lauantai 17. maaliskuuta 2012

Kataiselta puuttuu luottamus

ilmeisesti lähes kaikkien muiden, paitsi kokiksien yksisilmäisten opetuslapsien silmissä. Siksi sillä tuskin on enää sen paremmin eettisesti kuin moraalisesti väliä onko Walliinilla Kataisen luottamus?

Poliittista arvoa sillä toki on, koska Kataisen ja kokiksien mielestä Kataisen hallitus ei saa hajota. Sen rinnalla eivät etiikka eivätkä moraali paljoa paina. Se, että tällä samalla on syödään kansallista yhteisyyttä, kansallistuntoa ja kansalaisten arvostusta tältä poliittiselta järjestelmältä painaa vielä vähemmän. Vallan makuun päässeille millään muulla ei enää ole väliä.

Ei ole ollut väliä Kehittyvien Maakuntien Suomen vaalirahalahjuksilla, ei tuppeen sahatuilla laudoilla, ei sillä missä Suomen pääministeri valitaan, ei jatkuvasti toistuvilla virhearvioilla siitä mitkä asiat ja miten Suomen tulevaisuuteen vaikuttavat, eikä kiirettä ollenkaan vähentää jatkuvasti kumuloituvaa velkataakkaa.

Ja nyt, kun kiire kohta ei enää ole vältettävissä, pannaan maksumiehiksi keskiluokka ja pienituloiset. Sillä suurin osa keskiluokkaa on jo ajautunut pienituloisiksi, ellei ole vielä ehtinyt jo kokonaan syrjäytyä.

Luottamus menetetään vain kerran. Ja kun se menee, menee kaikki.

6 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Tärkein kysymys kuuluu paljonko "Jygällä on velkaa?"

Tällä hetkellä tulevaisuuden visiot ovat lähinnä sitä, että velkaantuneet vakuuttelevat toisilleen, että kaikki on hyvin ja talous on lähdössä nousuun.

Saksalaisien pankkien valtion maksukyvyn ylittävät luottotappiot on unohdettu kokonaan ja Irlannin pankkisektori on toipumassa, koska terveitä osia yhdeksi pankiksi kasatessa ja luottotappioita järjestellessä roskapankkien kesken syntyy paljon selvää liiketoimintaa. Unohtamalla ikävät asiat ja etsimällä optimismia asiayhteydestä irrotetuista luvuista Kreikankin talous alkaa näyttää terveeltä ja moni on sitä kokeillutkin kun on itselläkin sitä velkaa niin paljon, että henkilökohtaiseen maksukyvyttömyyteen ajautumisen mahdollisuus pelottaa.

Olen vahvasti sitä mieltä, ettei pitkää asuntolainaa maksavalla pitäisi näissä olosuhteissa olla mitään asiaa ministeriksi, ja vielä vähemmän sellaisella, joka on suunnitellut selviytyvänsä isoista veloista sijoittamalla osakkeisiin tai asuntoihin, sillä kummatkin markkinat romahtavat jossain vaiheessa.

Hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Henkilökohtaisella niin väliä, mutta vvm:n ja pääministerin ominaisuudessa, oman päätöskyvyn puutteessa meille kaikille syömävelaksi ottamansa ja muille takuutuksina antamansa rasittavat juuri hänen leveitä harteitaan. (Näkyy jo ihon stressioireina.)

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Kuplauunot ovat uskoneet, että jos ottaa pirusti velkaa ja sijoittaa siitä osan, on varaa elää leveästi. Nyt riittävän tuottavia turvallisia sijoituskohteita ei enää tahdo löytyä ja alkaa pelottaa.

Mikäli Jygä on mukana tässä peeloilussa, on varsin mahdollista, ettei hän halua varautua kriisin pahenemiseen vaan uskoo nousukauden väijyvän nurkan takana.

Sama koskee toki kaikkia korkea-arvoisia poliitikkoja ja virkamiehiä.

Hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Toki, niin kauan kuin kulutusta voi rauhassa lisätä ottamalla lisää velkaa ja sijoitella siitä osan voi pitkään olla murehtimatta takaisinmaksua ja elää leveästi. Tiedän, koska mekin teemme sitä joka vuosi 10 miljardin vauhdilla. Otamme halpaa velkaa sijoitamme tuottavasti esimerkiksi kasvumaa Kreikan velkapapereihin.

Mutta jossain vaiheessa velka tunnetusti muuttuu veljenpojaksi, ja usein häijyksi sukurasitteista uloskasvaneeksi veljenpojaksi. Ja kun huonoilla uutisilla on taipumus usein kumuloitua samanaikaisesti, osoittautuvat nuo fantastiset sijoituskohteet kangastuksiksi tai peräti uusiksi PONZIE - huijauksiksi voi suru etsiä nopeasti tietään puseroon.

Jopa sisäpiiritiedosta huolimatta, tai juuri siksi, "kaikki" korkea-arvoisen poliittisen, etujärjestöjen, virkamiehistön ja vielä talouselämän eliitin edustajat ovat irtonaisine varoineen päässeet peliin mukaan, ei heillä edelleenkään ole huolen häivää.

Hehän tunnetusti maksattavat tappionsa meillä taviksilla ja keskittyvät itse vain voittojensa yksityistämiseen.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Nyt on kasvamassa niin iso lasku että siitä voi vielä seurata vallankumous.

Hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Siltähän tuo on näyttänyt jo muutaman vuoden.

Vaan en oikein jaksa uskoa, että täällä kukaan edes barrikaadeille viitsisi vaivautua, ennen kuin eriarvoistuminen kasvu on pitänyt huolta oman ja lasten leivän absoluuttisesta loppumisesta.