaisia? OrNot sen sijaan on toki tuttu.


Edellisten vaalien jälkeen on tullut tavaksi taltioida ainakin ilmipoliitikoille lähettämäni kommentit. Ja julkaista ne itse, ellei artikkelin kirjoittaja niitä julkaise. Uskoisin, että meihin puolueiden politiikkaan täysin kyllästyneitten, mutta yhteiskunnallisesti kiinnostuneittenkin mielipiteistä voisi ottaa oppia ja antaa kansalaisille aito syy äänestää. Ainakin äänestysaktiivisuuteen sillä saattaisi olla vaikutusta.


Joten, tässä kommenttini.


Orpo


Olet näemmä puolueesi kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, Eduskunnan talousvaliokunnan ja kansliatoimikunnan jäsen. Sinulla siis on ollut jo tilaisuus näyttää mihin pystyt. Arvioiden artikkeliasi toivoisin, että sinulla on jo ollut tilaisuutesi. 


Artikkelisi on yhtä konkreettinen ohjelma kuin se, jonka jokainen meistä voi Puppusanageneraattorilla luoda. Jos sinua yhtään kiinnostaa, et tässä suhteessa eroa sen paremmin ryhmätovereistasi kuin edustajatovereistasi. 


En ihmettele lainkaan, että asiamme - siis tavallisen kansalaisen asiat - ovat täysin retuperällä, jos edes talousvaliokunnan jäsen ei saa konkreettisempaa aikaan. 


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/22935/palkkamalttia-kansalaiset-vaalit-ovat-tulossa


 


PS. 


Mitä otsikkoosi tulee; Kyllä me kansalaiset olemme valmiita, olemme olleet jo hyvin kauan, vaan oletteko te puolueita edustavat kansanedustajat valmiita rakenteiden suureen muutokseen?


 


 


 


 

10 kommenttia:

GranpaIgor kirjoitti...

Olkoot puolueita edustavat kansanedustajat tai ehdokkaat valmiit tai ei rakenteiden suureen muutokseen niin muutos tulee väistämättä.

hakki kirjoitti...

IsoIgor

On menossa jo. Mutta ovatko poliitikot edes riittävän osaavia sen muutoksen edellytyksiä analysoimaan, tarkoituksenmukaisiin toimenpiteisiin ryhtymisestä puhumattakaan, onkin kysymys. Jos talousvaliokunnan jäsenen ja eduskuntaryhmänsä varapuheenjohtajan käsitys sosiaalisen median käytöstä ja viestin substanssista ovat tätä "poliittisen munkkilatinan" tasoa voi vain ihmetellä.

ToBe kirjoitti...

Poliitikoilla on nyt kovin vaikeaa.Pitää sanoa olevansa mukana sosiaalisessa mediassa.Mukanaolo ei tarkoita sitä, että poliitikko ehtisi vastata yhteenkään kysmykseen.Syntyy siis purkautumatonta raivoa ja vihaa noita korvattomia kohtaan, jotka itse esittävät ja vaativat mutteivat keskustele.Eivät myöskään anna vastauksia etukäteen-eikä jälkikäteen.Kyllähän me kaikki osaamme kysyä ja unelmoida, mutta eikö siellä politiikassa pitänyt johtaa tätä porukkaa eteenpäin?

Odotan edelleen vastausta sähköpostiini Eero Heinäluomalta ennen vaaleja 2007.

Yksi mielenkiintoinen lisä on tullut sitten viimevaalien.Me kaikki kelpaamme kaikkien ehdokkaiden facebook "ystäviksi".
On se hienoa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Varmaan me kelpaisimme, mutta kun he eivät kelpaa. Etenkään silloin kun he edustavat puoluettaan he eivät kelpaa. Vaikka yksityishenkilönä kelpaisivatkin.

"mutta eikö siellä politiikassa pitänyt johtaa tätä porukkaa eteenpäin?" Niin piti. Vaan kun ei. Ja nykytoiminta on lähinnä harhaanjohtamista. Ja vielä vastuutonta harhaanjohtamista.

Eikö vaalikiertueen tarkoitus, käytiinpä sitä missä muodossa tahansa, ole vahvistaa äänestäjien käsitystä ehdokkaan kyvystä hoitaa yleisiä ja yhteisiä asioitamme? Siitä äänestäjä ei voi vakuuttua vain kertomalla ja käskemällä. Hänen on voitava kysyä ja saada vastauksia? Vaikka, eipä silläkään enää kai väliä ole? Vastauksen voi kirjoittaa täälläkin kuka tahansa. Ja varmaan usein kirjoittaakin. Ja ennen kaikkea; ei ehdokkaan mielipiteellä ole loppupeleissä, siis mahdollisessa äänestyksessä mitään väliä. Siitä pitää huolta, aivan oikein, perustuslain jatkuva ja järjestelmällinen rikkominen.

ToBe kirjoitti...

Olen hiljalleen oivaltamassa ettei poliitikoissa mitään vikaa ole vaan vika onkin kansassa.
Kansa ei tiedä ketä istuu hallituksessa.Kansalta on turha kysyä opposition tai hallituksen ohjelmasta yhtään mitään.
Kansa ei tiedä mitään EU:n toiminnasta.Kansa ei edes äänestä ja sehän on loistava asia koska äänestäisi kuitenkin väärin ja vajavaisin tiedoin.Turhaan minä tässä urputan, koska kuulumalla siihen 10% kansasta joka seuraa asioita päivittäin en saa kuin yhden äänen minäkin.Sillekään ei löydy yhtään ehdokasta.Koko samba pyörii muuttumattomana ja vakiona.
Muutos ei ole mahdollinen.Kansa hakee nyt muutosta pudottamalla demarit pois hallituksesta, jossa ne eivät ole edes olleet.Toinen porukka ajaa vihreitä hallitukseen jossa ne juuri olivat.Kysyn itseltäni "haluanko olla tässä mukana?"
Minä luovutan.Maksan ennakkoverot ja ilmoitan etten saa jatkosssa tuloja.Lopetan saamisen ja antamisen.
Aloitan pilkkimisen.Siellä ne muutkin asioihin kyllästyneet istuvat pienen reiän äärellä.
Poliitikot saavat ansionsa mukaan.He ovat ihan totta kansakunnan peili.Yhtä osaamattomia ja tietämättömiä kuin muutkin.
Jos kansanedustajlta kysytään vaikkapa euroopan vakaussopimuksen sisältöä , voimme olla varmoja ettemme saa vastausta kysymykseen, vaan jotain ihan muuta vaaleihin sopivaa irtoheittelyä.Totuus on ettei ehdokas osaa selittää.Ei ymärrä syytä ei seurausta.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Poliitikot saavat ansionsa mukaan." Saisivat jos kaikki lähtisimme pilkille. Mutta ei sentään. Olisiko nyt siinä laitapeliä, että eliitti valitsisi "samanlaiset"? Laskun vain jättäisivät meidän maksettavaksi.

"Muutos ei ole mahdollinen." Tuohon et usko itsekään. Kyllä se on. Se edellyttää vain kahta pikkujuttua. 1) Saada "kaikki" tyytymättömät ymmärtämään että ääni mille tahansa puolue/ehdokas yhdistelmälle ei muutosta tuo. 2) Saada "kaikki" tyytymättömät ymmärtämään, että vain taatusti hylättävän äänestyslipun jättäminen voi tuoda muutoksen.

Millähän saisi kaikki kansanedustajat pilkille? Kevätjäille? Noin kuukauden kuluttua?

ToBe kirjoitti...

Jos kunnon verokonsultit kertoisivat miten minimoimme verot niin saisimme paljon tehokkaamman protestin kuin uurnilla jätetty aku ankka.Yksi tehokas tapa on lopettaa työnteko.On monta kivaa konstia omistaa osakkeita ulkomailla ja pysyä kaukana näiden kulujen maksuporukoista.Kulut alas liike edellyttää EN MAKSA ideologiaa.
Jos Riihikuivasäätiöt ja Nuorisosäätiöt ym stiftelset saavat jatkaa surutonta kulkuaan ei kansalaisen kannata äänestää.
Koplat kähmivät kaiken itselleen.Nostavat vain veroja ja toteavat maailman olevan nyt vaikeassa tilanteessa.Itselleen osaavat varmasti tehdä kuoppakorotukset.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Koplat kähmivät kaiken itselleen." Yes!

ToBe kirjoitti...

Turha syyttää niitä jotka kiertävät veroja kun päättäjät itse ovat antaneet esimerkin oman edun tavoittelusta.
Ongelmahan ei ole ne jotka tekee rikoksia vaan se , että koko systeemin sisään on rakennettu rikollinen tapa ylläpitää tyhjää tuottavia rakenteita.Valitetaan verovarojen riittävyyttä.Haloo.Onko havaintoa kulupuolen kasvusta?Jos on niin eikun leikkamaan.

hakki kirjoitti...

OrNot

"koko systeemin sisään on rakennettu rikollinen tapa ylläpitää tyhjää tuottavia rakenteita." Valitettavasti puhut Suomen poliittisesta järjestelmästä! Ja valitettavasti olen samaa mieltä. Ihmekös se, että tarkkasilmäinen Erkki Toivanen kutsuu järjestelmäämme kleptokratiaksi. Kuka tahansa ajatteleva ihminen toteaa saman järjestelmän ulkopuolelta. Mutta vain järjestelmän sisällä toimivat saavat laillisesti järjestelmää muuttaa. Ja he säätävät lait. Mahtava monopoli.

Julkisen sektorin kuluja ei voi leikata, koska BKT pienenee. ALVia voi kasvattaa, koska se kasvattaa BKTtä, mitä tuloverotus taas ei tee(?).