lauantai 19. maaliskuuta 2011

Tuli niin tyhjä olo

Japanissa ei enää järissyt. Ei hyökyillyt. Eikä voimalaitoksistakaan suollettu kuvatarjonta enää inspiroinut uutuuttaan. Mutta onhan meillä Libya ja Jemen ja Bahrein ja Saudi ja Syyria, tosin viimeisimmät ilmeisesti vielä niin pieninä ettei sieltä tarjottu inspiroi edes kansainvälisiä mediaverkkoja?


Mutta onneksi YK valtuutti kaikki kiinnostuneet  jäsenmaansa panemaan Libyan kuriin. Mutta arvaahan sen, Muammar tuo ilonpilaaja, ilmoitti julistaneensa tulitauon. Onneksi lupaus ei kuitenkaan omaan hyökkäykseen vaikuttanut. Olisiko unohtanut kenraaleilleen tulitauosta kertoa, tai kertonut heille, että nyt pojat, saimme taas vähän listimisen lisäaikaa.


Taas meillä sohvaperunoilla ja muilla uutisnörteillä säilyy jännitys ja odotus uudesta  räväkästä sähköisestä mediatarjonnasta. Ja myönnettäköön, kyllä se enemmän adrenaliina ja muita "miellyttäviä" effedriinejä tuottaa, kuin BB-talo tai MasterChef.


Hyi helvetti! Näinkö sitä ensin turtuu ja sitten ehdollistuu aina uudempia ja vahvempia karmeuksia odottamaan? Onko minusta kaiken tämän kansainvälisen ja kansallisenkin kauheuden keskellä todella kasvamassa pesunkestävä kyynikko?


 

4 kommenttia:

PLM kirjoitti...

Pesunkestävä kyynikko on terve tapa säilyttää mielenrauha ympäristön suhteen. Siten voi jopa vähän naureskella politiikalle ja vallan kahvasta kiinnipitäville sekä heidän "yhteistyölleen". Luonnonkatasrofit (tulivuoret, maanjäristykset, tulvat, kuivuudet jne.) ovat asia erikseen sekä tahallinen tuho tai tuhoaminen (kidutukset, tappaminen, räjäyttäminen, myrkyttäminen, polttaminen jne.). Niitäkin riittää liian kanssa eivätkä ne ole naurun aihe.

Hurskaat puheet, katteettomat lupaukset, petokset, valheet, harhaanjohtamiset, huijaukset ym. jne., näihin "sosiaalisen/yhteiskunnalisen/kansanvälisen" -toiminnan muotoihin voi suhtautua terveesti vain pysymällä niiden ulkopuolella - olkoon se sitten vaikka kyynisyyttä.

hakki kirjoitti...

PLM

Mutta se tyhjä olo syntyi siitä, että havaitsin todella odottavani, oikeastaan jopa toivovani, jotain hurjaa tapahtuvaksi. Kuin jännän TV-sarjan seuraavaa osaa nuorempana.

ToBe kirjoitti...

Medianjuhlaa! Vihreiden iloksi Japanissa vielä posahtaa juuri ennen vaaleja.Omituinen juttu sinänsä? Mitä ihmettä meidän vaaleilla ja Japanin ydintuholla on tekemistä keskenään.Saamme varmasti vielä synkkää kuvaa ja koko rahan edestä inhimillistä tuskaa.
Saamme myös liikuttavia selviytymistarinoita.Saamme nähdä valtaisan nousun ja pörssihuuman.Japanilaisten autojen vyöryn.Saamme nähdä otsikoihin nousevan Nokian nou..nou...nous....se sana ei nyt löydy.

hakki kirjoitti...

OrNot

Odota vaan kun Timo Soini paljastuu jesuiitaksi, liiton arkin tuhoajaksi, Siionin viisaiden viestinviejäksi, pedofiiliksi ja graalin maljan rikkojaksi. Siinä menee vaalit uusiksi.